Pomidorki koktajlowe - 4 cz.
Re: Pomidorki koktajlowe - 4 cz.
tysonka - dziękuję za uspokojenie! )
emilijaie - o kurcze, no to pozostanie ci czekanie na plon! Ale wtedy to już chyba będzie "wszystko jedno" .
emilijaie - o kurcze, no to pozostanie ci czekanie na plon! Ale wtedy to już chyba będzie "wszystko jedno" .
BalkonowyOgrodek.pl - mój blog o próbach ogrodnictwa w mieście na balkonie :)
Moje storczyki!
Pozdrawiam, Monika! :)
Moje storczyki!
Pozdrawiam, Monika! :)
Paprykę od pomidora rozpoznam, z tym nie ma problemu, chodzi głównie o pomidory....ale cóż teraz to też już wszystko jedno...tylko teraz mały dylemat, które są samokończące a które trzeba by ogłowić. No cóż będzie intuicyjna uprawa nie ma innego wyjścia.
- Ika2008
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja myślę,że jak wrzucisz tu zdjęcia owocujących już pomidorków, to doświadczeni forumowicze z pewnością pomogą Ci w identyfikacji poszczególnych odmian.
Pozdrawiam, Marta.
Emilia, uprawiam tylko żółty, czerwony i czarny i nie mam problemów z rozpoznaniem - poznam po kolorze
Nie wolno w lesie kląć, kapelusz trzeba zdjąć
Pozdrawiam Violetta
Pozdrawiam Violetta
A ja wysiałam dzisiaj Pokusę, po raz pierwszy w życiu. Nie wiem czego się spodziewać
Kiedyś miałam Koralika i byłam średnio zadowolona.
Może Pokusa lepiej się sprawdzi. Cy ktoś sadził ją w szklarni?
Lika
Kiedyś miałam Koralika i byłam średnio zadowolona.
Może Pokusa lepiej się sprawdzi. Cy ktoś sadził ją w szklarni?
Lika
- chmielu11
- 200p
- Od: 21 lip 2013, o 22:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
forumowicz jak się nie mylę to było 11-10-18 nie pamiętam dobrze bo wyrzuciłem opakowanie.forumowicz pisze:A ile to podłoże ma w sobie nawozu?. Bo coś mi się zdaje, że jesteśmy w domu.
Pozdrawiam Krzysiek
VIBANA pójdę Twoim śladem, też sadziłam żółte, czerwone i czarne
Papryki pewnie posegreguje na grube, cienkie, długie, krótkie
a tak na poważnie też po cichu liczę, że forumowicze mi pomogą. Jak się nie uda to trudno, będzie kolorami
Papryki pewnie posegreguje na grube, cienkie, długie, krótkie
a tak na poważnie też po cichu liczę, że forumowicze mi pomogą. Jak się nie uda to trudno, będzie kolorami
- sachel
- 100p
- Od: 14 lut 2014, o 14:10
Ja również mam mały mix tylko pomidorowo - paprykowy
jestem prze szczęśliwy z tego powodu
jestem prze szczęśliwy z tego powodu
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Sachel, przepikuj to towarzystwo bo się wyciągnęły.
Oczywiście pikujesz jak najgłębiej, nawet jeśli łodyżki trzeba zawinąć w kształt literki "u".
Oczywiście pikujesz jak najgłębiej, nawet jeśli łodyżki trzeba zawinąć w kształt literki "u".
- evach
- 50p
- Od: 3 wrz 2013, o 19:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje koktajlówy wykiełkowały już na waciku i wczoraj poszły do ziemi... teraz czekam aż urosną oby tylko słońca było więcej
mój tablet płata mi figle -> przepraszam za błędy ;)
Witam wszystkich w tym roku i przedstawiam moją rozsadę:
To dopiero mój drugi rok z pomidorami, a ilość odmian z jednej w zeszłym roku rozmnożyła się do 12 w tym ;) W większości to pomidory karłowe z myślą o moim karłowatym balkonie, jest kilka średniaków i dwa wysokie. Jak ja to pomieszczę - będę się martwić w maju.
Wśród moich "podopiecznych" znalazły się też różne mutanty. Na zdjęciu zaznaczyłam trójliścienne Maskotki. Czy ktoś ma doświadczenia z takimi dziwadłami? Będzie z nich coś pożytecznego, czy nie ma się czego po nich spodziewać?
To dopiero mój drugi rok z pomidorami, a ilość odmian z jednej w zeszłym roku rozmnożyła się do 12 w tym ;) W większości to pomidory karłowe z myślą o moim karłowatym balkonie, jest kilka średniaków i dwa wysokie. Jak ja to pomieszczę - będę się martwić w maju.
Wśród moich "podopiecznych" znalazły się też różne mutanty. Na zdjęciu zaznaczyłam trójliścienne Maskotki. Czy ktoś ma doświadczenia z takimi dziwadłami? Będzie z nich coś pożytecznego, czy nie ma się czego po nich spodziewać?
- lucas070707
- 100p
- Od: 10 wrz 2012, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak na dziś dzień prezentują się moje pomidorki: koralik czerwony i truskawkowy. Oczywiście to tylko część, reszta jest wyrozkładana na parapetach po całym domu
Czy to normalne, że niektóre już kwitną? Powoli przymierzam się do przesadzania ich do docelowych doniczek. Myślałem nad zakupem doniczek foliowych 10L, testował ktoś może już takie i może się wypowiedzieć?
Czy to normalne, że niektóre już kwitną? Powoli przymierzam się do przesadzania ich do docelowych doniczek. Myślałem nad zakupem doniczek foliowych 10L, testował ktoś może już takie i może się wypowiedzieć?
lucas a te pomidory to gdzie mają rosnąć?
Jak w doniczkach na tarasie czy balkonie to minimum 20 l pojemności..
Jak do gruntu to są za mocno nieobiegnięte..
Jak w doniczkach na tarasie czy balkonie to minimum 20 l pojemności..
Jak do gruntu to są za mocno nieobiegnięte..