Madziula, ja uwielbiam perukowce i ta jaśniutka odmiana GOLDEN SPIRIT 'Ancot' bardzo mi się podoba

Ale chciałabym przemyślany zakup zrobić. Bzy niestety u mnie cienko przędą, chyba z glebą jest coś nie tak więc nie zaryzykuję. Prawie nie przyrastają.... Co do pęcherznicy to one nie są niewielkie, trzeba je mocno ciąć jak żywopłot, ale to jest w sumie do rozpatrzenia.
Aguś, bardzo ładne miejsce się zrobiło i chciałabym posadzić coś większego, ale żeby nie rywalizowało z głogiem. Teraz jest paskudna dziura.
Kolorki różaneczników są różowe, sprawdzę sobie te odmiany które proponujesz, czy dla magnolii nie za dużo cienia?
Lecę zaraz do Melona
Agnieszko Agness no właśnie mój lekarz jest opieszały względem antybiotyków i mam tylko jakieś tabletki musujące i przeciwzapalne.
Co do doktorka też mam taką nadzieję, tylko miejsca już nie mam i nie wiem co robić. Muszę też przesadzić Rose Etoile i nie wiem gdzie.....chyba na środku trawnika

Wszystkiego dobrego!
Aage chyba macie rację, chciałabym coś przede wszystkim co urośnie do ok 2 m , bo obok jest głóg i wypełni przestrzeń pomiędzy berberysem i głogiem. Początkowo myślałam, że dokupię różanecznik, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Perukowiec ma taki jaśniutki kolorek i chyba by fajnie ten kolor pasował, tak jak pęcherznica zielona