misiaczekm-Piotrze; usa1276-Ulu ; perdii- Gosiu; MID2006-Madziula Witajcie

.Jakoś jak tą tujkę -drzewko zobaczyłam z M to nie mogliśmy się oprzeć jej.Nawet do spółki ja kupiliśmy
Migdałek pomału cieszy już swoim delikatnym kolorkiem.
koziorozec-Marto Przesadzę te wielkoludy hostowe w inne miejsce- nowe a więc coś nowego znowu powstanie.Część wymyśliłam odsprzedać.Już mam chętnych,nawet nie myślałam ,że tak szybko to pójdzie.Nawet więcej chętnych niż moje możliwości.
A w te miejsca oczywiście już 4 nowe małe hosty upatrzyłam

Mama nadzieję,że mój migdałek przetrwa i będzie co wiosnę mnie różowił ogród
any57Any Witaj i dziękuję za nazwę owada.Na roślinkach już się trochę znam,zaczynam poszerzać wiedzę o owadach.Ciekawą rzecz min. przeczytałam
- " W charakterystycznych tramwajowych układach widywane są wiosną, gdy opuszczają swoje zimowe podkorowe i podściółkowe kryjówki.
Zaloty i kopulacja trwają bardzo długo, czasem kilka godzin, a wagonem motorowym w kowalowym tramwaju jest zawsze samica"
Ignis05- Krysiu.Mam nadzieję,że migdałkiem będę się cieszyła co roku,że mi nie wymarznie

Tak nam( z moim M) się ona podobała,że nie wahaliśmy się ani chwili
anym-Aneczko Na moich różach jest różnie,jedne mają więcej listków a jedne pąki większe.Ja za tą tujkę zapłaciłam 140 zł.Uważam,że to nie dużo.Za te obok pojedyncze płaciłam po 90.
terlica-Ewuś Witaj kochana.

Jak wiosna nastała to i nowym wątkiem chce się iść

Moja budleja żyje już widziałam wypuszcza listki małe.A jakie Ty kolorki budleji kupiłaś??
Mandragora-Milenko Dziękuję kochana

Moja kolekcja host ma już 5- 6 latek.Nic później nie dokupywałam, bo miejsca brak.Ale w tym roku kilka wielkoludów przesadzę i w to miejsce pójdą 4 nowe,mniejsze wzrostowo
Pierwiosnków jeszcze nie mam dużo,Średnio.Musze na drugi rok już storczykowy i omszony dokupić,bo takich nie mam

Zawsze nowe zakupy ogrodowe cieszą,prawda??Ty tez kupiłaś Augusta Luise
Mam nadzieję ,że te nowe z jesieni i ona i Chippendale,Louise Odier będą ładnie się prezentowały.Wszystkie żyją bo maja pączki i małe listki już.
kogra-Grażynko Ja też się cieszę z tego nowego zakupu- tujki.A Clematis Vyvyan Pennell tez już kupiłam,czekam jeszcze na zamówionego clematisa Innocent Blush
ASK_Anullka Kochana cieszę się,że mnie znalazłaś. Dziękuję za miłe słowa.

Mówisz u mnie wiosna wcześniej niż u Ciebie??Może chociaż wydaje mi się,że Ty niżej na południe,to tam powinna być wcześnie.
Zawsze dużo wcześniej mają na śląsku i na zachodniej Polsce.
jak ja je lubię