Piwonia drzewiasta,krzewiasta(Paeonia suffruticosa) cz.1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Piwonia drzewiasta (krzewiasta)
U nas piwonie tego samego producenta (sądząc po etykietkach) w ubiegłym roku były po 35 zł. Kupiłem sobie nawet jedną ;)
-
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
30-35 to dobra cena ( w detalu)
-
- Od: 20 sie 2008, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Odmianowe są dużo droższe natomiast sprzedawane na kolorach cena zależny od sprzedawcy. W moim regionie w sklepie ogrodniczym są po 45 zł
jarek
jarek
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
W jednym z marketów są po 35zł. Piwonie krzewiaste rozwijają się jak dostaną trochę ciepła obawiam się że mi obmarzną, jakie tu macie doświadczenia?
-
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
Moje krzewiaste z siewek rozwijają się mimo chłodu,a dwie odmianowe też ruszyły,chociaż ta której spodobało się rozpocząć wegetację w lutym,ma podmarznięte górne pączki,ale żyje bo niżej jest świeże oczko.
Halina
- Jerzewicz
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 21:17
U moich dwóch piwoni posadzonych w tym samym roku sytuacja kwiatowa wygląda podobnie, z tym ,że jedna ma 3 a druga 1 pęd kwitnący.Musi upłynąć sporo czasu ,żeby rośliny osiągnęły docelowe 1-1,5 m !Jurek pisze: http://i61.tinypic.com/5l9n3l.jpg
Piękna "szczota" i co ciekawe dla mnie jest to najbardziej obiecująca i fascynująca roślina, gdyż po wielu latach "chodzenia w korzeń" może , ale też nie musi dać spektakularny, choć krótki pokaz kwitnienia.Piotr=) pisze: http://images61.fotosik.pl/802/f64611e14a408194.jpg
Witam, ja również jestem miłośniczką piwonii krzewiastych. Mam kilkuletnie w kolorze różowym , żóltym i purpurowym .Poszukuję teraz piwonii o kolorze pomarańczowo-żółtym . Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie mogę bez pomyłki koloru takowa kupić?
-
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
Jeżeli chce się mieć wymarzony kolor, to piwonie drzewiaste należy kupować gdy kwitną, ponieważ po lekturze na forum dowiedziałam się,że wiele osób jest rozczarowanych nie tylko kolorem,ale i też nie tą odmianą, którą kupowali i płacili,co tu mówić,nie małe pieniądze.Przed świętami byłam na Balickiej w Krakowie,gdzie można było kupić p.drzewiaste w pąkach jeszcze nie rozwiniętych, po 34 zł.Zdjęcie na pudełku to jeszcze nie wszystko.
Halina
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Jerzewicz
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 21:17
Bez pomyłki koloru najlepiej kupować teraz , kiedy kwitną w szkółkach a posadzić dopiero w sierpniu po dokładnym przemyśleniu miejsca.Ja tak zrobiłem ale miejsce mają nie szczególne.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Chcialabym mieć taki sklep ogrodniczy obok siebienemezja pisze:A ja Wam zaprezentuję zdjęcia robione wczoraj przy okazji zakupów w jednym z moich ulubionych sklepów ogrodniczych . Nie zwracalam uwagi na takie piwonie jako trudne do uprawy. Ale obok tych nie da się przejść obojętnie. Dodam jeszcze, że są one wsadzone tam w gruncie na stałe. I już kwitną.