Balkon, z wątkiem dziecięco-kocim
Re: Balkon, z wątkiem dziecięco-kocim
crazydaisy moja ma półtora roku, więc już nie ma aż takiego strachu, że jej doniczka zrobi krzywdę.
Niunia1981 Sprytny ten Twój futrzak, umie wyczuć moment!
Fraszka_1 No już się sama nie mogę doczekać, jak tylko przyjdą (oby jutro!), to je Wam tu przedstawię, pewnie razem z kiełkami, bo już coś w doniczkach się pojawia.
Niunia1981 Sprytny ten Twój futrzak, umie wyczuć moment!
Fraszka_1 No już się sama nie mogę doczekać, jak tylko przyjdą (oby jutro!), to je Wam tu przedstawię, pewnie razem z kiełkami, bo już coś w doniczkach się pojawia.
gęba mi się cieszy...WIOSNA
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam!
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
Moje roślinki przyjdą dopiero we wtorek! Podobno firma nie wyrabia się z zamówieniami, bo wiosna... Nie wiem jak ja wytrzymam tyyyyle dni jeszcze.
Tymczasem na parapetach zaczęło się dziać, więc przedstawiam moje maluchy:
Pomidorki koktajlowe, żółte i czerwone
Szarotka alpejska (coś słabo wschodzi, nie wiążę z nią większych nadziei, bo wiem że trudno ją hodować na balkonie)
Cztery odmiany bazylii: właściwa, czerwona, drobnolistna i cynamonowa
3w1 - na pierwszym planie bazylia właściwa (ma się świetnie), na drugim z prawej - tymianek (trochę się pokłada, nie wiem czemu...), z lewej - majeranek (który jakoś w ogóle nie chce wzejść, też nie wiem czemu)
W pozostałych doniczkach dopiero powoli pojedyncze sztuki wyłażą, lawenda coś nie chce się obudzić, może dlatego, że siałam do zwykłej torfowej ziemi, nie mieszałam z piaskiem? Jak myślicie?
A teraz patrzę na te moje plony i medytuję jak i kiedy to wszystko poprzerzedzać? I kiedy mogę pikować pomidory? O mamo, dopiero kilka dni, a już tyyyyle pytań!
Tymczasem na parapetach zaczęło się dziać, więc przedstawiam moje maluchy:
Pomidorki koktajlowe, żółte i czerwone
Szarotka alpejska (coś słabo wschodzi, nie wiążę z nią większych nadziei, bo wiem że trudno ją hodować na balkonie)
Cztery odmiany bazylii: właściwa, czerwona, drobnolistna i cynamonowa
3w1 - na pierwszym planie bazylia właściwa (ma się świetnie), na drugim z prawej - tymianek (trochę się pokłada, nie wiem czemu...), z lewej - majeranek (który jakoś w ogóle nie chce wzejść, też nie wiem czemu)
W pozostałych doniczkach dopiero powoli pojedyncze sztuki wyłażą, lawenda coś nie chce się obudzić, może dlatego, że siałam do zwykłej torfowej ziemi, nie mieszałam z piaskiem? Jak myślicie?
A teraz patrzę na te moje plony i medytuję jak i kiedy to wszystko poprzerzedzać? I kiedy mogę pikować pomidory? O mamo, dopiero kilka dni, a już tyyyyle pytań!
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rozterki młodego ogrodnika a to dopiero początek
Gratuluję udanych wysiewów
Gratuluję udanych wysiewów
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Tymianek tak rosnie - on sie poklada jak macierzanka np.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Czekamy razem z Tobą na przesyłkę gratuluję wschodów
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo, super, że mamy kolejny balkonowy wątek Będziemy śledzić Twoje poczynania.
Super patent z opisami wysiewów
Super patent z opisami wysiewów
Patent nie mój, znalazłam gdzieś na Pintereście, a że wiecznie chomikuję różne "przydasię", to materiał był pod ręką. I faktycznie, świetnie się sprawdza, polecam!
Powtórzę za poprzednikami- obiecujący balkon- z potencjałem... Pięknie wchodzą roślinki- majeranek też Ci się położy będzie się działo... co do reszty- to niestety nie pomogę- balkonu Ci u mnie brak- takiego blokowego, dziecięcia też- najmłodszy członek rodziny ma 22 lata co do kotów to jest jeden- ale on na balkon nie ma wstępu... ale z ciekawością będę się przyglądać postępom w zazielenianiu pomysł z korkami świetny
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- Fajerka
- 200p
- Od: 22 mar 2014, o 11:55
Będę śledzić ten prokoci wątek ;-)
Ja niedługo będę miała zabudowan? loggie siatką to pokaźe zdjęcia bo ostatnio za ogon kotkę wyciagalam spomiedzy barierek. Moze moja zabudowa przekona Twojego męża.
Ja z winobluszcza zrezygnowałam bo trujacy ale w domu sansewierie podgryzaja i nic a tez ponoc niezdrowa. Teraz kupilam im kocia trawke i nasiona i to jedzą
Ja niedługo będę miała zabudowan? loggie siatką to pokaźe zdjęcia bo ostatnio za ogon kotkę wyciagalam spomiedzy barierek. Moze moja zabudowa przekona Twojego męża.
Ja z winobluszcza zrezygnowałam bo trujacy ale w domu sansewierie podgryzaja i nic a tez ponoc niezdrowa. Teraz kupilam im kocia trawke i nasiona i to jedzą
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Fajerka, też postanowiłam moje mamić kocią trawką i kocimiętką, może im się odechce innych roślin. Czekam na Twoje zdjęcia w takim razie!
A do mnie przyszły już zamówione roślinki, jak tylko znajdę chwilę, wrzucę Wam zdjęcia!
A do mnie przyszły już zamówione roślinki, jak tylko znajdę chwilę, wrzucę Wam zdjęcia!
No to się pochwalę moim nowym przedszkolem.
W rozpakowywaniu przesyłki asystowała Kraksa oraz Mała Ogrodniczka (obie załapały się na zdjęcia):
Na początek Winobluszcz trójklapowy 'Veitchii' (podobno samoczepny):
Wierzba 'Hakuro Nishiki' - jedna szczepiona na pniu, druga jako krzaczek:
Dalej mamy Barwinek 'Variegata', sam i w towarzystwie Kraksy:
Barwinek zimozielony, okrywowy:
oraz Trzmielinę pnącą 'Sunspot' i Bluszcz ogrodowy zimozielony:
Całe stado wygrzewa się w słońcu na balkonie, w weekend zapowiedziałam części sadzenie, choć kilka sztuk będzie musiało poczekać na swoje zamówione donice.
W rozpakowywaniu przesyłki asystowała Kraksa oraz Mała Ogrodniczka (obie załapały się na zdjęcia):
Na początek Winobluszcz trójklapowy 'Veitchii' (podobno samoczepny):
Wierzba 'Hakuro Nishiki' - jedna szczepiona na pniu, druga jako krzaczek:
Dalej mamy Barwinek 'Variegata', sam i w towarzystwie Kraksy:
Barwinek zimozielony, okrywowy:
oraz Trzmielinę pnącą 'Sunspot' i Bluszcz ogrodowy zimozielony:
Całe stado wygrzewa się w słońcu na balkonie, w weekend zapowiedziałam części sadzenie, choć kilka sztuk będzie musiało poczekać na swoje zamówione donice.