Szałwia błyszcząca (Salvia splendens )
Re: Salvia splendens ( Szałwia błyszcząca )
Moje zjadła ziemiórka zostało mi dosłownie kilka roślinek.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 17 wrz 2013, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A moje jeszcze z ziemi nie wyglądnęły, no to pewnie nic z nich nie będzie. Szkoda
Pozdrawiam - Asia.
- lolka289
- 100p
- Od: 4 kwie 2012, o 12:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Te ziemiórki w tym roku jakaś plaga tego robactwa. U mnie to nawet w bulwie begonii siedziały sobie małe larwy i ja sobie chrupały.
Pozdrawiam Ilona
Mój wątek:Balkonowe inspiracje Lolki
Mój wątek:Balkonowe inspiracje Lolki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj szkoda.baxiowa pisze:Moje zjadła ziemiórka zostało mi dosłownie kilka roślinek.
Posiej jeszcze raz.
Zdąży urosnąć.
Mariolu to już było 2 sianie 1 nie wzeszły a te 2 zjadło robactwo teraz jak wysieje to i tak późno zakwitną.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
Aniu , no to faktycznie masz jakiegoś pecha , u mnie to nawet aż za dużo ich wzeszło , ale w sumie nie ma tego złego .... już obmyśliłam dla nich nowe miejsce w ogrodzie
Trudno obejdzie się bez szałwi i tak mam w tym roku sporo innych sadzonek.
Teraz tak zajrzałam i żyją jeszcze trzy siewki może chociaż z tych trzech coś będzie.
Teraz tak zajrzałam i żyją jeszcze trzy siewki może chociaż z tych trzech coś będzie.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 8 sty 2014, o 21:22
A ja mam jakieś felerne te nasiona - z firmy KHNO Polan!! Aż z tego wszystkiego wyciągnęłam z kosza opakowanie, by zobaczyć skąd je mam... już druga tura siewu, bo pierwsza spleśniała!! Pierwsza wysiana na wacikach, a druga normalnie lekko dociśnięta do ziemi - raptem na palcach można policzyć ile wzeszło no i oczywiście wszędobylskie ziemiórki się kręcą
Podejrzewam, że te nasiona nie są pierwszej świeżości...
Podejrzewam, że te nasiona nie są pierwszej świeżości...
- Pawrzes
- 200p
- Od: 21 kwie 2013, o 00:32
Ja mam takie same felerne, ich własna odmiana Markiza... Test 5 szt. na wacikach - spleśniały, potem wysiew połowy paczki w ziemi - brak wschodów! W takich samych warunkach fioletowe dystrybuowane przez Green-Land z całej torebki wzeszły niemal wszystkie (ważne do X-2015). Teraz gęsto posiałem pozostałą zawartość tych z Polanu do małej doniczki bo cudem będzie, że w ogóle coś wykiełkuje... Termin "przydatności" do siewu 12.2016...
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
No to widzę że nie tylko mi ciężko idzie w tym roku z szałwią...
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
A moje już mają ładne liścienie, taka karminowa i czerwona z rożnowymi końcówkami wzeszły ładnie gęsto, a czerwona nawet nie drgnęła małpa jedna w sumie tamte starcza. Daje jej jeszcze szanse ale wątpię bym robiła to długo tamtymi się będę cieszyć Dziewczyny jak macie jeszcze jakieś nasiona to można wysiać jeszcze one szybko zakwitają. Mi na niej zależy bo mam sporo do obsadzenia w takim półcieniu, przy drzwiach wejściowych, i tam bardzo ładnie mi ona rosła w tamtym roku(kupna), teraz potrzebna mi większa ilość (już moja).
- Muszelka 102
- 200p
- Od: 20 lut 2011, o 17:05
Moja czerwona też słabo rośnie,wystawiłam ją dzisiaj na balkon. Może jak będzie miała więcej słoneczka to nadrobi
Serdecznie pozdrawiam Bożena
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Kochani znawcy powiedzcie mi, czy szałwie wystarczy popikować raz przed wysadzeniem na miejsce właściwe?
A może zamiast pikować, mogę od razu wysadzić je do skrzynki docelowej?
A może zamiast pikować, mogę od razu wysadzić je do skrzynki docelowej?