Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
Aniu!
Czy te czerwone owadziki to nie jest przypadkiem poskrzypka liliowa wróg nr 1 naszych lilii?
Już wolę te kosmate owadziki: pszczółki , trzmiele itp..
Czy te czerwone owadziki to nie jest przypadkiem poskrzypka liliowa wróg nr 1 naszych lilii?
Już wolę te kosmate owadziki: pszczółki , trzmiele itp..
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu,ale Ty pierwiosnkowa dziewczyna jesteś ,tyle ich uzbierałaś,,piękne są ,no i czytam że boćki do Ciebie przyleciały ,Ty wiesz,że ja Ci ich ciut,ciut zazdroszczę,bo tak lubię bociany,u mnie też krążą ,to gapię się na nie jak na zjawisko
Aniu jak zwykle roślinki piękne i pokazane na pięknie zrobionych zdjęciach.Chyba mało jest osób które nie lubią bocianów. U mnie w okolicy jest ich sporo.Mogę się więc nacieszyć ich widokiem.Bodąc w weekend na wsi jeden już chodził sobie po polu tuż obok mnie. A ja gapa tak się śpieszyłam na wieś że aparat został w domku 

Aniu
zobacz na pw.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Helen Witaj kochana.Wiosna pełną gębą w tym roku,więc i nowy watek jest czym urozmaicać
Fiołki nie tylko piękny kolorek maja alei cudny zapach
Tak hosty rosną świetnie.A ja oczywiście ( teraz to wiem),że posadziłam je za gęsto,bo chciałam ich mieć dużo odmian
I teraz trzeba już przesadzać

usa1276-Ulu Ten wyjazd w świętokrzyskie to wyszedł 2 dni wcześniej.moi przyjaciele sobie coś takiego wymyślili,zatelefonowali do mnie ,zabrali i ot co.Pozwiedzaliśmy trochę ,połaziliśmy,pogoda w miarę dopisała.Bo teraz to zimno i deszczowo się zrobiło.
Tak czas mi ucieka strasznie nie mogę się wyrobić na zakrętach.każdy wolny czas pochłania działka.Ale trochę tam zmian zrobiliśmy,jeszcze trzeba warzywnik przygotować.Na sobotę szykuje posadzić już cebulkę,pietruszkę i groch.Wczoraj czarna porzeczkę dostałam i sadziliśmy.
Moje róże sadzone na jesieni wszystkie żyją ,listki wszystkie wypuszczają
To dobrze ,że masz zwierzaczki to Ci o kawie przypominają

bwoj54-Bogusiu Królowa Wiosna czaruje z dnia na dzień coraz bardziej
Owady brzęczą ,boćki fruwają,roślinki pięknieją,czy może być coś piękniejszego??
Na sadzoneczki host trzeba będzie jeszcze poczekać,aż ciut podrosną i wówczas trochę pójdzie do Ciebie.To też i Tobie się rozrosną

Margo2-Gosiu Witaj kochana
No tak jak wiosna jest to nowe zdjatka są do nowego wątku.a w tym roku wszystko wcześniej możemy podziwiać
Sylwia85 Pięknieje,kolorowieje,zielenieje z dnia nadzień.Boćki maja coś w sobie,że zachwycają,bardzo lubię się im przygadać.Po drodze na działkę mamy 3 gniady .A to jedno najbliżej nazywamy nasze i nasz boćki
wiesz ja nie tylko roślinkom,kwiatuszkom ale i owadzikom tez lubię się przyglądać

Wolusiu Piękna Pani Wiosna chyba już do każdego dotarła.A jak masz ochotę to oczywiście przybiegaj i całuj żabcie ile tylko masz ochotę .Może i królewicza obudzisz
Ja mam swoje królewicze dwa w swoim domu
Anna55-Aneczko No widzisz,ty nie tylko na liliach,liliowcach ale i na owadach się znasz.Jak tylko je teraz zobaczę to już będę przeganiała je z mojego ogrodu.
koziorozec-Martuś Tera pierwiosnki takie ładne,że trudno im się oprzeć

perdii-Gosiu Dziękuję za miłe słowa
Tak,chyba wszyscy Polacy bardzo lubią boćki.Wyczekujemy ich,przyglądamy się im i z żalem żegnamy gdy odlatują
Anna11 Witaj kochana

Tak hosty rosną świetnie.A ja oczywiście ( teraz to wiem),że posadziłam je za gęsto,bo chciałam ich mieć dużo odmian

usa1276-Ulu Ten wyjazd w świętokrzyskie to wyszedł 2 dni wcześniej.moi przyjaciele sobie coś takiego wymyślili,zatelefonowali do mnie ,zabrali i ot co.Pozwiedzaliśmy trochę ,połaziliśmy,pogoda w miarę dopisała.Bo teraz to zimno i deszczowo się zrobiło.
Tak czas mi ucieka strasznie nie mogę się wyrobić na zakrętach.każdy wolny czas pochłania działka.Ale trochę tam zmian zrobiliśmy,jeszcze trzeba warzywnik przygotować.Na sobotę szykuje posadzić już cebulkę,pietruszkę i groch.Wczoraj czarna porzeczkę dostałam i sadziliśmy.
Moje róże sadzone na jesieni wszystkie żyją ,listki wszystkie wypuszczają

bwoj54-Bogusiu Królowa Wiosna czaruje z dnia na dzień coraz bardziej

Na sadzoneczki host trzeba będzie jeszcze poczekać,aż ciut podrosną i wówczas trochę pójdzie do Ciebie.To też i Tobie się rozrosną

Margo2-Gosiu Witaj kochana

Sylwia85 Pięknieje,kolorowieje,zielenieje z dnia nadzień.Boćki maja coś w sobie,że zachwycają,bardzo lubię się im przygadać.Po drodze na działkę mamy 3 gniady .A to jedno najbliżej nazywamy nasze i nasz boćki

