Actusowa kolekcja cz.IV
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Actusowa kolekcja cz.IV
To Oncidium jest wspaniałe Kasiu wszystko u Ciebie rośnie jak grzyby po deszczu Ja naprawdę nie wiem jak Ty to robisz Krzyżóweczka Corningiana x Amboinensis jest przeurocza Masz same wyjątkowe perełki, jeszcze chyba nie widziałam u nikogo tak różnorodnej i pięknej kolekcji
- Mogra
- 50p
- Od: 18 paź 2012, o 22:37
Kasiu jak zawsze przepięknie u Ciebie Księżniczka boska , krzyżówka Corningiana x Amboinensis śliczna Miltoniopsis uroczy
Dziekuje za wpisy i odwiedzinki
Takie narodziny
Pierwsze kwitnienie tego maluszka
Miltoniopsis rozkwitl juz na dwoch pedach ,dwa nowe pieknie rosna ,wiec jeszcze sie nim naciesze :klaszcze:
Smierdziuszek ,ale cudny
i jeszcze raz Corningiana x Amboinensis,dopiero teraz odkrylam ,ze cudnie pachnie,musze czesciej wachac moje kwiatki :hyhy:
Tyle na dzis ,nastepnym razem pokaze Wam co sie dzieje w moim mecharium ;)
Takie narodziny
Pierwsze kwitnienie tego maluszka
Miltoniopsis rozkwitl juz na dwoch pedach ,dwa nowe pieknie rosna ,wiec jeszcze sie nim naciesze :klaszcze:
Smierdziuszek ,ale cudny
i jeszcze raz Corningiana x Amboinensis,dopiero teraz odkrylam ,ze cudnie pachnie,musze czesciej wachac moje kwiatki :hyhy:
Tyle na dzis ,nastepnym razem pokaze Wam co sie dzieje w moim mecharium ;)
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Bellatulum cudowne i tak pięknie zaprezentowane Ten wzorek i wyraziste kolory przyciągają wzrok. Moim zdaniem to jedno z piękniejszych paphiopedilum. Kasiu masz dobrą rękę do paphiopedilum, czego Ci niezmiernie zazdroszczę. Zresztą wszystko u Ciebie rośnie jak na drożdżach, ale z paphiopedilów powinnaś być naprawdę dumna. Mało komu się tak udają. Gratuluję!
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Pięknie Ci zakwitło paphiopedilum Z tego co widać to chyba spory ma ten kwiat?
Phalki piękne a co do miltonopsisa naprawdę gratuluje swoich kwiatów Mnie jak do tej pory się nie udało ręce opadają
Corningiana x Amboinensis pieknie "umaszczenie"
Phalki piękne a co do miltonopsisa naprawdę gratuluje swoich kwiatów Mnie jak do tej pory się nie udało ręce opadają
Corningiana x Amboinensis pieknie "umaszczenie"
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Ależ cuda u Ciebie! Bellatulum pięknie zakwitło, ale absolutnie cudowne jest Yin's Green Jewel
Pozdrowienia! Asia
Moich podopiecznych znajdziecie w tym wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=73508
Moich podopiecznych znajdziecie w tym wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=73508
Miltoniopsis - nigdy nie widziałam takiego, aż muszę poszukać w internecie . A Princesska też przepiękna!
BalkonowyOgrodek.pl - mój blog o próbach ogrodnictwa w mieście na balkonie :)
Moje storczyki!
Pozdrawiam, Monika! :)
Moje storczyki!
Pozdrawiam, Monika! :)
Gratuluję tak obfitego kwitnienia miltonii, a oncidium twinkle śmierdzi??? Czytałem że one ładnie pachną ...
