Ogródek Robaczka cz.13
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ogródek Robaczka cz.13
Pierwszy dzień wiosny postanowiłam uczcić otwarciem nowej części mojej ogrodowej przygody
Witam wszystkich serdecznie - stałych bywalców i nowych gości, jak również skrytoczytaczy, z nadzieją, że się ujawnią
Podczas otwarcia każdej części zwykle opisuję moje marzenia, inspiracje i to, jak weryfikuje je moja ogrodowa rzeczywistość.
Tym razem, postanowiłam bez zbędnych wstępów, po prostu powitać wiosnę, której tak niecierpliwie wyczekiwaliśmy w te długie, zimowe wieczory?.Zima była krótka, lekka i przyjemna (aż nie wierzę, że to piszę!), w dodatku wykorzystana twórczo na snucie kolejnych marzeń i planów. Muszę przyznać, że wyjątkowo szybko zleciała mi w tym roku i nie uważam jej za czas zmarnowany ogrodowo, wręcz przeciwnie. Planowanie rabat, kompozycji, tekstur, kolorystyki, dodatków?zimowe wieczory przy kominku bywają bardzo konstruktywne, zwłaszcza jeśli podlane czerwonym winem
Nastała wiosna i z każdym dniem ogród nabiera kolorów, a wszystko wokół zaczyna się zielenić. Te soczyste barwy, radosne trele ptaków, wypełzające z zimowych kryjówek robaczki (sic!)?wszystko to sprawia, że chce się żyć
Lada chwila pojawią się soczyste liście, kolorowe kwiaty i wszystko nabierze tempa.
Na ten sezon życzę Wam i sobie jak najwięcej chwil, kiedy będzie nam dane kontemplować otaczające nas piękno i cuda przyrody, które dzieją się na naszych oczach, codziennie. Wystarczy tylko je dostrzec, w przerwie gonitwy za kolejnymi chwastami i ?. różami do posadzenia
Wznoszę toast za to i zapraszam do celebracji WIOSNY
Zapraszam
Witam wszystkich serdecznie - stałych bywalców i nowych gości, jak również skrytoczytaczy, z nadzieją, że się ujawnią
Podczas otwarcia każdej części zwykle opisuję moje marzenia, inspiracje i to, jak weryfikuje je moja ogrodowa rzeczywistość.
Tym razem, postanowiłam bez zbędnych wstępów, po prostu powitać wiosnę, której tak niecierpliwie wyczekiwaliśmy w te długie, zimowe wieczory?.Zima była krótka, lekka i przyjemna (aż nie wierzę, że to piszę!), w dodatku wykorzystana twórczo na snucie kolejnych marzeń i planów. Muszę przyznać, że wyjątkowo szybko zleciała mi w tym roku i nie uważam jej za czas zmarnowany ogrodowo, wręcz przeciwnie. Planowanie rabat, kompozycji, tekstur, kolorystyki, dodatków?zimowe wieczory przy kominku bywają bardzo konstruktywne, zwłaszcza jeśli podlane czerwonym winem
Nastała wiosna i z każdym dniem ogród nabiera kolorów, a wszystko wokół zaczyna się zielenić. Te soczyste barwy, radosne trele ptaków, wypełzające z zimowych kryjówek robaczki (sic!)?wszystko to sprawia, że chce się żyć
Lada chwila pojawią się soczyste liście, kolorowe kwiaty i wszystko nabierze tempa.
