Kawon ( arbuz ) - część 4
Re: Kawon ( arbuz ) - część 4
Widzę że coraz więcej osób uprawia odmiany z za oceanu powiem tyle co do hodowli nie różnią się od rosario czy janosika a smak
(zwłaszcza orangeglo) zwala z nóg coś nie do opisania po prostu pycha
(zwłaszcza orangeglo) zwala z nóg coś nie do opisania po prostu pycha
- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja niestety nie mam możliwości zakupu takich nasionek, lepszych, bardziej wyszukanych. Gdyby nie Artur i akcja wymiany to postawiłbym tylko i wyłącznie na Złoto Wolicy i Rosario. A co do tego arbuza Orangeglo.. wgl nie mogę znaleźć zdjęcia takiej odmiany. Może ktoś ma ?
Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Zapoznam się z Regulaminem forum - moderator.
W środku wygląda jak nasz Janosik, więc może lepiej zacząć od Janosika.
Pozdrawiam
Adam
Adam
- kamil211a
- 200p
- Od: 17 sty 2014, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja tam jestem wierny mojej odmianie którą już się chwaliłem
Pasjonat olbrzymich warzyw, ostrych papryczek i wszystkiego co zielone
Do Janosika mu daleko i w dodatku jest pomarańczowy jak sama nazwa wskazuje, a nie żółtyABan pisze:W środku wygląda jak nasz Janosik, więc może lepiej zacząć od Janosika.
W Stanach ten sklep ma bardzo dobrą opinie. A tak w ogóle nie zdarzyło mi się jeszcze żeby coś, co zamawiałem z zagranicy nie doszło.Marcoo16 pisze:No niby tak Ale mimo tego, że ja młody jestem ( ) to nie ufam takim sklepom internetowym.
Ponawiam moje pytanie, w jakiej ziemi wysiewacie swoje nasionka ?
Ja w tej z marketu, market ma w swoim logo ..... mszycożercę.
Czyli po prostu zwykła ziemia uniwersalna ?
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
A Ja dyniowate w warzywnej Aura, nie dlatego że dobra, ale dlatego że u mnie Najbardziej dostępna
Heliot napisał:Heliot pisze:ABan pisze:W środku wygląda jak nasz Janosik, więc może lepiej zacząć od Janosika.
Do Janosika mu daleko i w dodatku jest pomarańczowy jak sama nazwa wskazuje, a nie żółty
Kolego Heliot, wpisz sobie w wyszukiwarkę grafiki najpierw Orangeglo water melon a później arbuz Janosik, a przekonasz się, że oba są w środku żółte. Tego piewszego widziałeś tak jak i ja - na obrazku, więc jego zachwalanie bez sprawdzenia jest trochę naiwne.
Pozdrawiam
Adam
Adam
Nie cytujemy postów, na które odpowiadamy bezpośrednio.
mod.
To uważasz że amerykanie to idioci, żółtego arbuza nazywają ORANGE(GLO), czy może prawidłowe tłumaczenie orange jako owocu to zółtarańcza. Ja osobiście jadłem Orangeglo za granicą i jest niesamowicie pyszny, janosika uprawiałem w tamtym roku i NIE MA PORÓWNANIA.
mod.
To uważasz że amerykanie to idioci, żółtego arbuza nazywają ORANGE(GLO), czy może prawidłowe tłumaczenie orange jako owocu to zółtarańcza. Ja osobiście jadłem Orangeglo za granicą i jest niesamowicie pyszny, janosika uprawiałem w tamtym roku i NIE MA PORÓWNANIA.
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Dla mnie, sugerując się nazwą, może mieć on na przykład posmak pomarańczy