Jagoda kamczacka cz. 2
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jagoda kamczacka cz. 2
Moje pogłupiały z dnia na dzień wyłaniają się pąki kwiatowe.
Akurat tym bym się w tym momencie nie martwił Mnie już ślinka cieknie na jagody w kwietniu
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Na moich paki pękają. Ziemia w końcu odmarzła.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
Daron pisze:Gdzie można nabyc teraz "Zojkę", czy ktoś wie ?
http://www.agrofama.pl/sadownictwo/jago ... 26834.html
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
- apw81
- 200p
- Od: 11 lis 2011, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wzięłam się dziś za nawożenie moich kilku krzaczków jagód kamczackich, powiedzcie mi proszę, czy aby nie przesadziłam (krzaczki są ok.2-3 letnie): wokół każdego rozłożyłam warstwę świeżego obornika końskiego, przykryłam warstwą ziemi i potem kory. Czy ten świeży obornik nie popali tych roślin?
pozdrawiam Asia
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Jurek, spójrz gdzie Ty mieszkasz a gdzie ja. Zaskoczyło mnie tempo, bo parę dni wcześniej nie było nawet porządnie nabrzmiałych pąków.
Wywiesiłam murarki przy jagodniku
Wywiesiłam murarki przy jagodniku
apw81 pisze:Wzięłam się dziś za nawożenie moich kilku krzaczków jagód kamczackich, powiedzcie mi proszę, czy aby nie przesadziłam (krzaczki są ok.2-3 letnie): wokół każdego rozłożyłam warstwę świeżego obornika końskiego, przykryłam warstwą ziemi i potem kory. Czy ten świeży obornik nie popali tych roślin?
Za dużo nie ma co kłaść. Ja daję przerobiony, chociaż i tak nie za wiele, bo i tak ładnie rosną. Aby woda była to nawet jak za dużo to przekompostuje się szybciej i nie popali roślin.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Dostałem od kolegi sadzonki jagody, jutro sadzę , mam nadzieje na pojedyncze owoce w tym roku na próbę
no w zeszłym tyg wsadzilem już moje jagódki troszkę słońca dostały troszke deszczu i paki już są ładne
ktoś mi doradził żeby je podciąć po posadzeniu rzeczywiście robertP2 nie grzeszą wielkością ledwie co je widać a są posadzone dwuletnie
chyba na jesieni je przytnę
ktoś mi doradził żeby je podciąć po posadzeniu rzeczywiście robertP2 nie grzeszą wielkością ledwie co je widać a są posadzone dwuletnie
chyba na jesieni je przytnę
oj cos mi sie zdaje ze w tym roku to owocow nie bedziesz mialboggi pisze:Dostałem od kolegi sadzonki jagody, jutro sadzę , mam nadzieje na pojedyncze owoce w tym roku na próbę
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 10 lis 2013, o 10:24
Przytnij je teraz, to do jesieni urosną Ci nowe pędy i na drugi rok będziesz miał pierwsze owoce.Jak przytniesz dopiero na jesieni to owoce będziesz miał dopiero w 2016 roku
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
U mnie dwuletnie jagody mają tak z 60cm wys i50cm szer. teraz są całe w pąkach. Liczę na dobre zbiory. Niczego nie przycinałem.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
-
- 100p
- Od: 11 wrz 2012, o 13:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z pięciu krzaczków jagody mam dwie rosyjskie odmiany (Sinogłaska i Dinopłodnaja). Już dziś zakwitły.