Samotnia :)
- karlos
- 100p
- Od: 19 wrz 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Samotnia :)
Witam
Zastanawiałem sie czy zakładać własny wątek (w zasadzie nie ma czym się na razie pochwalić) ale podobno metamorfozy ogrodów budzą zaiteresowanie, więc >>> chwale się
Mój "ogród" (duże słowo) to działka ROD, 517m w zacisznym miejscu na skraju ogrodów. Przejąłem ją w listopadzie 2013r i z założenia ma być miejscem odpoczynku na łonie natury, po stresujacej pracy. Taka nasza samotnia Dzięki "mroźnej" zimie udało mi się już coś zdziałać na razie całe moje doświadczenie ogrodowe, to mocne mięśnie i wiedza z forum Wrzucam kilka fotek stanu zastanego i obecnego. W planie (lada dzień) domek z drewna, demolka starej budy, ogrodzenie i żywopłot. Miło będzie mi Was gościć i przyzwyczjajcie się do moich ciagłych pytań (trzeba się nauczyć ogrodnictwa)
tak było
Zastanawiałem sie czy zakładać własny wątek (w zasadzie nie ma czym się na razie pochwalić) ale podobno metamorfozy ogrodów budzą zaiteresowanie, więc >>> chwale się
Mój "ogród" (duże słowo) to działka ROD, 517m w zacisznym miejscu na skraju ogrodów. Przejąłem ją w listopadzie 2013r i z założenia ma być miejscem odpoczynku na łonie natury, po stresujacej pracy. Taka nasza samotnia Dzięki "mroźnej" zimie udało mi się już coś zdziałać na razie całe moje doświadczenie ogrodowe, to mocne mięśnie i wiedza z forum Wrzucam kilka fotek stanu zastanego i obecnego. W planie (lada dzień) domek z drewna, demolka starej budy, ogrodzenie i żywopłot. Miło będzie mi Was gościć i przyzwyczjajcie się do moich ciagłych pytań (trzeba się nauczyć ogrodnictwa)
tak było
- karlos
- 100p
Re: Samotnia :)
a to efekty mojej pracy w krótkie zmiowe dzionki
3 wielkie zarosnięte pryzmy kompostu trafiły na jedna i czekaja na rozplantowanie, a do tego "z nikąd" pojawiła się machonia i forsycja
troszke kopania :P
kolejna "góra" zarosniętego kompostu rozwalona i ukazał się silos atomowy :P
winogron dostał nowe podpory
i krawężnik się znalazł pod mchem
3 wielkie zarosnięte pryzmy kompostu trafiły na jedna i czekaja na rozplantowanie, a do tego "z nikąd" pojawiła się machonia i forsycja
troszke kopania :P
kolejna "góra" zarosniętego kompostu rozwalona i ukazał się silos atomowy :P
winogron dostał nowe podpory
i krawężnik się znalazł pod mchem
Zapowiada sie intrygująco! prosimy więcej zdjęć
ja sie dopominam a tu wstawiane sa kolejne, już siedzę cichutko i podziwiam
ja sie dopominam a tu wstawiane sa kolejne, już siedzę cichutko i podziwiam
- zuzola11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Ja też podziwiam lubię takie metamorfozy działek ROD
Widzę, że to działka pełna nieodkrytych "skarbów"
Jeżeli bedą jakieś zmiany coś dodasz coś usuniesz proszę o fotorelację
Zapraszam do mnie na moje hektary
Widzę, że to działka pełna nieodkrytych "skarbów"
Jeżeli bedą jakieś zmiany coś dodasz coś usuniesz proszę o fotorelację
Zapraszam do mnie na moje hektary
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- karlos
- 100p
Teraz dorzucę kilka "ogrodowych" fotek, żeby nie straszyć tylko "budowlano-śmieciowymi" pierwszy dzień wiosny wyglądał tak:
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
z każdym zdjęciem coraz piękniej ...
