Sałata,odmiany,wysiew, uprawa,wymagania, problemy cz.2
Re: Sałata: łatwo czy trudno? cz.2
A ja dzisiaj wysiałam po raz trzeci mieszankę sałat na cienkie listki z Plantico i czekam . Poprzednie dwa wysiewy wzeszły, ale byłam zbyt nadgorliwa i chciało mi się już po prostu czegoś zielonego do opiekowania się tym... a zaczęłam w połowie stycznia, dodałam lampy ale jakoś nie wyszło ;). To co wzrosło ostatnio zjedliśmy, ale były bardzo wątłe, mało zielone i słabiutkie. Teraz jest zdecydowanie więcej światła na parapecie więc czekam co i jak .
Pytanie do was - jeśli wzejdzie mi taka sałata w pojemniku to mogę ją wystawić przy obecnych temperaturach na całe dnie na balkon? Czy ciągle jeszcze trzymać w domu? Za kilka dni dojdzie do mnie mini szklarnia balkonowa, więc w razie czego będzie osłona przed wiatrem.
Pytanie do was - jeśli wzejdzie mi taka sałata w pojemniku to mogę ją wystawić przy obecnych temperaturach na całe dnie na balkon? Czy ciągle jeszcze trzymać w domu? Za kilka dni dojdzie do mnie mini szklarnia balkonowa, więc w razie czego będzie osłona przed wiatrem.
BalkonowyOgrodek.pl - mój blog o próbach ogrodnictwa w mieście na balkonie :)
Moje storczyki!
Pozdrawiam, Monika! :)
Moje storczyki!
Pozdrawiam, Monika! :)
- MalgosiaR
- 200p
- Od: 11 lut 2013, o 18:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Możesz wystawiać na dwór ,dzięki temu nie będzie się wyciągać.Ja swoją wystawiam już drugi tydzień w ciągu dnia,na noc wraca do domu,wolniej rośnie ale wygląda super.
Malgosia
Malgosia
- ninkas
- 200p
- Od: 23 sty 2011, o 23:27
Nie żebym była złośliwa ale co drugie pytanie w temacie "Sałata..." brzmi "Czy mogę ją wystawić?". Poczytajcie najpierw wcześniejsze posty (http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=966 ) tam wszystko jest
Alicja
- Dziunia87
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja sałata trzymana w ciągu dnia na dworze rośnie powoli, ale nic się nie wyciąga Kilka sztuk przeniosłam już do tueliku foliowego.. tak na próbę, choć zdaję sobie sprawę, że jeszcze nieco za małe są jak na taki zabieg
Tu dzisiejsza fotka po całym dniu w słońcu. Wiem, że ziemia strasznie spękana i sucha, ale rano mój M miał je spryskać i owszem zrobił to, tyle, że trochę mało...
A w między czasie zakupiłam w Biedronce "gotowe" 3 sałaty w doniczce, bo na swoją sałatę o jeszcze uuu... poczekam Rozdzieliłam bryłę korzeniową i wsadziłam do dużej doniczki, a na brzegu wsadziłam moją rukolę. KOmpozycja ładna i przee wszystkim smaczna
Tu dzisiejsza fotka po całym dniu w słońcu. Wiem, że ziemia strasznie spękana i sucha, ale rano mój M miał je spryskać i owszem zrobił to, tyle, że trochę mało...
A w między czasie zakupiłam w Biedronce "gotowe" 3 sałaty w doniczce, bo na swoją sałatę o jeszcze uuu... poczekam Rozdzieliłam bryłę korzeniową i wsadziłam do dużej doniczki, a na brzegu wsadziłam moją rukolę. KOmpozycja ładna i przee wszystkim smaczna
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Widziałam te sałaty, ale u mnie jakieś takie marne były. Nie brałam.
A o to moje sałaty, przepikowane tydzień temu:
Z wysianych nie wzeszła tylko strzępiasta, wysieje ją w tym tygodniu ponownie.
Z wysianych nie wzeszła tylko strzępiasta, wysieje ją w tym tygodniu ponownie.
Pozdrawiam
Bee
To mój drugi rok z pomidorami....oby bardziej udany od poprzedniego ;)
Bee
To mój drugi rok z pomidorami....oby bardziej udany od poprzedniego ;)
I można już takie siewki na dwór wysadzić?
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Ja chyba też dziś sałat dosieje. Muszę pikowanie też zrobić.
- Milcia120
- 500p
- Od: 1 lut 2014, o 12:18
Mam pytanie czy można siać sałatę między pomidorami
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Dziunia87, piękny bukiet sałatowy. Też taki chcę
- lobuzka
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
To i swoją pokażę, rosła sobie na tarasie. Dzisiaj była rozsadzana, część trafiła do foliowca, część do tunelu z włókniny.
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
lobuzka, aż zazdroszczę. Nie mogę rozczytać nazw sałat. Pochwal się
Fajna rozsada. Właśnie na zewnątrz są warunki dla rozsady sałaty a nie w mieszkaniu. Rośnie wolniej ale nie wybiega. Jest krępa.
Ja nie zazdroszczę, bo też mam choć mniejszą ale na dniach będzie do pikowania w paletę.
Ja nie zazdroszczę, bo też mam choć mniejszą ale na dniach będzie do pikowania w paletę.