Kawałek szczęścia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek szczęścia

Post »

;:oj Asiu ;:196 o mój wpis wcięło...to piszę drugi raz foliaczek świetny ...ja nie mam i nie będę miała
na płaskiej części ogródka mało słonka mam a na skarpie to nie dla mnie...
pięknie zaczynają pokazywać się Tobie hiacynty...a co to jest ta nowa roślinka na 6zdjęciu...
muszę i ja zobaczyć do barwinka jak czuje się przesadziłam go w jesieni pod świerk a tam mało słoneczka jest...przypomniałaś mi... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Alu :) ;:168 .

Aguniu, z tego, co patrzę i co przekazała ciocia to też jest prymulka tylko taka trochę inna (nie znam nazwy). Jeśli się przyjmie i zakwitnie, to pokażę. Jak się rozrośnie do będziemy dzielić :).

Misiu, no właśnie podobno prymulka :). Też mi przyszło do głowy, że przecież tego barwinka mam już trochę, to mogę go powtykać w inne miejsca.

Dobrze, że jest to forum :). Ktoś coś powie, inny podpowie i takim sposobem nasze ogrody stają się coraz piękniejsze :).
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

No to się napracowałaś :D
Masz rację dzięki FO można wiele się dowiedzieć no i zaczerpnąć wiele inspiracji :wink:
Miłego tygodnia ;:196
Pozdrawiam Aśka
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na święta też tej cioci trochę nakradnę :D I poszukam tych prymulek, cudne.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widziałam ją w rozkwicie i rzeczywiście jest cudna :).
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Czy kwiatostany tej prymulki w pełni kwitnienia wyglądają jak kule na długich łodyżkach? Jeśli tak, to wygląda mi ona na pierwiosnek ząbkowany :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu, chyba tak właśnie wyglądał, ale nie dam sobie głowy uciąć, bo za dużo tych kwiatów było :).
A dziś mam coś dla Ciebie :).
Na razie kwitnie tylko biały, ale cieszę się bardzo :). Więcej napisałam u Ciebie :).

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Asiu :wit ale roślinek nasadziłaś będzie ślicznie i kolorowo jak to wszystko zakwitnie , a co z tymi gródnikami , już u kilku osób widziałam że kwitną czy coś im się nie pomieszało????
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, no właśnie sama się dziwię :), choć z drugiej strony ma go dopiero od niedawna. Najpierw wypuścił listki, a teraz kwiatki :). I nie mogę się na niego napatrzeć. Będę polować na inne kolory, bo widzę, że sobie całkiem nieźle radzą, a do tego są śliczne :).

Kolejny pracowity dzień na działce. W domu wczoraj zawisły kaloryfery, jutro podobno pierwsze odpalanie pieca. Dziś dojechały płytki do kuchni. W sobotę ma być szambo i jak będzie czas to likwidacja sterty ziemi :). Na razie jeszcze podsypuję ziemię tam, gdzie jej brakuje, bo potem nic nie zostanie.
Wczoraj doprowadzałam do porządku kolejne rabatki. Dziś ciąg dalszy. Nie wiele można zrobić po południu, ale praca, potem szybki obiad. Może mało widać, bo roślinki nie wielkie, ale cieszą oko i to najważniejsze :).

Kilka zdjęć z dzisiejszego dnia, co prawda komórką, bo zapomniałam o aparacie, ale coś tam widać :).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na prawo wysypisko sąsiada, nieciekawy widok, ale cóż zrobić.

Obrazek

I jeszcze raz ślicznotki :wink: .

Obrazek

Trochę słonka :).

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie :) .
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31

Post »

Tak się zapatrzyłam w te zdjęcia, że prawie tosta przypaliłam na śniadanie. :? Próbuję wypatrzyć co tam ten sąsiad składuje? Może gresik? Ja bym nie marudziła, tylko po ciemku z taczką podjechała... ;:306
No i u Ciebie też się zmienia. Już się zgubiłam trochę, gdzie był warzywniak i w ogóle nie mogę poznać nic, mając w pamięci tamtoroczny obraz. Ładnie :) I malutki skalniaczek widzę też przybył...
limonkaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2013, o 18:51

Post »

Krokusy coraz bardziej ciągną się do słońca i nie mogę się doczekać, kiedy pokażą się w całej krasie.
Wydaje mi się że to hiacynty wyciągają się ku słońcu , krokusy troszkę inną mają budowę , ale może to jakaś nowa odmiana , nie śledzę nowości kwiatowych ;:oj
Bożena
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

cyganka77 pisze:Zuziu
A dziś mam coś dla Ciebie :).
Na razie kwitnie tylko biały, ale cieszę się bardzo :). Więcej napisałam u Ciebie :).
Ależ śliczny!!!! Śnieżnobiały! Nigdy takiego nie widziałam ;:138 Dzięki ;:196
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Asiu przepiękny grudnik ;:138 rabatki przygotowane , popielone -roślinki nie mają innego wyjścia - muszą pięknie rosnąć :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”