Widzę, że działeczka ma niezły potencjał!
- karlos
- 100p
dehaef mam zamiar go wykorzystać Pierwsze moje nasadzenia to: winobluszcze (na siatkę) śliwa wiśniowa, wierzba Hacuro, krzewuszka. Jada do mnie juz drzewka owocowe, wiciokrzew (na taras przyszłego domku) clematisy, borówki amerykańskie
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ruszyłeś ostro karlos!
Ale super bo i efekt będzie szybciej i już latem będziesz mógł nie jeden raz poleniuchować wśród bujnej roślinności.
Czytam o domku z drewna,czy zamierzasz sam postawić nowy?
Silos atomowy ale to już Twoje dzieło chyba
Brakuje Ci roślin na siatkę ,a raczej na żywopłot.
Skoro to skrajna działka to czyż nie będą tam hulać wiatry?
Może jakiś zimozielony by się przydał,osłani nie tylko od wiatru ale też od ciekawskich spojrzeń co latem bywa przydatne
jeśli chce się mieć chwile intymności na swojej wlasnej przestrzeni...
Ale super bo i efekt będzie szybciej i już latem będziesz mógł nie jeden raz poleniuchować wśród bujnej roślinności.
Czytam o domku z drewna,czy zamierzasz sam postawić nowy?
Skoro to skrajna działka to czyż nie będą tam hulać wiatry?
Może jakiś zimozielony by się przydał,osłani nie tylko od wiatru ale też od ciekawskich spojrzeń co latem bywa przydatne
jeśli chce się mieć chwile intymności na swojej wlasnej przestrzeni...
- karlos
- 100p
- domek ma mi za 2 tygodnie postawić firma z Torunia, 12m plus tarasik 6m (gont, drewnochron, rynny itd)KaRo pisze:Czytam o domku z drewna,czy zamierzasz sam postawić nowy?
- silos atomowy wyłonił się z czeluści chwaściorów i komposu (ta wielka góra pod płotem na 4 fotce) siedział tam przyczajony
- pod płotem od pola juz posadzone 4 winobluszcze, do tego stara winorośl i machonia, a od strony gapiów będzie berberys i pecherznica
w tym tygodniu stawiam jeszcze płot z siatki i kończe nasadzenia "sadownicze" (7 borówek juz siedzi w kwaśnej ziemi) a jada jeszcze drzewka
Ale się dzieje u Ciebie! Życzę sukcesów
Ja trochę żałuję, że tak nieludzko równo ustawiłeś ten krawężnik, bo ja to wolę jak jest tak "naturalnie" krzywo ale rozumiem oczywiście, że na niewielkiej działce formalny układ sie sprawdza. Piszesz, że działka ma być miejscem odpoczynku... Rozumiem, że dla głowy bo dla mięśni to sie nie zapowiada
Ja trochę żałuję, że tak nieludzko równo ustawiłeś ten krawężnik, bo ja to wolę jak jest tak "naturalnie" krzywo ale rozumiem oczywiście, że na niewielkiej działce formalny układ sie sprawdza. Piszesz, że działka ma być miejscem odpoczynku... Rozumiem, że dla głowy bo dla mięśni to sie nie zapowiada
Bea
- zuzola11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Karlos to zamawiałeś domek chyba w tej samej firmie co Arabella? Ona nadal czeka. Jak tylko pojawi się domek natychmiast proszę o fotki
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
Kasia
- karlos
- 100p
wiesz granica i te sprawySyringa pisze: Ja trochę żałuję, że tak nieludzko równo ustawiłeś ten krawężnik,
dokładnie w tej samej, wstepnie jestem umówiony na 11 kwietnia, a foty oczywiscie zamieszcze z "wspinająca" sie budową (podobno w jeden dzień stawiają)zuzola11 pisze:Karlos to zamawiałeś domek chyba w tej samej firmie co Arabella? Ona nadal czeka. Jak tylko pojawi się domek natychmiast proszę o fotki