dziewczyny a czy floksy szydlaste można uzyskać z nasion ? gdzie je można kupić bo wszędzie gdzie znajduję nasiona floksów to są one jednoroczne - mam jakieś 15-20 metrów do obsadzenia i chciałam właśnie floxami ale nie stać mnie na kupienie kilkuset sadzonek
te floksy bardzo szybko się rozrastają więc nie musisz kupować aż tyle sadzonek, a nasion tych floksów to nawet nigdy nie widziałam do kupienia, musisz poszukać tanich sadzonek i zapłacić cenę hurtową
Kasiula17 , szok normalnie , kolorowo musi być u Ciebie na wiosnę , ja zakupiłam w ubiegłym roku kilka kolorów , kilka uschło bo były marne , i może też będę miała takie widoczki jak TY
Bożenko a czy zostały korzonki tych uschniętych, one mogą odbić.Zapewne będziesz tak miała one dosyć szybko się rozrastają nawet myślę że za szybko.
Dziękuje że Ci się podoba.
Myslę by zakupić kilka sadzonek floksów tylko mam pytanie do osób,które je hodują .Mam rabaty wyłożonę agrowłókniną pokrytą kamyczkami,czy na takim podłożu floksy będą mi się rozrastać?
Tak właśnie sadzę w agrowłókninie wycinam miejsca na rośliny tylko te się płożą i nie byłam pewna czy nie potrzebują miejsca na korzenie na całej swej powierzchni.Dzięki śliczne za odp.