W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
- kasiaS87
- 50p
- Od: 13 sty 2014, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
piękna ta kokorycz , a czy ona rozsiewa się tak samo jak ta kokorycz żółta?
- nirali
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Iwonko ależ u Ciebie kolorowo Zmienił się ogród w szybkim tempie -jestem pod wrażeniem Twoich prac i jak ''wsiąkłaś'' ogrodowo Tyle roślin nowych przybyło do Twojego ogrodu a zapewne to nie koniec zakupów.
U nas pogoda mało ciekawa ale mam nadzieję że z każdym dniem będzie coraz słoneczniej i podgonię ciut prace -tymczasem pozdrawiam cieplutko
U nas pogoda mało ciekawa ale mam nadzieję że z każdym dniem będzie coraz słoneczniej i podgonię ciut prace -tymczasem pozdrawiam cieplutko
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Tajeczko Twój ogród jest piękny i dojrzały, ma wiele ciekawych zakamarków i wcale nie potrzebuje jakichś wyszukanych roślin, choć i tak masz wiele ciekawych roślin których u mnie jeszcze nie ma.
Aga tak to jest kokorycz mi też się bardzo podoba dlatego ją sobie sprawiłam, mam nadzieję że w gruncie będzie mi równie ładnie rosła i kwitła co teraz w doniczce. Bielutkich krokusików to nie mam więc chętnie przyjmę. Planów to zbyt wielkich nie mam raczej nic nowego nie powstanie, muszę pokończyć to co zaczęłam w ubiegłym roku i mam zamiar przerobic rabatę pod płotem tą wysypaną kamykami (kamyki i włóknina znikną, dosadzę troszkę roślin i wysypię korą) Mam nadzieję że mi się to uda.
Ewa irysy są śliczne szkoda że tak krótko kwitły...
Kasiu witam u mnie po raz pierwszy, mam nadzieję że i nie ostatni. Masz rację kokorycz jest piękna, to mój tegoroczny nabytek i nie mam pojęcia czy ona się rozsiewa.
Kasiu kolorowo to tylko na zdjęciach i to z bliska bo tak to jeszcze bardzo szaro. Mój ogródek się zmienia ale bardzo powoli w bardzo szybkim tempie to zmienia się wszystko u Ciebie, i zapewne już bym nie poznała Twojego ogrodu. Roślin za wiele nie zamierzam kupować ale jak będzie to zobaczymy, mam baaardzo dużo doniczek w tunelu do wysadzenia i najpierw muszę się nimi zająć.
Wczoraj był piękny i ciepły dzień, udało mi się trochę popracować w ogródku, wycięłam resztę suchych roślin, i wyplewiłam rabatkę wzdłuż chodnika, podsypałam roślinki nawozem który potem ładnie rozpuścił deszcz. Dziś wolne, a jutro liczę znów na pogodę bo pracy mam jeszcze ogrom.
Wiosny ciąg dalszy:
dwie miodunki już kwitną
cebulica
krokusiki
śnieżnik
I siewki sasanek z nasion od Agness
Aga tak to jest kokorycz mi też się bardzo podoba dlatego ją sobie sprawiłam, mam nadzieję że w gruncie będzie mi równie ładnie rosła i kwitła co teraz w doniczce. Bielutkich krokusików to nie mam więc chętnie przyjmę. Planów to zbyt wielkich nie mam raczej nic nowego nie powstanie, muszę pokończyć to co zaczęłam w ubiegłym roku i mam zamiar przerobic rabatę pod płotem tą wysypaną kamykami (kamyki i włóknina znikną, dosadzę troszkę roślin i wysypię korą) Mam nadzieję że mi się to uda.
Ewa irysy są śliczne szkoda że tak krótko kwitły...
Kasiu witam u mnie po raz pierwszy, mam nadzieję że i nie ostatni. Masz rację kokorycz jest piękna, to mój tegoroczny nabytek i nie mam pojęcia czy ona się rozsiewa.
Kasiu kolorowo to tylko na zdjęciach i to z bliska bo tak to jeszcze bardzo szaro. Mój ogródek się zmienia ale bardzo powoli w bardzo szybkim tempie to zmienia się wszystko u Ciebie, i zapewne już bym nie poznała Twojego ogrodu. Roślin za wiele nie zamierzam kupować ale jak będzie to zobaczymy, mam baaardzo dużo doniczek w tunelu do wysadzenia i najpierw muszę się nimi zająć.
Wczoraj był piękny i ciepły dzień, udało mi się trochę popracować w ogródku, wycięłam resztę suchych roślin, i wyplewiłam rabatkę wzdłuż chodnika, podsypałam roślinki nawozem który potem ładnie rozpuścił deszcz. Dziś wolne, a jutro liczę znów na pogodę bo pracy mam jeszcze ogrom.
Wiosny ciąg dalszy:
dwie miodunki już kwitną
cebulica
krokusiki
śnieżnik
I siewki sasanek z nasion od Agness
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Za to miodunki zaczynają swoją grę kolorów
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Witaj Iwonko,sąsiadko
Prosto od Agi zajrzałam do Ciebie.Pięknie i kolorowo jest u Ciebie,u mnie zaczynają kwitnąć pierwiosnki i bratki,no i jedna stokrotka.U Ciebie widzę już kwitnące sasanki,a u mnie dopiero w pączkach ,a przecież tak blisko siebie mieszkamy.
Prosto od Agi zajrzałam do Ciebie.Pięknie i kolorowo jest u Ciebie,u mnie zaczynają kwitnąć pierwiosnki i bratki,no i jedna stokrotka.U Ciebie widzę już kwitnące sasanki,a u mnie dopiero w pączkach ,a przecież tak blisko siebie mieszkamy.
