Ogródek Robaczka cz.12
- Lisica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.12
Witaj Kasiu!
Tak tu u Ciebie wiosennie, że aż mnie korci żeby wkręcić trochę pięknej zimy...
Ale dobra..., zachowam ją dla siebie, a z Tobą będę świętować pierwszy dzień wiosny.
Widziałam dzisiaj najpiękniejszy jej przejaw: lecące z krzykiem żurawie. W temacie wiosna nic mi więcej nie trzeba.
Pozdrawiam serdecznie.
Tak tu u Ciebie wiosennie, że aż mnie korci żeby wkręcić trochę pięknej zimy...
Ale dobra..., zachowam ją dla siebie, a z Tobą będę świętować pierwszy dzień wiosny.
Widziałam dzisiaj najpiękniejszy jej przejaw: lecące z krzykiem żurawie. W temacie wiosna nic mi więcej nie trzeba.
Pozdrawiam serdecznie.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Majutku, moje ssadzonki heliotropu też zawiązują pączki kwiatowe, ale je obrywam. U pelargonii też..chciały kwitnąć w styczniu Zrób sadzoneczki, szkoda, żeby zmarniały Lista róż nieco przydługa?nie chcę zanudzać
Pauli, pelargonię kupiłam na fuchsiahybryda.pl. Odmiana jak każda, rośnie sama, tylko podlewać i nawozić ;-))
Ewa, a kiedy siałaś heliotrop? Mój jest ze stycznia, dlatego większy. Spokojnie, wyrośnie
Dorotko, witaj! Ja jutro zaplanowałam urlop, ale niestety kosztem zaległości?które będę nadrabiać w weekend.
Heliotrop powoli kiełkuje, ale jak pojawią się liście właściwe i przepikujesz, to ruszy
Gratuluję udanych siewów i ściskam mocno
Lulka, cieszę się, że pogoda się poprawiła!Jutro ma być C-U-D-O-W-N-I-E i w dodatku mamy wagary
Małgosiu, u mnie też solidnie podlało i dzisiaj zauważyłam pierwsze liście na różach! Przez 3 dni nie widziałam ogrodu za dnia i takie zmiany
Joasiu, zielone ręce? Byłoby miło mieć Alana Titchmarsha za dalekiego stryja Haha, za to na pewno mam zielone paznokcie Dzięki kochana Pelargonie łatwo się ukorzenia, spróbuj koniecznie
Marzenko, byłam i czytałam Cudowny dzień na otwarcie weekendu
Pauli, pelargonię kupiłam na fuchsiahybryda.pl. Odmiana jak każda, rośnie sama, tylko podlewać i nawozić ;-))
Ewa, a kiedy siałaś heliotrop? Mój jest ze stycznia, dlatego większy. Spokojnie, wyrośnie
Dorotko, witaj! Ja jutro zaplanowałam urlop, ale niestety kosztem zaległości?które będę nadrabiać w weekend.
Heliotrop powoli kiełkuje, ale jak pojawią się liście właściwe i przepikujesz, to ruszy
Gratuluję udanych siewów i ściskam mocno
Lulka, cieszę się, że pogoda się poprawiła!Jutro ma być C-U-D-O-W-N-I-E i w dodatku mamy wagary
Małgosiu, u mnie też solidnie podlało i dzisiaj zauważyłam pierwsze liście na różach! Przez 3 dni nie widziałam ogrodu za dnia i takie zmiany
Joasiu, zielone ręce? Byłoby miło mieć Alana Titchmarsha za dalekiego stryja Haha, za to na pewno mam zielone paznokcie Dzięki kochana Pelargonie łatwo się ukorzenia, spróbuj koniecznie
Marzenko, byłam i czytałam Cudowny dzień na otwarcie weekendu
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to miłego działania w ogrodzie i dużo,dużo słonka
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
I ja jutro wagaruje Hulaj duszo, piekła nie ma Kobee wykiełkowały 3. Tak na moje ledwo doświadczone oko - dwie białe i jedna fioletowa. W sumie mi starczy
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dorciu, mój urlop też niestety kurczy się niemiłosiernie, a to dopiero marzec Ale co tam, pomyślę o tym jesienią ;-))
Marta, 5 godzin zleci i ruszysz na działeczkę
Grażynko, zrównanie dnia z nocą uczciłam popołudniem spędzonym w ogrodzie, z aparatem ;-) I kieliszkiem wina na tarasie?było bosssssko
Gosiu, pamiętam wagary w liceum, haha..dzwoniłam do mamy, żeby zameldować, że jestem na wagarach Jutro też zamelduję Powodzenia w wysiewach! A gdyby część padł, to nie ma czego żałować..będzie mniej zabawy z hartowaniem Buziaki
Lisico, witaj wiosennie! Żurawie cudowne, ale nie sposób nie rozczulić się nad dreptającymi biedronkami, pracowitymi pszczółkami, pierwszym motylkiem..wesołymi wróbelkami, śpiewającym kosem?.ehh?.WIOSNA
Sweety, no to wagarujemy razem
Dorciu, dziękuję, wzajemnie
Tymczasem, zapraszam do nowego wątku, którą znajdziecie tutaj
Marta, 5 godzin zleci i ruszysz na działeczkę
Grażynko, zrównanie dnia z nocą uczciłam popołudniem spędzonym w ogrodzie, z aparatem ;-) I kieliszkiem wina na tarasie?było bosssssko
Gosiu, pamiętam wagary w liceum, haha..dzwoniłam do mamy, żeby zameldować, że jestem na wagarach Jutro też zamelduję Powodzenia w wysiewach! A gdyby część padł, to nie ma czego żałować..będzie mniej zabawy z hartowaniem Buziaki
Lisico, witaj wiosennie! Żurawie cudowne, ale nie sposób nie rozczulić się nad dreptającymi biedronkami, pracowitymi pszczółkami, pierwszym motylkiem..wesołymi wróbelkami, śpiewającym kosem?.ehh?.WIOSNA
Sweety, no to wagarujemy razem
Dorciu, dziękuję, wzajemnie
Tymczasem, zapraszam do nowego wątku, którą znajdziecie tutaj