Kawałek szczęścia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kawałek szczęścia

Post »

Asia, kotek słodki! Do nas też ostatnio jeden dołączył, całkiem podobne nawet ma kolorki :D
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

cyganka77 pisze:Piękne różyczki już wychodzą. Rzeczywiście wszystko ruszyło do przodu, wiosna w pełni.
A ja dziś zajrzałam do marysinych patyczków, a one listków podostawały w tym piachu, więc chyba dobrze :).
Asiu jak nie będzie obiecanej zimy to wysadź je na działce z boku w pulchnej ziemi niech się ukorzeniają. Jak będzie sucho to podlej od czasu do czasu ;:168
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Asiu :wit Kiciuś piękny, podobny chodzi po mojej działce ,lobelie w tamtym roku też siałam ale ich nie pikowałam , siałam rzadko od razu do doniczek .
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, na pewno się odezwę :).

Dorotko
, kotek coraz bardziej się oswaja (już śpi z nami :wink: ).

Marysiu ;:168 . Oczywiście, zrobię tak, jak mówisz, jeszcze trochę poczekam i wsadzę je w ziemię.

A oto obiecana huśtawka. Trzeba ją trochę odmalować, ale idealnie spełnia swoją rolę.

Obrazek

I moje roślinki. Uchowane koleuski, które ukorzeniłam i wsadziłam w doniczki. Będzie jeszcze kilka szczepek, mogę się podzielić.

Obrazek

Lobelie ciężko przeżyły rozsadzanie, ale dziś już lepiej wyglądają. Trochę dużo wyszło tych sadzonek, ale zobaczymy ile przeżyje.

Obrazek

Obrazek

I jeden z trzech bakłażanów.

Obrazek

Marysiu (MariaWy) jeśli jeszcze zdecyduję się na lobelie, to posieję do krążków torfowych. Dziewczyny w wątku lobeliowym polecają taki sposób.
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Huśtawka piękna!! A lobelię masz już dorodną- moja to jeszcze w żłobku jest :D
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

U mnie z huśtaniem nie bardzo, jakoś źle to znoszę, ale sama huśtawka przedstawia się super! Amatorów bujania nie zabraknie na pewno :)
Rosady u Ciebie imponujące! Ogród będzie kolorowy :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu to życzę czasu do huśtania, bo ja pewnie nie miałabym :( Rozsady profesjonalne i nie wiem czy nie przytuliłabym takiego koleuska, tym bardziej że mam innego na wymianę :lol:
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Zuziu, jeszcze dokupiłam astry, cynie i coś tam jeszcze. Wczoraj pięć lilii. Będzie kolorowo :). Już się nie mogę doczekać :).
Lubię się huśtać, ale tak delikatnie, bardziej, żeby posiedzieć. Takie urazy z dzieciństwa zostały. Dziecko najmłodsze ma jednak radochę :).

Marysiu
, koleuski będą. Tylko może poczekam aż wrócisz :).
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Asiu PW
Pozdrawiam Alicja
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Asiu, wysiewy robią wrażenie! Ja wciąż nic nie zdziałałam - jakąś blokadę mam w tym względzie... obiecałam sobie jednak, ze w poniedziałek choć pomidorki koktajlowe wysieję.
Koleusy bardzo dorodne!

Huśtać się lubię... położyć się na miękkich poduszkach w słoneczku i zdrzemnąć pod kocykiem... to byłoby coś!

Pozdrawiam Cię serdecznie!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu oczywiście, podhoduj je a ja mam nadzieję, że mojego nie zmarnują.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Asiu, zwabiłaś mnie do swego ogrodu i jestem pod wielkim wrażeniem. Tyle zapału i wykonanej już pracy ;:224 A własne bakłażany ;:oj Toś mi napędziła chciejstwa. Jutro idę na poszukiwanie nasionek. Chyba jeszcze nie jest zbyt późno na ich wysiew ?
Wspominałaś o borówkach, które "wypadły". Może nie dałaś im kwaśnego podłoża. Borówki powinny rosnąć przynajmniej dwie koło siebie. Nie rezygnuj z nich, bo dzieciaki przepadają za tymi jagodami, a ceny w sklepach :twisted:

Na razie zaznaczam tylko swą obecność, bo jeszcze zostało mi kilka stron wątku do nadrobienia :)

Udało mi się jeszcze edytować mój wpis. Tak, więc po przeczytaniu dalszego ciągu Twego wątku melduję się znowu.
Kiciuś śliczny i chyba będzie z niej (?) przylepa. Moją pożegnałam po 13-tu latach wspólnego życia (bo to przecież jak członek rodziny) właśnie nie tak dawno, bo w styczniu. Postanowiłam, że na razie żadnych nowych kotków .. Wczoraj jednak jakiś odchowany kocurek przybłąkał się pod mój dom i tak się tulił ... ale nie zwabiałam go, bo pewnie się tyko "urwał" na spacer. Był zadbany. Jeżeli jeszcze kiedyś się będzie szwędał i wygladał na bezpańskiego, i zechce zostać ...

Z lobeliami nie trzeba sobie robić kłopotu przy pikowaniu. Ja zawsze rozsadzałam kępkami. Żadne zabawy w pikowanie tych mikrusków nie wchodzą w grę :roll:
Pelargonie też raz wysiałam, ale wolę jednak kupić sadzonki, bo tak samo jak Ty , miałam w domu gąszcz doniczek wszelkiego rodzaju sadzonek. A przeważnie taki las zostaje na święta wielkanocne :wink:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Aśiu :wit Pięknie Ci rosną przesadzone pelasie :wink:
Piękna bazylia Ci wykiełkowała
Śliczne prezenty, Śliczne krokusiki, :D
Przepiękny ten wasz nowy lokator :roll:
Śliczna huśtawka
Fajny koleusek, Trzymam kciuki za lobelie
Śliczny bakłażan Ci wykiełkował :)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”