Mój storczykowy wątek
Re: Mój storczykowy wątek
Miniaturę Magicala? Czy Chrisna? Ponieważ biały Tzu Chiang Chrisna to midi rozmiar
Witam,
Masz przeeeee śliczne te miniaturki, mam nadzieję, że nie padną Ci przez to wychwalanie... oby nie bo takie okazy to skarb:))
Sama poluje na jakieś miniaturki, bo niestety jak do tej pory próbuje uratować mojego storczyka i jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem, 3małe keiki może coś z tego będzie:))
Pozdrawiam:))
-- 7 mar 2014, o 17:13 --
I jeszcze jedno pytanie...
Niech Pani napisz gdzie Pani kupiła tego tęczowego malca???
I ile kosztował jak można oczywiście wiedzieć???
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
Masz przeeeee śliczne te miniaturki, mam nadzieję, że nie padną Ci przez to wychwalanie... oby nie bo takie okazy to skarb:))
Sama poluje na jakieś miniaturki, bo niestety jak do tej pory próbuje uratować mojego storczyka i jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem, 3małe keiki może coś z tego będzie:))
Nie Pani Ankaak8906 pisze:Witam,
Tego malucha dorwałam na All, a cena hmm nie pamiętam dobrze, ok 20 zł.
A większość miniaturek niestety już nie mam, padały jedna po drugiej. W zasadzie to gniły, nie wiedziałam co się dzieje, ponieważ zawsze uważałam przy podlewaniu, po zakupie usuwałam nadmiar mchu. Aż zagadka przypadkiem sama się rozwiązała. Mam 5 letnie bliźniaczki i kiedyś zauważyłam jak Małe zraszają mi te miniaturki, lejąc wodę na kwiaty i pędy, było w stożkach tyle wody, że aż płakać mi się chciało. Także teraz zostały mi 2 miniaturki tylko
oooo kurcze to szoda:(( no ale coz dzieci chcialy dobrze:)) jak to zawsze dzieci....
jezeli bedziesz miala nowego malca to czekamy bze zdjeciem:))
i dziekuje za info:))
pozdrawiam
jezeli bedziesz miala nowego malca to czekamy bze zdjeciem:))
i dziekuje za info:))
pozdrawiam
- summer67
- 50p
- Od: 6 sty 2014, o 22:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam serdecznie
Piękna kolekcja
Pozdrawiam
Piękna kolekcja
Pozdrawiam
"Radość z kwiatów - to resztki raju w nas." ( Philip Otto Runge )
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=72504" onclick="window.open(this.href);return false; ( storczyki )
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=43&t=72555" onclick="window.open(this.href);return false; ( Rh + azalie )
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=72504" onclick="window.open(this.href);return false; ( storczyki )
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=43&t=72555" onclick="window.open(this.href);return false; ( Rh + azalie )
Moja ukochana
nie mogę się doczekać aż rozwinie wszystkie pąki
zaczynają ukazywać się zakupione niespodzianki
pospolita ale takiej nie mam i zapowiada się dużo kwiatuszków
to mój weteran, kwitnie chyba ponad rok, ciągle przedłuża stary pęd, zawijam go już jak Picollo, do tego wypuszcza następny.
tunja niestrudzona
no i opłacało się zostawić w spokoju vandowate
-- 29 maja 2014, o 23:57 --
Inne niespodzianki też za niedługo pokażą swoje buźki i reszta podwaja pędy, Cooper Star, Black Bird i inne, ale to następnym razem.
nie mogę się doczekać aż rozwinie wszystkie pąki
zaczynają ukazywać się zakupione niespodzianki
pospolita ale takiej nie mam i zapowiada się dużo kwiatuszków
to mój weteran, kwitnie chyba ponad rok, ciągle przedłuża stary pęd, zawijam go już jak Picollo, do tego wypuszcza następny.
tunja niestrudzona
no i opłacało się zostawić w spokoju vandowate
-- 29 maja 2014, o 23:57 --
Inne niespodzianki też za niedługo pokażą swoje buźki i reszta podwaja pędy, Cooper Star, Black Bird i inne, ale to następnym razem.
Tu znalazłam zdjęcia jeszcze jednego, Phal. Kimono. Długo nad nim skakałam, korzenie piękne, listki ładnie rosły itp ale pędzika nie było, aż do teraz przy podlewaniu zainteresował mnie bardzo zielony korzeń i to był pędzik, wyszedł w bardzo dziwnym miejscu, pod korą głęboko. Musiałam mu pomóc wydostać się na słońce troszkę, ale w końcu jest!
Nie wiem co się dzieje z moim Mini Markiem, korzenie w porządku, listki troszkę pociemniały, stoi w cienistym miejscu. Dwa razy puścił już pędzik ale za każdym razem go zasuszył :/
Nie wiem co się dzieje z moim Mini Markiem, korzenie w porządku, listki troszkę pociemniały, stoi w cienistym miejscu. Dwa razy puścił już pędzik ale za każdym razem go zasuszył :/
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ile się u Ciebie dzieje, weteran bardzo przypadł mi do gustu lubię takie woskowe. Vandy zostawione w spokoju też pokazały na co je stać. już nie długo będziesz cieszyć się ich rozwiniętymi kwiatuszkami
- Russski
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lut 2013, o 13:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wszystko kwitnie :O
pięknie to wygląda, taki kolorowy parapet masz do nich rękę.
pięknie to wygląda, taki kolorowy parapet masz do nich rękę.
Zbieram szczękę z podłogi - same piękności! Ukochana wygląda zjawiskowo
Ojejujejujeju czym Ty je karmisz? gdzie je trzymasz? ten kropkowaniec z nietypowymi kwiatkami mnie urzekł najbardziej no i żółtasek... ja żółtasków nie lubię, ale Twój jest niesamowity!