Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Post »

Tramwajarze..... znów się czegoś ciekawego dowiedziałam ;:108 a u mnie mówiło się na nie trupie główki :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ślicznego dokonałaś zakupu. ;:108 Tak formowane drzewko bardzo ciekawie wygląda na rabacie. A pierwszego boćka widziałaś stojącego, siedzacego czy latajacego? mi sie udało zobaczyć latajacego czyli jak sie dowiedziałam u Anii Anym będe cały rok pracować. A na jednym ze zdjeć chyba podejrzałaś parę która stara sie o powiekszenie swojej populacji. :wink:
Pozdrawiam serdecznie i cieplutko
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu u Ciebie już kwitną zawilce ;:oj ty chyba podgrzewasz ziemię ;:306 a brateczki takie śliczne ;:167 Chyba nie ma takiej osoby, która by ich nie lubiła :D
Słoneczka życzę Aniu ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu ,a ja sobie niedawno myślałam , o tym kiedy otworzysz nowy wątek i przegapiłam otwarcie :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Bardzo udany duet Hiacynty i prymulka zwłaszcza w tych kolorkach.
Chyba skopiuje i na jesień stworzę podobne nasadzenie ;:224 Pozwolisz ;:168
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

;:oj O jacie ale u ciebie wiosna piękna tyle kwiatków i zdjęć jest na czym oko zawiesić, u mnie widać ze jeszcze przetrzymywane są rośliny przez niskie temperatury nocą.
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,piękne masz te funkie,byłam zobaczyć w sprzedażowym,ale nie mam już ich gdzie wsadzić więcej ,może na drugi rok znowu zrobię nową rabatę,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

:wit Przeczytałam w którymś twoim wpisie w watkach forumowiczów, że kupiłaś coś na mech. Napisz, co to i relacjonuj, jakie sa efekty. Ja też z nim muszę powalczyć ;:134
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Prześliczne bratki i prymulki!! Również je uwielbiam!! Pięknie rozjaśniają naszą, szarą, wiosenną rzeczywistość!!

Niestety u mnie w sklepach są jakieś takie wymizerowane, wyblaknięte, stłamszone... aż się nie chce nawet na nie patrzeć...

Nie wiem co oni z nimi robią... Może za wcześnie je podpędzili... i wystawili na mróz...

Twoje mają piękne, soczyste kolory...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu! ;:168 dopisuję się do Klubu Miłośników Bratków ...są urocze.
Ja kilka iglaków sama prowadzę na formę bonsai . Pozdrawiam cieplutko! ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Przegapiłam otwarcie ale już jestem :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Kolejne popołudnie( Trzecie już) wertykulujemy trawę i walczymy z mchem.Dobrze,że M tyle pracy "odwala"
Weltykulator sąsiad kupił,i robił u siebie,potem my,potem drugi sąsiad.Teraz zmienili na inne noże i nowa kolejka pracy ;:306
Ale dobrze,że to mężczyźni robią.Ja mam już trawnik 7- letni.a mech w ubiegłym roku się pojawił,ale w tym roku go jest pełno,i to ko kolei u sąsiadów też
Ale ja pomagałam grabić.Nudna i upierdliwa praca.Jutro popołudniu już skończymy i damy nawóz anty-mech,ciekawe czy coś on daje :roll:
ObrazekObrazek
poszedł cały nawóz ,3 tygodnie lub miesiąc trzeba jeszcze raz powtórzyć ( i ponownie kupić) posypanie nawozem od mchu.
Daliśmy takie nawozy,oddzielnie w oddzielnych miejscach aby wypróbować ,który z nich jest lepszy :roll:
Fajnie jest pochodzić z nosem przy ziemi ,pozaglądać do roślinek ,do każdego kwiatuszka
Ogrody dostają coraz więcej kolorków a my satysfakcji ;:167
Obrazek
perdii-Gosiu Dziękuję ;:196
MID2006-Madziu Ta jujka-bonsai duża kosztowała 140 zł.To chyba nie dużo,prawda??
kogra-Grażynko; roza333-Justynko Brateczki bardzo umilają nasze oczy i upiększają nasze ogrody.Jeszcze sporo mam w pakach te co sobie już zimowały w gruncie.
dereń jeszcze kwitnie
Obrazek
jagoda kamczacka też się szykuje
Obrazek
baasik-Basiu Ja też mając ogród dużo uczę o różnych owadach włącznie z ich nazwami :D
jedne jeszcze w pąkach
Obrazek
drugie już kwitną
Obrazek
Obrazek
Sylwio85 Oszem,Tujka nowa,bardzo nam się spodobała.Boćka pierwszego widziałam na gnieździe jak stał.Jadąc na naszą działkę z głównej drogi skręcają , to już mamy 3 gniazda.Ale to jedno jest " nasze" jak mówimy,bo widzę go z działki ,tarasu,słyszę klekotanie boćków. :D Te tramwajarze,ponoć potrafią tak trwać w miłośnym uniesieniu kilka godzin ;:306
Obrazek

