Ogródek Robaczka cz.13
Re: Ogródek Robaczka cz.13
Nie mogę przestać się zachwycać krokusami w mchu- wiem, że mech "posadzony" jednak tam zdolną masz rękę, że wygląda, jakby ten obraz sama matka Natura malowała
U nas dziś ponuro i deszczowo- nawet jakbym chciała cos robić, to nie dało się wytrzymać dłuższej chwili- siąpiło, albo wiało.. Inna sprawa, że główne pomysły sprowadzają się do sadzenia nowych nabytków- a planowanych roślin w szkółkach jeszcze nie ma- zawsze jakoś startuję wcześniej, niż asortyment w sklepach się uzupełnia
U nas dziś ponuro i deszczowo- nawet jakbym chciała cos robić, to nie dało się wytrzymać dłuższej chwili- siąpiło, albo wiało.. Inna sprawa, że główne pomysły sprowadzają się do sadzenia nowych nabytków- a planowanych roślin w szkółkach jeszcze nie ma- zawsze jakoś startuję wcześniej, niż asortyment w sklepach się uzupełnia
- Mufka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Robaczku w nowym, kolorowym, wiosennym i cudnej urody wątku
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- -Piotr-
- 200p
- Od: 2 mar 2014, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kasiu, pogoda jak sama wiesz jest na razie deszczowa, mam nadzieję że w moje wagary chociaż nie będzie padać.
Obejrzałem zdjęcia, są rewelacyjne. A na nowym avatarku jest sikorka, jedna z wielu które odwiedzają nasze karmniki.
Obejrzałem zdjęcia, są rewelacyjne. A na nowym avatarku jest sikorka, jedna z wielu które odwiedzają nasze karmniki.
Kasiu, pięknie u Ciebie, jestem oczarowana Bukszpany z bratkami i z bluszczem - bardzo elegancko, lubię takie kompozycje. Później wystarczy zamienić bratki na coś letniego i kolejny mariaż gotowy! Pomysł z sadzawką super Ja chyba wkopałabym coś mniej ładnego, szkoda byłoby mi tej donicy, ale sama jestem ciekawa jak się zachowa w ziemi. Z drugiej strony terakota pasuje idealnie w tym miejscu. O liliach już pisałyśmy na pw. Nawet nie wiedziałam, że są miniaturki Jak upolujesz taką, daj cynk. Może do swojej kałuży kupię. U mnie jest problem z utrzymaniem roślin, bo rybki je skubią i nie mają szans na ładny wygląd... Poza tym bajkowo u Ciebie, taka wiosna jak w pięknym śnie. Zachwycona jestem Twoimi hiacyntami, takie dorodne grubasy! U mnie nigdy takie nie są... Nie wiem co źle robię? Czy wykopujesz swoje? Róż nie skomentuję, tzn. ilości... Szalona jesteś Oczywiście pozytywnie to piszę. Ale z magnolią to już przegięłaś! Mamy te same i w podobnym wieku, a u mnie na razie cicho. Kilka pączków zaczęło pękać jakiś czas temu, jak było jeszcze zimno i na szczęście wtedy zatrzymała się z chęcią kwitnienia. Teraz już mogłaby coś też puścić
Niedziela do bani, deszcz i buro... Byłam w Owińskach, upolowałam trzy powojniki, ale oddałam je, bo miały stada mszyc
Życzę słonka!!!
Niedziela do bani, deszcz i buro... Byłam w Owińskach, upolowałam trzy powojniki, ale oddałam je, bo miały stada mszyc
Życzę słonka!!!
- -Piotr-
- 200p
- Od: 2 mar 2014, o 10:33
Witaj, poniedziałkowy ranek mamy zachmurzony, i przygnębiający.
Może później się poprawi, choć nic na to nie wskazuje , a tyle mam na dzisiaj planów.
Może później się poprawi, choć nic na to nie wskazuje , a tyle mam na dzisiaj planów.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzień dobry Kasiu. Z żalem stwierdzam że w tym sezonie to chyba należę do tych skrytoczytaczy. A nawet gorzej, bo często to tylko pismo obrazkowe
Nawet własnego ogrodu nie mam kiedy pokazać więc wątek nie został na razie otwarty
Różyczka od ciebie przeżyła zimę i zaczyna pokazywać pączki. Trochę później niż moje Indigoletty, bo chyba jednak szok przeżyła tym przesadzaniem. Ale i tak zapowiada się pięknie.
Serdecznie pozdrawiam
p.s. Lista twoich różyczek spowodowała u mnie gwałtowny skok ciśnienia ale chyba to się przyda w ten pochmurny dzień
Buziaki
Nawet własnego ogrodu nie mam kiedy pokazać więc wątek nie został na razie otwarty
Różyczka od ciebie przeżyła zimę i zaczyna pokazywać pączki. Trochę później niż moje Indigoletty, bo chyba jednak szok przeżyła tym przesadzaniem. Ale i tak zapowiada się pięknie.
Serdecznie pozdrawiam
p.s. Lista twoich różyczek spowodowała u mnie gwałtowny skok ciśnienia ale chyba to się przyda w ten pochmurny dzień
Buziaki
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Ty Kasiu to masz podgrzewany ogród - zdecydowanie - już cieszysz się tulipankami a u mnie jeszcze małe liliputy z ziemi wystają, o pączkach nie ma co marzyć na razie.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Bajeczne zdjęcia, bajeczne widoki, bajeczne kwiaty.....