- IWONA1311
Ewa (Rewi) Miodunki dopiero zaczynają ale mam ich aż dwie więc nie ma z nich tyle koloru, teraz czekam na kępy sasanek, w tym roku zakwitnie mi kilka samosiejek i ciekawa jestem jakie będą.
Ewa (ewa-s) Witam u mnie po raz pierwszy i zapraszam częściej.
U mnie pierwiosnki też już zaczynają kwitnąć, stokrotki w trawie kwitną od zeszłego roku, a pełne jeszcze w pąkach. Fakt blisko siebie mieszkamy ale nie masz co płakać nad sasankami te które kwitną rosną w tunelu mają dużo cieplej dlatego wcześniej kwitną, bo to są młode siewki, na kwiaty sasanek na rabatach też jeszcze muszę poczekać.
to dla Was wrzośce
Ewa (ewa-s) Witam u mnie po raz pierwszy i zapraszam częściej.
U mnie pierwiosnki też już zaczynają kwitnąć, stokrotki w trawie kwitną od zeszłego roku, a pełne jeszcze w pąkach. Fakt blisko siebie mieszkamy ale nie masz co płakać nad sasankami te które kwitną rosną w tunelu mają dużo cieplej dlatego wcześniej kwitną, bo to są młode siewki, na kwiaty sasanek na rabatach też jeszcze muszę poczekać.
to dla Was wrzośce
Iwonko, Twoje wiosenne impresje skradły moje serce!
Niesamowicie dużo masz kwiecia, a irysy, sasanki i wrzośce po prostu urzekają urodą.
Teraz tylko czekać na poprawę pogody i kolejne wypuszczane na gałązkach listeczki.
Udanego wieczoru Ci życzę!
Pozdrawiam,
A
Niesamowicie dużo masz kwiecia, a irysy, sasanki i wrzośce po prostu urzekają urodą.
Teraz tylko czekać na poprawę pogody i kolejne wypuszczane na gałązkach listeczki.
Udanego wieczoru Ci życzę!
Pozdrawiam,
A
- IWONA1311
Witam serdecznie wszystkich zaglądających
Dzień zapowiada się słonecznie i ciepło, choć rano była gęsta mgła. Po tych zimnych, deszczowych dniach wreszcie będzie można wyjść do ogrodu i znów trochę popracować, co zresztą za chwilę uczynię.
Agnieszko cieszę się że do mnie zaglądasz i że podobają Ci się moje kwitnące zwiastuny wiosny, choć już jest ich trochę to co wiosna stwierdzam że ciągle mam ich za mało.
Dla Ciebie odrobina wczorajszych wiosennych zdjęć
Na koniec moje paprotki przywiezione z Włoch
Asplenium ruta muraria
A tej nazwy nie znam może ktoś pomoże???
Dzień zapowiada się słonecznie i ciepło, choć rano była gęsta mgła. Po tych zimnych, deszczowych dniach wreszcie będzie można wyjść do ogrodu i znów trochę popracować, co zresztą za chwilę uczynię.
Agnieszko cieszę się że do mnie zaglądasz i że podobają Ci się moje kwitnące zwiastuny wiosny, choć już jest ich trochę to co wiosna stwierdzam że ciągle mam ich za mało.
Dla Ciebie odrobina wczorajszych wiosennych zdjęć
Na koniec moje paprotki przywiezione z Włoch
Asplenium ruta muraria
A tej nazwy nie znam może ktoś pomoże???
- IWONA1311
Witajcie
Cichutku tu u mnie w wątku, ale i ja nie wiele się odzywam, bo na dworze cieplutko dużo pracy i jak się wróci wieczorem to już nawet pisać się nie chce. Zostawiam więc kilka fotek i pędzę do ogródka.
Miłego i słonecznego dnia dla wszystkich
przylaszczki już przekwitają
złoć
pierwsze tulipanki
forsycja
głodek
najpiękniejsze teraz sasanki
ogródek pomalutku się zieleni
Cichutku tu u mnie w wątku, ale i ja nie wiele się odzywam, bo na dworze cieplutko dużo pracy i jak się wróci wieczorem to już nawet pisać się nie chce. Zostawiam więc kilka fotek i pędzę do ogródka.
Miłego i słonecznego dnia dla wszystkich
przylaszczki już przekwitają
złoć
pierwsze tulipanki
forsycja
głodek
najpiękniejsze teraz sasanki
ogródek pomalutku się zieleni
Cudowna działeczka, widać wiosnę
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No zieleni Ci się zieleni, aż miło popatrzec. Moje irysy żyłkowe sie na mnie wypięły i same szczypiory w tym roku mam... wrrr .. a tak je lubiłam. Dbałas jakoś szczególnie o swoje, ze tak ładnie Ci pokwitły?
Iwona, będę u Ciebie żebrać o różowa delospermę, oczywiście jak Ci sie udało przezimować, bo moja w tym roku dokonała zywota... buuu...
Iwona, będę u Ciebie żebrać o różowa delospermę, oczywiście jak Ci sie udało przezimować, bo moja w tym roku dokonała zywota... buuu...
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko ale masz na błysk posprzątane w ogrodzie.
Sasanki wcześnie Ci rozkwitły, moje jeszcze w pąkach .
Mam taką samą złoć i takie czerwone, wczesne tulipany.
Sasanki wcześnie Ci rozkwitły, moje jeszcze w pąkach .
Mam taką samą złoć i takie czerwone, wczesne tulipany.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Iwonko nie szykuj miodunki bardzo dziękuję he, he ja sama nie wiem co mam ...dziś dopiero na skarpie dojrzałam tą miodunkę...już przeniosłam na niziny... zobacz u mnie...