Petunia z nasion Cz.2
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Petunia z nasion cz.2
Oczywiście zwisająca, małe przejęzyczenie. W jednym i drugim przypadku łodygi są długie.
Jak coś zwisa to się nie pnie... Zwariować można niech mi to ktoś logicznie wytłumaczy.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
Dokładnieamarylis384 pisze:Oczywiście zwisająca, małe przejęzyczenie. W jednym i drugim przypadku łodygi są długie.
Obawiam się że jednak lepiej je uszczyknąć jeśli się same jeszcze nie rozkrzewiają...amarylis384 pisze:Oczywiście zwisająca, małe przejęzyczenie. W jednym i drugim przypadku łodygi są długie.
Zastanawiam się czy jest sens je przesadzać w trochę większe doniczki czy po prostu już posadzić je w doniczki docelowe???
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Te wielkoludy myśle spokojnie można do donic w których beda rosły latem. Ale moze ktos bardziej doświadczony ma inne zdanie. Zalezy ile masz miejsca. Na dworze ich na razie nie mozna trzymać a jak planujesz obsadzenie np. 40 korytek bo masz ogromny balkon to chyba lepiej poczekać.
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
Baxiowa wydaje mi się że już spokojnie do docelowych można wsadzić, twoje są duże nie ma sensu już się bawić w 2 pikowania kolejne:) Aż wyguglowalam te pnące, ale fakt to nic innego jak zwieszające A już się zainteresowałam tym, że to cudo się może piąć, bo pnące rozumiem w znaczeniu pnie się do góry po czymś .
- Viola K
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
Viola K krzywda im się chyba póki co nie dzieje, mają jeszcze miejsce, ale jak ty masz dużo i gdzie trzymać to i można przepikować. Na moje oko jeszcze mogą tam siedzieć zobaczy czy od dołu wystają korzonki jak nie to zostaw jeszcze. Ogólnie wydaje mi się że teraz wszystko rośnie piorunem, nie wiem czy to księżyc, czy słonce, czy jakaś siła natury
I ja tez chciałabym pochwalić się moimi podopiecznymi.Petunia ogrodowa "kaskada" czerwono-purpurowa LUX Legutko
Petuńki były wysiane 15.02 ok godz 22 a rano następnego dnia o 8 już były na świecie ;) Trzymane na kaloryferze rosły w oczach.Roślinki mające jeden listek właściwy przepikowałam od szklarenki po 3 sztuki.
Lada dzień czeka je kolejna przeprowadzka do osobnych domków też w takiej samej szklarence.
Taka mała szklarnia zabezpiecza roslinki przed ciekawskimi kotkimi-polecam
Petuńki były wysiane 15.02 ok godz 22 a rano następnego dnia o 8 już były na świecie ;) Trzymane na kaloryferze rosły w oczach.Roślinki mające jeden listek właściwy przepikowałam od szklarenki po 3 sztuki.
Lada dzień czeka je kolejna przeprowadzka do osobnych domków też w takiej samej szklarence.
Taka mała szklarnia zabezpiecza roslinki przed ciekawskimi kotkimi-polecam
Pozdrawiam Bożena
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ach czerwona kaskada,
ale pięknie będzie wyglądać,
gdy zakwitnie.
ale pięknie będzie wyglądać,
gdy zakwitnie.
Mówcie co chcecie moje podobno też są kaskadowe ale jakoś inaczej wyglądają na fotkach od waszych.
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Dzisiaj pokażę siewki kaskadowej ... są siane w takim samym terminie jak zwieszające ale niestety stoją w miejscu
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kurcze a u mnie w tym roku jakis pech, co posieję to siewki mi cos atakuje zamierają biedne po kilku dniach. Pojawia sie taka mała wata, moze jakis grzyb nie mam pojecia co to podłoze do wysiewu zawsze kupuje zdezynfekowane a w tym taki pech już czwarty siew wykonałem wczoraj mam nadzieję ze tym razem sie udadzą