Dojrzewanie pomidorów. Kwaśny smak
- kozula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pomidor na daturze powinien smakować jak pomidor.Oberżynę szczepi się na pomidorze i nie smakuje jak pomidor. Skutki zjedzenia mogą być jak po daturze. Noo, jeszcze się narkobiznes rozkręci!
Arawak tylko przykładowo , takich odmian jest więcej . Przykładowe zastosowanie - owoc kroimy w poprzek , nalewamy setę , wypijamy i zagryzamy . Czysto i ekologicznie.
Pozdrawiam.kozula
Arawak tylko przykładowo , takich odmian jest więcej . Przykładowe zastosowanie - owoc kroimy w poprzek , nalewamy setę , wypijamy i zagryzamy . Czysto i ekologicznie.
Pozdrawiam.kozula
- kozula
- Kontakt:
Coś się udało skrzyżować , niedawno widziałam artykuł na ten temat . Zdaje się chodziło o pepino z czymś tam . Jeśli przypadkiem odnajdę ten tekst dam cynk , ale to za jakiś czas.
A propos krzyżowania , dostępna zabawa dla wszystkich amatorów którzy hodują rozsadę u siebie , to krzyżowanie pomidorów. Występują we wszystkich kolorach tęczy plus zebry, kształty oprócz okrągłych - śliwki , gruszki , sakiewki , sopelki ,kropelki ,kwiatki , serca i mnóstwo pośrednich form. można mieć wkład w tę różnorodność i jeszcze coś dołożyć.
Pozdrawiam . :P kozula
A propos krzyżowania , dostępna zabawa dla wszystkich amatorów którzy hodują rozsadę u siebie , to krzyżowanie pomidorów. Występują we wszystkich kolorach tęczy plus zebry, kształty oprócz okrągłych - śliwki , gruszki , sakiewki , sopelki ,kropelki ,kwiatki , serca i mnóstwo pośrednich form. można mieć wkład w tę różnorodność i jeszcze coś dołożyć.
Pozdrawiam . :P kozula
- kozula
- Kontakt:
Pierwsze koty za płoty , w temacie krzyżowania mam dwa lata do przodu i ogromną ilość krzyżówek . Z pięć lat trzeba , żeby je wszystkie obejrzeć. Zapylanie proste , cierpliwości trzeba .
Pomidora na ziemniaku nie szczepiłam , najłatwiejsza metoda japońska , nawet jeśli rośliny są grube bierze się klamerkę od bielizny.
Pozdrawiam. kozula
Pomidora na ziemniaku nie szczepiłam , najłatwiejsza metoda japońska , nawet jeśli rośliny są grube bierze się klamerkę od bielizny.
Pozdrawiam. kozula
- kozula
- Kontakt:
Pomidory krzyżowane tylko z pomidorami , za to kilkanaście odmian ze sobą . Niektóre wyszły świetne , parę knotów też . W metodzie japońskiej nie zawija się niczym miejsca szczepienia . Do upraw towarowych są do tego celu specjalne klipsy silikonowe o różnych średnicach . Czasem są dostępne w opakowanich po 100 szt . ( kilkanaście gr szt.) , więc cenowo dostępne też dla amatorów. Przy szczepieniu obcina się żyletką łepek podkładce na wprost lub pod kątem 90 stopni, nakłada na nią klips do połowy długości , potem ścina się zraz ok. 1-1,5 cm pod liścieniem i dociska do podkładki (w klipsie) . To wszystko . W wersji amatorskiej robi się małą budkę z folii pod jakimś krzakiem w tunelu , tak żeby tam nie zaglądało słońce i pilnuje wilgotności oraz temperatury ok. 5 dni (22 - 25 stopni). Oczywiście w wersji amatorskiej w nocy temperatury nie upilnujesz więc przyjęć jest tak z 50 % . Robię też wersję pro , ale to inna historia , tam są lampy i ogrzewanie , a procent przyjęć musi być co najmniej 97, bo to słono kosztuje w razie wpadki.
Nie wiem co za mutanta pokazujesz na zdjęciu. Datury widuję tylko z daleka .
Pozdrawiam .kozula
Nie wiem co za mutanta pokazujesz na zdjęciu. Datury widuję tylko z daleka .
Pozdrawiam .kozula