Obornik- jakość i cena
-
- 200p
- Od: 28 mar 2009, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Obornik-cena
dobry obornik kosztuje około 4 zł za kilogram a później 200-300 zł miesięcznie Ja mam dobry nawóz po gryzoniach i czasem od wujka brałam guano plus kompostownik. No i mój piesek załatwia się na żwirek dla kota w formie trocin ,choć to raczej idzie do wykopanego dołu. Ale jak na tym trawka ładnie rośnie
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co masz na myśli pisząc,że pożniej kopsztuje 200-300zł ?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
Ona chyba sugeruje żeby sobie kucyka z odzysku kupić;)
- martaw
- 200p
- Od: 20 wrz 2007, o 10:41
- Kontakt:
A w 2014? napiszcie, proszę, bo nie wiem jak się targować Zakupiłam pół tony w woreczkach 12 kg świeżego obornika po 6,5 za woreczek ( w hurcie!) ale chcę jeszcze dokupić przekompostowanego luzem i mocno się potargować...
Pozdrawiam, Marta
-
- 100p
- Od: 30 wrz 2013, o 17:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby kupować obornik w woreczkach 10l . Do mnie, co roku, na działkę przyjeżdża kopiaty rozrzutnik tego nawozu i nie płace za niego nawet złotówki. Dostaję go w zamian, za to, że sąsiad może sobie pokosić działkę 30a i zebrać z niej sianko. Ja w zamian mam porządek na łące i obornik na działce. Same plusy.
- martaw
- 200p
- Kontakt:
Cóż, jak to mówią "syty głodnego nie zrozumie". I chyba nie ma się z czego śmiać. Dobrze, że masz takiego sąsiada, zazdroszczę. Ja szukałam dostawcy obornika pytając w miejscowym wiejskim sklepie, dając ogłoszenie do lokalnej gazety i nic... Cieszę się, że znalazłam chociaż tyle...michal4823 pisze:Jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby kupować obornik w woreczkach 10l . Do mnie, co roku, na działkę przyjeżdża kopiaty rozrzutnik tego nawozu i nie płace za niego nawet złotówki. Dostaję go w zamian, za to, że sąsiad może sobie pokosić działkę 30a i zebrać z niej sianko. Ja w zamian mam porządek na łące i obornik na działce. Same plusy.
Pozdrawiam, Marta
-
- 100p
- Od: 30 wrz 2013, o 17:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szczerze mówiąc to współczuje. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, ile bym potrzebował tego obornika, również koszty byłyby nie małe. Chyba zacznę bardziej doceniać to co mam. U nas u okolicy jest jeszcze kilku gospodarzy, którzy są chętni do współpracy. Z tego co słyszałem to biorą od 50-100zł za pełny rozrzutnik z transportem. Niestety, ale coraz mniej gospodarstw i z tym "dobrem" będzie tylko gorzej.
- botanika
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 5 maja 2011, o 21:36
Dostałam troche za dużo obornika konskiego, Całość popakowałam w czarne worki - bo śmierdzi . A sąsiedzi wrażliwi. Powiedzcie jak teraz przechowac to co mi zostanie po rozrzuceniu na ogródek . Nadmieniam że teraz wiosną użyje tylko trochę, Reszta na jesień . I potem i tak jeszcze zostanie.
Jak przechować do jesieni i na przyszły rok.
Z góry dziękuję za poradę .
I jeszcze - mam zamiar dać - pod drzewka owocowe, pod fasolkę , cebulkę, ogórki, i pomidory.
Czy wszystkie te rośliny dobrze zniosa nawóz koński?
Jak przechować do jesieni i na przyszły rok.
Z góry dziękuję za poradę .
I jeszcze - mam zamiar dać - pod drzewka owocowe, pod fasolkę , cebulkę, ogórki, i pomidory.
Czy wszystkie te rośliny dobrze zniosa nawóz koński?
- martaw
- 200p
- Kontakt:
Tu jest dużo informacji na temat nawożenia obornikiem końskim czy bydlęcym. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 30&start=0 Warto cierpliwie poczytać
Pozdrawiam, Marta