Kolejne popołudnie( Trzecie już) wertykulujemy trawę i walczymy z mchem.Dobrze,że M tyle pracy "odwala"
Weltykulator sąsiad kupił,i robił u siebie,potem my,potem drugi sąsiad.Teraz zmienili na inne noże i nowa kolejka pracy

Ale dobrze,że to mężczyźni robią.Ja mam już trawnik 7- letni.a mech w ubiegłym roku się pojawił,ale w tym roku go jest pełno,i to ko kolei u sąsiadów też
Ale ja pomagałam grabić.Nudna i upierdliwa praca.Jutro popołudniu już skończymy i damy nawóz anty-mech,ciekawe czy coś on daje

poszedł cały nawóz ,3 tygodnie lub miesiąc trzeba jeszcze raz powtórzyć ( i ponownie kupić) posypanie nawozem od mchu.
Daliśmy takie nawozy,oddzielnie w oddzielnych miejscach aby wypróbować ,który z nich jest lepszy
Fajnie jest pochodzić z nosem przy ziemi ,pozaglądać do roślinek ,do każdego kwiatuszka
Ogrody dostają coraz więcej kolorków a my satysfakcji
perdii-Gosiu Dziękuję
MID2006-Madziu Ta jujka-bonsai duża kosztowała 140 zł.To chyba nie dużo,prawda??
kogra-Grażynko; roza333-Justynko Brateczki bardzo umilają nasze oczy i upiększają nasze ogrody.Jeszcze sporo mam w pakach te co sobie już zimowały w gruncie.
dereń jeszcze kwitnie
jagoda kamczacka też się szykuje
baasik-Basiu Ja też mając ogród dużo uczę o różnych owadach włącznie z ich nazwami
jedne jeszcze w pąkach

drugie już kwitną
Sylwio85 Oszem,Tujka nowa,bardzo nam się spodobała.Boćka pierwszego widziałam na gnieździe jak stał.Jadąc na naszą działkę z głównej drogi skręcają , to już mamy 3 gniazda.Ale to jedno jest " nasze" jak mówimy,bo widzę go z działki ,tarasu,słyszę klekotanie boćków.

Te tramwajarze,ponoć potrafią tak trwać w miłośnym uniesieniu kilka godzin
piwonie też fajnie teraz wyglądają
anym-Aneczko nic nie podgrzewam,chyba ,że wino na grzańca ,bo je bardzo lubię. :;230Wiosna taka już jest i roślinki.Jak zauważyłam,to w mieście to szybciej trochę( ze 3 dni) już kwitną rośliny
Hiacynty zaczynają swoje pokazy
alicjad31-Alu ; aage-Agnieszko Fajnie,że w końcu do mnie trafiłyście
Gosiaczku12a11 Ten duecik hiacyntowo- pierwiosnkowy jakoś sam wyszedł.I kopij ile tylko chcesz ja tez podglądam rożne rzeczy i wdrażam do swojego ogrodu
dusza001-Aniu sporo jest roślinek już ładnie wyglądających,sporo w oczekiwaniu.Bo noce u mnie też z przymrozkami A kilka jeszcze nie wiem,nic po nich nie widać czy żyją czy ,nic nie wypuszczają
koziorozec-Marto jakoś się tak uzbierało tych funki i przez kilka lat już tak wygladaja.Jak coś C pasuję to na drugi rok możesz się odezwać
Wolusia Wyżej opisałam nasze działania z walki z mchem i pracami na trawniku
misiaczekm-Piotrze Ja tęż bardzo lubię bratki,prymulki,i właściwie chyba wszystkie kwiatuszki.Pięknie to nazwałeś - " Pięknie rozjaśniają naszą, szarą, wiosenną rzeczywistość!!"
W supermarketach to widziałam tez nijakie bratki,ale te w ogrodniczych to przepiękne,aż trudno się zdecydować na jaki kolorek wziąć
bwoj54-Bogusiu Brateczki to śliczne roślinki i w większości są lubiane.Ja ze dwie tuje też prowadzę na formę bonsai .Ale z niskich tuj.
Próbowałam posadzić zwykłą sosnę,aby później ładnie ją przycinać.Sąsiedzi tak mają, ale ciągle mi się nie przyjmowała.dałam wiec spokój i kupiłam,właściwie kupiliśmy ,bo to do spółki z mężem gotowe.