Kawałek szczęścia
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałek szczęścia
Asiu o mój wpis wcięło...to piszę drugi raz foliaczek świetny ...ja nie mam i nie będę miała
na płaskiej części ogródka mało słonka mam a na skarpie to nie dla mnie...
pięknie zaczynają pokazywać się Tobie hiacynty...a co to jest ta nowa roślinka na 6zdjęciu...
muszę i ja zobaczyć do barwinka jak czuje się przesadziłam go w jesieni pod świerk a tam mało słoneczka jest...przypomniałaś mi...
na płaskiej części ogródka mało słonka mam a na skarpie to nie dla mnie...
pięknie zaczynają pokazywać się Tobie hiacynty...a co to jest ta nowa roślinka na 6zdjęciu...
muszę i ja zobaczyć do barwinka jak czuje się przesadziłam go w jesieni pod świerk a tam mało słoneczka jest...przypomniałaś mi...
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Alu .
Aguniu, z tego, co patrzę i co przekazała ciocia to też jest prymulka tylko taka trochę inna (nie znam nazwy). Jeśli się przyjmie i zakwitnie, to pokażę. Jak się rozrośnie do będziemy dzielić .
Misiu, no właśnie podobno prymulka . Też mi przyszło do głowy, że przecież tego barwinka mam już trochę, to mogę go powtykać w inne miejsca.
Dobrze, że jest to forum . Ktoś coś powie, inny podpowie i takim sposobem nasze ogrody stają się coraz piękniejsze .
Aguniu, z tego, co patrzę i co przekazała ciocia to też jest prymulka tylko taka trochę inna (nie znam nazwy). Jeśli się przyjmie i zakwitnie, to pokażę. Jak się rozrośnie do będziemy dzielić .
Misiu, no właśnie podobno prymulka . Też mi przyszło do głowy, że przecież tego barwinka mam już trochę, to mogę go powtykać w inne miejsca.
Dobrze, że jest to forum . Ktoś coś powie, inny podpowie i takim sposobem nasze ogrody stają się coraz piękniejsze .
- Joanna_68
- 200p
- Od: 3 lip 2008, o 20:42
No to się napracowałaś
Masz rację dzięki FO można wiele się dowiedzieć no i zaczerpnąć wiele inspiracji
Miłego tygodnia
Masz rację dzięki FO można wiele się dowiedzieć no i zaczerpnąć wiele inspiracji
Miłego tygodnia
Pozdrawiam Aśka
Na święta też tej cioci trochę nakradnę I poszukam tych prymulek, cudne.
- cyganka77
Widziałam ją w rozkwicie i rzeczywiście jest cudna .
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Czy kwiatostany tej prymulki w pełni kwitnienia wyglądają jak kule na długich łodyżkach? Jeśli tak, to wygląda mi ona na pierwiosnek ząbkowany
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
- cyganka77
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu ale roślinek nasadziłaś będzie ślicznie i kolorowo jak to wszystko zakwitnie , a co z tymi gródnikami , już u kilku osób widziałam że kwitną czy coś im się nie pomieszało????
- cyganka77
Marysiu, no właśnie sama się dziwię , choć z drugiej strony ma go dopiero od niedawna. Najpierw wypuścił listki, a teraz kwiatki . I nie mogę się na niego napatrzeć. Będę polować na inne kolory, bo widzę, że sobie całkiem nieźle radzą, a do tego są śliczne .
Kolejny pracowity dzień na działce. W domu wczoraj zawisły kaloryfery, jutro podobno pierwsze odpalanie pieca. Dziś dojechały płytki do kuchni. W sobotę ma być szambo i jak będzie czas to likwidacja sterty ziemi . Na razie jeszcze podsypuję ziemię tam, gdzie jej brakuje, bo potem nic nie zostanie.
Wczoraj doprowadzałam do porządku kolejne rabatki. Dziś ciąg dalszy. Nie wiele można zrobić po południu, ale praca, potem szybki obiad. Może mało widać, bo roślinki nie wielkie, ale cieszą oko i to najważniejsze .
Kilka zdjęć z dzisiejszego dnia, co prawda komórką, bo zapomniałam o aparacie, ale coś tam widać .
Na prawo wysypisko sąsiada, nieciekawy widok, ale cóż zrobić.
I jeszcze raz ślicznotki .
Trochę słonka .
Pozdrawiam serdecznie .
Kolejny pracowity dzień na działce. W domu wczoraj zawisły kaloryfery, jutro podobno pierwsze odpalanie pieca. Dziś dojechały płytki do kuchni. W sobotę ma być szambo i jak będzie czas to likwidacja sterty ziemi . Na razie jeszcze podsypuję ziemię tam, gdzie jej brakuje, bo potem nic nie zostanie.
Wczoraj doprowadzałam do porządku kolejne rabatki. Dziś ciąg dalszy. Nie wiele można zrobić po południu, ale praca, potem szybki obiad. Może mało widać, bo roślinki nie wielkie, ale cieszą oko i to najważniejsze .
Kilka zdjęć z dzisiejszego dnia, co prawda komórką, bo zapomniałam o aparacie, ale coś tam widać .
Na prawo wysypisko sąsiada, nieciekawy widok, ale cóż zrobić.
I jeszcze raz ślicznotki .
Trochę słonka .
Pozdrawiam serdecznie .
Tak się zapatrzyłam w te zdjęcia, że prawie tosta przypaliłam na śniadanie. Próbuję wypatrzyć co tam ten sąsiad składuje? Może gresik? Ja bym nie marudziła, tylko po ciemku z taczką podjechała...
No i u Ciebie też się zmienia. Już się zgubiłam trochę, gdzie był warzywniak i w ogóle nie mogę poznać nic, mając w pamięci tamtoroczny obraz. Ładnie I malutki skalniaczek widzę też przybył...
No i u Ciebie też się zmienia. Już się zgubiłam trochę, gdzie był warzywniak i w ogóle nie mogę poznać nic, mając w pamięci tamtoroczny obraz. Ładnie I malutki skalniaczek widzę też przybył...
-
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
Krokusy coraz bardziej ciągną się do słońca i nie mogę się doczekać, kiedy pokażą się w całej krasie.
Wydaje mi się że to hiacynty wyciągają się ku słońcu , krokusy troszkę inną mają budowę , ale może to jakaś nowa odmiana , nie śledzę nowości kwiatowych
Wydaje mi się że to hiacynty wyciągają się ku słońcu , krokusy troszkę inną mają budowę , ale może to jakaś nowa odmiana , nie śledzę nowości kwiatowych
Bożena
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Ależ śliczny!!!! Śnieżnobiały! Nigdy takiego nie widziałam Dziękicyganka77 pisze:Zuziu
A dziś mam coś dla Ciebie .
Na razie kwitnie tylko biały, ale cieszę się bardzo . Więcej napisałam u Ciebie .
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Asiu przepiękny grudnik rabatki przygotowane , popielone -roślinki nie mają innego wyjścia - muszą pięknie rosnąć