Na ten sezon życzę Wam i sobie jak najwięcej chwil, kiedy będzie nam dane kontemplować otaczające nas piękno i cuda przyrody, które dzieją się na naszych oczach, codziennie. Wystarczy tylko je dostrzec, w przerwie gonitwy za kolejnymi chwastami i ?. różami do posadzenia
Wznoszę toast za to i zapraszam do celebracji WIOSNY
Zapraszam
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.13
No to jestem jak zapraszasz
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Kasiu, właśnie miałam pisać, że kończy Ci się wątek.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
jej......wiosna cuuudna
jakie cuuudne śnieżniki.....
tak się właśnie zastanawiam, gdzie moje zaginęły, zeszłej wiosny miałam ich kilka a teraz.....ani jeden się nie pojawił
no zdążę tylko po południu zajrzeć bo tak siedzę od 12 do 17.....brrrr
jakie cuuudne śnieżniki.....
tak się właśnie zastanawiam, gdzie moje zaginęły, zeszłej wiosny miałam ich kilka a teraz.....ani jeden się nie pojawił
no zdążę tylko po południu zajrzeć bo tak siedzę od 12 do 17.....brrrr
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Kasiu jak zwykle pięknie.U mnie dopiero wyszły pierwsze krokusy,ale widzę że też roślinki nadrabiają.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Tulipankami to przebiłaś południe, choć przyznam, że po tych deszczach niesamowicie urosły
Gratuluję kolejnej części Ciekawa jestem, co w tym roku wymyślisz. Bo, że wymyślisz - jestem pewna
Gratuluję kolejnej części Ciekawa jestem, co w tym roku wymyślisz. Bo, że wymyślisz - jestem pewna
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Robaczku, ale cudna wiosna. To wszystko kwitnie już teraz u Ciebie?
Pozdrawiam - Justyna
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Kasiu- mistrzyni fotografii, piękna wiosna u Ciebie
Z przyjemnością zapisuję się do nowego wątku
Z przyjemnością zapisuję się do nowego wątku
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Byłam, jestem i będę
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Ale błyskawiczny odzew
Dziękuję
Dorciu, miło, że jesteś! W dodatku lotem błyskawicy
Constancjo, podium musiało być Twoje Mchy od Ciebie cudnie się przyjęły, zakątek sosnowy stał się zakątkiem Constancji
Ula, udało się
Martuś, może rano się uda? Super, że jesteś
Alicjo, witaj U mnie już sporo krokusów przekwitło, ale są następne Wiosna pędzi w takim tempie, że codziennie odkrywam nowości w ogrodzie Pozdrawiam!
Ula, zbieżność przypadkowa, ale jakże szczęśliwa
Sweety, kolejne tulipanki już w gotowości Dziękuję, że jesteś i motywujesz mnie do działania
Justynko-Duju, witaj! Zdjęcia dzisiejsze
Monia, witaj! Właśnie do Ciebie pisałam, doszły przewrotniki Wspaniałe, dorodne sadzoneczki! Dziękuję jeszcze raz, kochana jesteś Jutro będę sadzić
Agnieszko,
Dziękuję
Dorciu, miło, że jesteś! W dodatku lotem błyskawicy
Constancjo, podium musiało być Twoje Mchy od Ciebie cudnie się przyjęły, zakątek sosnowy stał się zakątkiem Constancji
Ula, udało się
Martuś, może rano się uda? Super, że jesteś
Alicjo, witaj U mnie już sporo krokusów przekwitło, ale są następne Wiosna pędzi w takim tempie, że codziennie odkrywam nowości w ogrodzie Pozdrawiam!
Ula, zbieżność przypadkowa, ale jakże szczęśliwa
Sweety, kolejne tulipanki już w gotowości Dziękuję, że jesteś i motywujesz mnie do działania
Justynko-Duju, witaj! Zdjęcia dzisiejsze
Monia, witaj! Właśnie do Ciebie pisałam, doszły przewrotniki Wspaniałe, dorodne sadzoneczki! Dziękuję jeszcze raz, kochana jesteś Jutro będę sadzić
Agnieszko,
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Kasiu, witam się wiosennie w nowym wątku Ależ kolorowa ta Twoja wiosna! Podpinam się pod prośbę Sabinki i Mai o listę Twoich róż - to świetny pomysł! Nie daj się prosić!