Bardzo dziekuje za mile wpisy.Ciesze sie ze sie Wam podoba
Troche tu zaniedbalam sprzatanie ,wybaczcie ,ale jak wiecie ,operacja i te sprawy
Na poczatek musze sie pochwalic nowosciami i tu jeszcze raz bardzo goraco dziekuje Kasi/k ,Kasi74 i Wojtkowi/slipper :* :* :* :*
Od wczoraj stalam sie dumna posiadaczka nastepujacych okazow:Paphio.Primulinum,Paphio.Venustum,Paphio.Micrantum,Paphio.Concolor,Phrag.Hanne Popow,Phal.Corning's Violet ,Phal.Tsu Chiang Balm,Phal.Samera Blue,Cattleya Percivaliana,Cattleya Intermedia var Coerulea,Tolumnia Guttata ,Maxillaria Tenuifolia,Dendr.Victoria Reginae
Mam tez nowego MM ,moj pierworodny niestety w agonii w mecharium nr°2,mam nadzieje na basalka ,ale raczej nic z tego nie bedzie
I takie sloneczko znowu zakwitlo
Moja mala Miss
A teraz zapowiedzi ,nie moge sie juz doczekac
Pierwsze kwitnienie C1,mloda roslinka,ma dwa pedy
Modesta tez sie postarala
Sumatrana South Thailand ,21 pakow,zakwitnie na 14 na razie
I pozdrowienia z mecharium ,zdechlaczki wsadzone 8 lutego, zero korzonkow ,praktycznie skazane na strate ,prosze jak wygladaja dzis
Po prostu rewelacja ,wszystkie maja korzenie i nowe listki ,niezawodna metoda reanimacji jak dla mnie.
Tyle na dzis ,milego ogladania
Troche tu zaniedbalam sprzatanie ,wybaczcie ,ale jak wiecie ,operacja i te sprawy
Na poczatek musze sie pochwalic nowosciami i tu jeszcze raz bardzo goraco dziekuje Kasi/k ,Kasi74 i Wojtkowi/slipper :* :* :* :*
Od wczoraj stalam sie dumna posiadaczka nastepujacych okazow:Paphio.Primulinum,Paphio.Venustum,Paphio.Micrantum,Paphio.Concolor,Phrag.Hanne Popow,Phal.Corning's Violet ,Phal.Tsu Chiang Balm,Phal.Samera Blue,Cattleya Percivaliana,Cattleya Intermedia var Coerulea,Tolumnia Guttata ,Maxillaria Tenuifolia,Dendr.Victoria Reginae
Mam tez nowego MM ,moj pierworodny niestety w agonii w mecharium nr°2,mam nadzieje na basalka ,ale raczej nic z tego nie bedzie
I takie sloneczko znowu zakwitlo
Moja mala Miss
A teraz zapowiedzi ,nie moge sie juz doczekac
Pierwsze kwitnienie C1,mloda roslinka,ma dwa pedy
Modesta tez sie postarala
Sumatrana South Thailand ,21 pakow,zakwitnie na 14 na razie
I pozdrowienia z mecharium ,zdechlaczki wsadzone 8 lutego, zero korzonkow ,praktycznie skazane na strate ,prosze jak wygladaja dzis
Po prostu rewelacja ,wszystkie maja korzenie i nowe listki ,niezawodna metoda reanimacji jak dla mnie.
Tyle na dzis ,milego ogladania
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Ale dostałaś pięęęękne prezenty !!!!!!!! Gratuluję naprawdę same perełki do kolekcji która i tak już sama w sobie jest perełką
Nie mogę doczekać się kwiatów na Sumatranie South Thailand Jak wszystkie kwiaty zakwitną to będzie powalający i nieziemski widok Pokaż koniecznie fotkę całej roślinki jak pokaże wszystkie kwiaty I koniecznie pokaż C1 bo tego też nie mogę się doczekać Księżniczka wciąż króluje piękna jest
Efekty z mecharium powalające !!!!! Tyle korzonków tyle listków Super to wszystko wygląda Gratuluję Wiooooosna !
Nie mogę doczekać się kwiatów na Sumatranie South Thailand Jak wszystkie kwiaty zakwitną to będzie powalający i nieziemski widok Pokaż koniecznie fotkę całej roślinki jak pokaże wszystkie kwiaty I koniecznie pokaż C1 bo tego też nie mogę się doczekać Księżniczka wciąż króluje piękna jest
Efekty z mecharium powalające !!!!! Tyle korzonków tyle listków Super to wszystko wygląda Gratuluję Wiooooosna !
- furious
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Bellatulum Ale łaciatek i jaki kształt Dawno mnie tu żaden storczyk tak nie zaskoczył wyglądem