Wolusiu Piękna Pani Wiosna chyba już do każdego dotarła.A jak masz ochotę to oczywiście przybiegaj i całuj żabcie ile tylko masz ochotę .Może i królewicza obudzisz

Ja mam swoje królewicze dwa w swoim domu

Anna55-Aneczko No widzisz,ty nie tylko na liliach,liliowcach ale i na owadach się znasz.Jak tylko je teraz zobaczę to już będę przeganiała je z mojego ogrodu.

koziorozec-Martuś Tera pierwiosnki takie ładne,że trudno im się oprzeć

perdii-Gosiu Dziękuję za miłe słowa

Anna11 Witaj kochana

Aniu piękne masz fiołeczki i pierwiosnki.Mi osobiście podoba się takie gęste hostowisko.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu,twoje hosty zachwycają mnie na każdym zdjęciu.Mam nadzieję,ze w tym sezonie i moje już się połączą.
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Aniu jak będziesz hosty sprzedawać daj znać 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Witaj Aniu
Z przyjemnością obejrzałam widoczki z Twojego ogrodu
Masz cudowne, wielkie hostowisko
To, że sadzisz za gęsto jest całkiem normalne - większość z nas tak ma
Ja to robię z rozmysłem, bo chce mieć od razu bujne rabaty, a nie świecące pustkami...
Robisz wspaniałe zdjęcia dzikiej przyrody. Dołączam do zachwytów nad nurkującym bąkiem, żabą, bocianami

Pozdrawiam, Elwi

Robisz wspaniałe zdjęcia dzikiej przyrody. Dołączam do zachwytów nad nurkującym bąkiem, żabą, bocianami

Według mojego rozeznania nie jest to poskrzypka, to zupełnie inny owad, chociaż kolor pancerzyka podobny. Spróbuję wkleić zdjęcie zarazy-poskrzypki, chociaż nie wiem czy mi wyjdzie bo nigdy tego nie robiłamCzy te czerwone owadziki to nie jest przypadkiem poskrzypka liliowa wróg nr 1 naszych lilii?

Pozdrawiam, Elwi
- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Witaj Aniu, jak pięknie u Ciebie w ogrodzie, pierwiosnki cudo, hosty przepiękne 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piękna kolekcja host pod tym murkiem.
Widzę też ładne pierwiosnki.
U mnie rosną tylko te babcine a te z marketów to mam jeden sezon.

Widzę też ładne pierwiosnki.
U mnie rosną tylko te babcine a te z marketów to mam jeden sezon.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu żółty pierwiosnek taki śliczniutki i energetyczny jak słoneczko a hosty
masz jedne z najpiękniejszych na fo 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
]perdii-Gosiu; Malgosiu1960; piortkowice-Patrycjo; Pierwiosnki mają soje pięć minut.A hosty czekają.,,i ja też już nie mogę się doczekać,aż pokażą listeczki.Hosty szybko rosną.Moje mają ciut za gęsto , muszę trochę przesadzić,te wielkoludy,bo zasłaniają inne.ale i trochę chcę odsprzedać
[/b]roza333-Justynko [/b] Ja już zaczynam rezerwowanie host.Także jak chcesz to napisz,jakie i ile ich chcesz.
Migdałek

Elwi Witaj w moich progach
No tak hosty już porosły ,czeka mnie przesadzanie.To moje ulubienice. ;:167Dziękuję za wyjaśnienie co do poskrzypka
Gęsiówka Kaukaska- Arabis caucasica

kogra-Grażynko;anym-Aneczko Dziękuję
Ja tak dużo pierwiosnków też nie mam,owszem kilka,dokupuję je aby ich trochę było więcej i kolorowiej na wiosnę.
Hosty przez kilka lat urosły całkiem fajnie,zrobiło sie nawet tłocznie,ale jak się chce mieć ich dużo na mniejszym kawałku ziemi,to tak się ma.
Wymyśliłam teraz przesadzenie tych wielkich i trochę chcę odsprzedać już
drzewa też już czekają na rozkwit,oj będzie pięknie

nachyłek Ruby Frost przeżył i już wypuszcza listki

barwinek purpurowy- Vinca minor

Róża Augusta Luisa posadzona jesienią

Mój nowy ostatni zakup

[/b]roza333-Justynko [/b] Ja już zaczynam rezerwowanie host.Także jak chcesz to napisz,jakie i ile ich chcesz.

Migdałek

Elwi Witaj w moich progach

Gęsiówka Kaukaska- Arabis caucasica

kogra-Grażynko;anym-Aneczko Dziękuję

Hosty przez kilka lat urosły całkiem fajnie,zrobiło sie nawet tłocznie,ale jak się chce mieć ich dużo na mniejszym kawałku ziemi,to tak się ma.
Wymyśliłam teraz przesadzenie tych wielkich i trochę chcę odsprzedać już

drzewa też już czekają na rozkwit,oj będzie pięknie

nachyłek Ruby Frost przeżył i już wypuszcza listki

barwinek purpurowy- Vinca minor

Róża Augusta Luisa posadzona jesienią

Mój nowy ostatni zakup

- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Ciekawie poprowadzone drzewko... bardzo fajnie wygląda....
Otworzyłaś nowy wątek... już na nim jestem
Otworzyłaś nowy wątek... już na nim jestem

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,możesz sobie zrobić drugą hostową rabatę ,bo masz ich tyle ,że odsprzedasz i jeszcze będziesz miała dla siebie ,migdałka nie mam ,bo każdy jaki był nie przetrwał zimy ,więc zrezygnowałam i oglądam u Ciebie miłej niedzieli życzę