piwonie też fajnie teraz wyglądają
Obrazek
anym-Aneczko nic nie podgrzewam,chyba ,że wino na grzańca ,bo je bardzo lubię. :;230Wiosna taka już jest i roślinki.Jak zauważyłam,to w mieście to szybciej trochę( ze 3 dni) już kwitną rośliny ;:108
Hiacynty zaczynają swoje pokazy ;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek

alicjad31-Alu ; aage-Agnieszko Fajnie,że w końcu do mnie trafiłyście ;:196

Gosiaczku12a11 Ten duecik hiacyntowo- pierwiosnkowy jakoś sam wyszedł.I kopij ile tylko chcesz ja tez podglądam rożne rzeczy i wdrażam do swojego ogrodu ;:108
Obrazek
dusza001-Aniu sporo jest roślinek już ładnie wyglądających,sporo w oczekiwaniu.Bo noce u mnie też z przymrozkami A kilka jeszcze nie wiem,nic po nich nie widać czy żyją czy ,nic nie wypuszczają :?
koziorozec-Marto jakoś się tak uzbierało tych funki i przez kilka lat już tak wygladaja.Jak coś C pasuję to na drugi rok możesz się odezwać ;:108
Obrazek

Wolusia Wyżej opisałam nasze działania z walki z mchem i pracami na trawniku :D
misiaczekm-Piotrze Ja tęż bardzo lubię bratki,prymulki,i właściwie chyba wszystkie kwiatuszki.Pięknie to nazwałeś - " Pięknie rozjaśniają naszą, szarą, wiosenną rzeczywistość!!"
W supermarketach to widziałam tez nijakie bratki,ale te w ogrodniczych to przepiękne,aż trudno się zdecydować na jaki kolorek wziąć :wink:
bwoj54-Bogusiu Brateczki to śliczne roślinki i w większości są lubiane.Ja ze dwie tuje też prowadzę na formę bonsai .Ale z niskich tuj.
Próbowałam posadzić zwykłą sosnę,aby później ładnie ją przycinać.Sąsiedzi tak mają, ale ciągle mi się nie przyjmowała.dałam wiec spokój i kupiłam,właściwie kupiliśmy ,bo to do spółki z mężem gotowe.
Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Z trawnikiem ciężka praca ale dacie radę. Sypaliście kiedyś dolomit?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aguś Hmm niestosowaliśmy dolomitu :roll: A co on ma za działanie??Chyba zaraz poczytam na jego temat ;:173
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Aniu cudna bomba kolorowa wiosenna w Twoim wydaniu, jak musi być pięknie w realu u Ciebie. Ładne, zadbane roślinki, sasanki cudo, moje jeszcze nie kwitną, za małe są, może za rok mnie uradują. ;:124
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”