Mój kawałek raju ... cz.5
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek raju ... cz.5
Tosiu jeśli chcesz na wycieczkę jako pasażer chętnie Cię zabiorę do BR
Ewuś ja 'guru' szkoda że wcześniej tego nie czytałam no ale do O-Błednej posesji dojadę obejrzeć co rośnie i czy aby dobrze posadzone
Nie martw się gapiami ja ich mnam na karku już 25 lat i powinni się do tego przyzwyczaić ale gdzie tam, ciągle te same pytania 'czy chce mi się grzebać w tej ziemi'
Zapraszam na króciutki spacer
Fotki wprawdzie nie najlepsze bo kwiatki za małe ale zawsze coś będzie można dojrzeć
kwitną dopiero trzy epimedia, nocne przymrozki nie sprzyjają tym kwiatom
mukdenia 'Karasuba'
Ewuś ja 'guru' szkoda że wcześniej tego nie czytałam no ale do O-Błednej posesji dojadę obejrzeć co rośnie i czy aby dobrze posadzone
Nie martw się gapiami ja ich mnam na karku już 25 lat i powinni się do tego przyzwyczaić ale gdzie tam, ciągle te same pytania 'czy chce mi się grzebać w tej ziemi'
Zapraszam na króciutki spacer
Fotki wprawdzie nie najlepsze bo kwiatki za małe ale zawsze coś będzie można dojrzeć
kwitną dopiero trzy epimedia, nocne przymrozki nie sprzyjają tym kwiatom
mukdenia 'Karasuba'
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu,a ja znowu oglądam rarytaski,buziaczki
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Epimedia śliczne Zajrzałem wczoraj do moich i dopiero pączki z ziemi wyłażą. Ale za to liście na niektórych fajne; chyba zimozielone, bo nie wiem, kiedy urosły?
Pierwiosnki też super!
Pierwiosnki też super!
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Marysiu śliczne te drobniusie kwiatuszki
Różowe fiołki
Różowe fiołki
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Epimedia zadziwiająco szybko zabrały się za kwitnięcie. Pierwiosnki bardzo ładne.
Twój różowy fiołek ma piękny kolor, bo mój motylkowy 'Rosea' przypomina raczej kolor blado lila.
Twój różowy fiołek ma piękny kolor, bo mój motylkowy 'Rosea' przypomina raczej kolor blado lila.
A co, nie dostałabym prezencików? serdecznie za wszystko dziękuję, badylki się moczą, te bez osłonek czekają w wiadereczku, podlane, a doniczki nieśpiesznie też znajdą miejsce. Jutro będę szaleć, może zaraz coś wetknę jak mnie nocka nie zastanie. Bodziszek żałobny, ta nowa odmiana to może Margaret Willson? tak mi na oko wygląda. Pozdrawiam i miłego weekendu życzę.
- mar33
Martuś jakie tam rarytasiki, to moje chciejstwa i to nie wzsystkie bo już miejsca brakuje
Dziękuję
Jacku u mnie większość epimedi bez liści ale za to pięknie wypuszczają nowe za to na tych owszem są ale nie za ładne bo już poobsychały pierwiosnki prezenty forumowe i niezniszczalne gruzińskie
Wiolu różowe fiołki są najdłużej w moim ogrodzie
Epimedia mają cudowne kwiatuszki, moje to takie najzwyklejsze
Lidziu mój motylkowy 'Rosea' jeszcze nie kwitnie ale też ma inny kolor a ten to jest niby pachnący
Ewuś gdybym wcześniej liścik poporezedni przeczytała to można było zrobić test i nie wiem kto by go lepiej zdał guru czy uczeń prezencików to początek muszę sobie zrobić fory na grzyby jesienią bodziszek to 'Springtime' z taką nazwą dostałam
zapraszam na spacerek chociaż ostatnio chyba moje okulary szwankują
ostatnie przylaszczki
to pytanie do Danusi-Ktosia co to za siewka
robaczki się wygrzewają w słońcu
kogucik pilnuje swojego haremu, kurki siedzą na jajkach w krzaku dzikiej róży a on biedny cały dzień nie opuszcza terenu
Dziękuję
Jacku u mnie większość epimedi bez liści ale za to pięknie wypuszczają nowe za to na tych owszem są ale nie za ładne bo już poobsychały pierwiosnki prezenty forumowe i niezniszczalne gruzińskie
Wiolu różowe fiołki są najdłużej w moim ogrodzie
Epimedia mają cudowne kwiatuszki, moje to takie najzwyklejsze
Lidziu mój motylkowy 'Rosea' jeszcze nie kwitnie ale też ma inny kolor a ten to jest niby pachnący
Ewuś gdybym wcześniej liścik poporezedni przeczytała to można było zrobić test i nie wiem kto by go lepiej zdał guru czy uczeń prezencików to początek muszę sobie zrobić fory na grzyby jesienią bodziszek to 'Springtime' z taką nazwą dostałam
zapraszam na spacerek chociaż ostatnio chyba moje okulary szwankują
ostatnie przylaszczki
to pytanie do Danusi-Ktosia co to za siewka
robaczki się wygrzewają w słońcu
kogucik pilnuje swojego haremu, kurki siedzą na jajkach w krzaku dzikiej róży a on biedny cały dzień nie opuszcza terenu
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Epimedia kwitną Moje jeszcze się nie spieszą, powycinałam im przemarznięte liście.