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Kasiu, jesteś niesamowita, nawet deszcz nie powstrzymał CIę od prac w ogrodzie...
Rozumiem jednak, że "kradniesz" czas i każda wolna chwila na wagę złota- jak u mnie. Róże pięknie przezimowały, nawet marketowe miniaturki- czym mnie lekko zszokowały. Dosadzam hortensje od Elikuznicom i pare-dziesiąt żywotników wzdłuż siatki od sąsiada strony- teraz już mogę, bo siatka jest i sarny mi niestraszne.
pozdrawiam
U Ciebie jak w bajce, a zdjęcia mistrzostwo świata
Rozumiem jednak, że "kradniesz" czas i każda wolna chwila na wagę złota- jak u mnie. Róże pięknie przezimowały, nawet marketowe miniaturki- czym mnie lekko zszokowały. Dosadzam hortensje od Elikuznicom i pare-dziesiąt żywotników wzdłuż siatki od sąsiada strony- teraz już mogę, bo siatka jest i sarny mi niestraszne.
pozdrawiam
U Ciebie jak w bajce, a zdjęcia mistrzostwo świata
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Dziękuję Kasiu za odpowiedź w sprawie Miedzianu. Oprysk zrobiony, mam już spokojną głowę, przynajmniej w tej kwestii.
Zachwycasz mnie donicowymi nasadzeniami Nie mogę u siebie dostać jaskrów, co za miasto tylko bratki
Zachwycasz mnie donicowymi nasadzeniami Nie mogę u siebie dostać jaskrów, co za miasto tylko bratki
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Z przodu - po łuku - rośnie na tej rabacie pas lawendy. Za nią , mniej więcej na środku 3 x Princess Aleksandra of Kent, miejsce jest na jedna rózę: na lewo i na jedną, moze nawet dwie prawo od niej. Bardziej z tyłu za trzema rózami mam posadzoną szałwie.robaczek_Poznan pisze:Aga, a ile masz miejsca na tej rabatce? Skoro masz trzy księżniczki to może dosadź tylko bylinki? Np. przetaczniki albo lawendę?
Ojejjj... ale namieszałam tym opisem jakoś tak mało klarownie to chyba wyszło ale moze i tak jakaś sugestia ci przyjdzie do głowy ? Fotkę tej rabaty mam u siebie - moze jak znajdziesz chwile to uda ci się zajrzeć ?
Jestem zaskoczona ze tak juz u ciebie wszystko pięknie kwitnie ! Zaskoczyły mnie hiacynty ! U mnie tylko część w donicach zaczyna kwitnąc, a kilka które mam w gruncie dopiero nosy wystawiły.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Powojniki prawdziwie masz szalone , ale jak zakwitną to będzie cudnie.
Już tak było ładnie i znowu wróciło zimno i deszcze.
Całkiem zwariowany rok nam się szykuje.
A u mnie dzikie kaczki na oczku wysiadują od dwóch dni a może i wcześniej tylko nie zauważyłam.
Nie masz wrażenia, że wszystko jakieś bardzo zakręcone żeby nie powiedzieć anormalne w tym roku ?
Już tak było ładnie i znowu wróciło zimno i deszcze.
Całkiem zwariowany rok nam się szykuje.
A u mnie dzikie kaczki na oczku wysiadują od dwóch dni a może i wcześniej tylko nie zauważyłam.
Nie masz wrażenia, że wszystko jakieś bardzo zakręcone żeby nie powiedzieć anormalne w tym roku ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Wiedziałam, że pod Poznaniem cieplej...ale nic mi nie wiadomo, że go do ciepłych krajów przenieśli
Jej...tak cudnej wiosny jeszcze na fo nie widziałam....
Jej...tak cudnej wiosny jeszcze na fo nie widziałam....
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Kasiu kwitnącej Stellaty nie widziałam jeszcze nawet w najcieplejszym zakątku Gdańska a u Ciebie już jest
Powojniki też gnają jakby je kto gonił , tylko patrzeć , jak zakwitną.
Tym bardziej miło mi, że doceniasz i chwalisz moją skromną wiosnę, gdzie dopiero teraz kwitną mi
kwiatki, o których już pewnie powoli zapominasz u siebie.
Teraz mamy trochę przerwy na ogrodowe zajęcia z powodu załamania pogody. Ale podobno już przed weekendem ma być lepiej.
Powojniki też gnają jakby je kto gonił , tylko patrzeć , jak zakwitną.
Tym bardziej miło mi, że doceniasz i chwalisz moją skromną wiosnę, gdzie dopiero teraz kwitną mi
kwiatki, o których już pewnie powoli zapominasz u siebie.
Teraz mamy trochę przerwy na ogrodowe zajęcia z powodu załamania pogody. Ale podobno już przed weekendem ma być lepiej.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Od paru dni coś mi przeszkadzało, doskwierało, uwierało i nie pasowało-a ja po prostu zgubiłam Twój ogród Może przez to niedopatrzenie powinnam w tym wątku zostać skrytoczytaczem?
Pozachwycałam się początkiem wiosny u Ciebie, przejrzałam listę różaną (jeszcze mi daleko, ale staram się ) i czekam na powojniki. Moje też całe w pączkach
Pozachwycałam się początkiem wiosny u Ciebie, przejrzałam listę różaną (jeszcze mi daleko, ale staram się ) i czekam na powojniki. Moje też całe w pączkach