Oberżyna - uprawy z rozsady cz2.
- architektin
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 14 lut 2012, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Oberżyna - uprawy z rozsady cz2.
Pozdrawiam
Kasia
Kasia
Proponuję sposób Architektin nasionka do ziemi i przykryć folią, moje siedziały ponad tydzień i nic nie kiełkowało przykryłam folią i już na drugi dzień zaczęły się budzićaga74 pisze:Przed chwilą odebrałam przesłane nasionka bakłażana z Grecji od bel_a_6a.
Może trochę późno na bakłażana ale i tak spróbuję .
Już wyłożony na waciki do kiełkowania w ciepełku.
Wcześniej kiełkowałam Black Beauty ale dwukrotnie nic z tego nie wynikło mimo,że czekałam trzy tygodnie
natomiast teraz wyłożone na waciki w środę nasionka greckiego od bel_a_6a już kiełkują.
Oczywiście były w tych samych warunkach.
natomiast teraz wyłożone na waciki w środę nasionka greckiego od bel_a_6a już kiełkują.
Pozdrawiam
Agata
Agata
Ja właśnie mam odmianę Black Beauty i mi prawie wszystkie powschodziły.aga74 pisze:Wcześniej kiełkowałam Black Beauty ale dwukrotnie nic z tego nie wynikło mimo,że czekałam trzy tygodnie
- Siekier
- 200p
- Od: 15 lip 2012, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie wiem w czym tkwi problem. Wsadziłem Black Beauty w zeszłą niedzielę prosto do ziemi bez podkiełkowania. Z 4 posadzonych wzeszły już 3.
Pozdrawiam-Wojtek
Działeczka Siekiera
Działeczka Siekiera
Moje siane były 7 i 8 marca i są o wiele mniejsze ale powschodziły dopiero po 10 dniach
- Reniak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W zeszłym roku miałam 21 II a wschodu były 1 III, w tym roku zapomniałam zapisać .
Moje Black Beauty w poprzednich latach wschodziły bezproblemowo i zawsze miałam za dużo sadzonek,
teraz to mogła być przyczyna terminu nasion ,bo były do tego roku.
teraz to mogła być przyczyna terminu nasion ,bo były do tego roku.
Pozdrawiam
Agata
Agata
- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Ja mam taki problem,że mi żadne bakłażany jeszcze nie wykiełkowały.. Może przykryć je folią, czy coś? W sumie to temp. jest ponad 20 C.. ale rozgrzebując jedną wysiewkę ,zauważyłam,że z nasionem nic się nie dzieje... A zostały wysiane jakieś 3 tyg. temu Pewnie nic z tego nie będzie niestety?
-
- 200p
- Od: 12 kwie 2009, o 18:31
- Kontakt:
Moje wykiełkowały ślicznie, wypuściły liścienie i ... nic. Nie rosną zupełnie.
Koniecznie je przykryj folią u mnie była identyczna sytuacja też miałam tem. powyżej 20 stopni a bakłażanki nic nie wschodził. Dopiero jak przykryłam folią to już na drugi dzień się pierwszy pokazał a po trzech powschodziło ponad 20.qshka pisze:Ja mam taki problem,że mi żadne bakłażany jeszcze nie wykiełkowały.. Może przykryć je folią, czy coś? W sumie to temp. jest ponad 20 C.. ale rozgrzebując jedną wysiewkę ,zauważyłam,że z nasionem nic się nie dzieje... A zostały wysiane jakieś 3 tyg. temu Pewnie nic z tego nie będzie niestety?