Podobno kwitnienie forsycji wskazuje na dobry czas cięcia róż. Coś w tym jest. Na forum wyczytałam, że niektórzy rozgarniając kopce zauważyli białe pędy, u mnie nic podobnego się nie zdarzyło. Róże nie zaczęły jeszcze pełnej wegetacji.
Podobno kwitnienie forsycji wskazuje na dobry czas cięcia róż. Coś w tym jest. Na forum wyczytałam, że niektórzy rozgarniając kopce zauważyli białe pędy, u mnie nic podobnego się nie zdarzyło. Róże nie zaczęły jeszcze pełnej wegetacji.
Springtime, tak z pewnością masz rację - wygooglałam i bardzo podobny. Widzę że kowale i elegancik zamieszkują u Ciebie, ale nie ma co się dziwić, w takim otoczeniu każdy by chciał mieszkać.
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Marysiu siewka może być nobilis ale tez trzeba popatrzeć na listki on też dużo powiedzą . Tu można się troszkę dowiedzieć http://www.alpine-peters.de/katalog/pdf ... lnisch.pdf
A Danusia ostatnio napisała jak nie wiem co to ...to piszę Hepatica NN
A Danusia ostatnio napisała jak nie wiem co to ...to piszę Hepatica NN
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
I u mnie epimedia żółte wypatrzyłam ...z przyjemnością i zaskoczeniem ! Inne jeszcze czekają..pierwiosnki też mamy podobne...fajny czas bo cieplutko się zrobiło !
- mar33
Jacku dziękuję
Ewo liści im jeszcze nie powycinałam bo w nocy są przymrozki i widać, że łodyżki z kwiatkami się pokurczyły
Ewuś elegancik z piórkami ma swoje dziewczyny w tym krzaku zaraz przy chodniku, aż się zdziwiłam jak to towarzystwo tam dojrzałam
Ewo-evastyl ja do oglądania nie za bardzo ale chyba zacznę porównywać i tak że u mnie żyje to cud
Maryniu coraz więcej nowych epimediów pokazuje pąki ale jeszcze trzeba poczekać na misterne kwiatuchny
Zapraszam na krótki spacer
To nowe nabytki
Asarum 'Giant'
Dziękuję wszystkim odwiedzającym
Ewo liści im jeszcze nie powycinałam bo w nocy są przymrozki i widać, że łodyżki z kwiatkami się pokurczyły
Ewuś elegancik z piórkami ma swoje dziewczyny w tym krzaku zaraz przy chodniku, aż się zdziwiłam jak to towarzystwo tam dojrzałam
Ewo-evastyl ja do oglądania nie za bardzo ale chyba zacznę porównywać i tak że u mnie żyje to cud
Maryniu coraz więcej nowych epimediów pokazuje pąki ale jeszcze trzeba poczekać na misterne kwiatuchny
Zapraszam na krótki spacer
To nowe nabytki
Asarum 'Giant'
Dziękuję wszystkim odwiedzającym
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny