Ogródek Robaczka cz.13
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.13
Ależ masz zaawansowaną wiosnę ,ja chyba muszę przestać zaglądać do forumkowych ogrodów,bo nie wytrzymam tutaj ,
z dala od swojego ogrodu
Aha poidełko ,szukałam tutaj,ale nie spotkałam fajnego jak Twoje
z dala od swojego ogrodu
Aha poidełko ,szukałam tutaj,ale nie spotkałam fajnego jak Twoje
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
U mnie jest conajmniej 2 tygodnie w plecy po tobie. Tulipany dopiero cos tam wystawiają.. i to botaniczne. Clemki dopiero się szykują, pączki malutkie- ledwo widac. Przyznaj się masz układy z Panią wiosną
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Cudne foty Twojego podgrzewanego ogrodu. I jakie już łany tulipanów...
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Kasiu - boję się, że za jakiś czas nie będziesz mogła usunąć barwinka z korzeni róży, jest strasznie ekspansywny... Fotki roisz coraz lepsze i przyznaję się, że czasem tak mi się jakaś spodoba, że kopiuję sobie na dysk do folderu ulubione ogrody
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Kasiu, przepięknie u Ciebie , te zapowiadające się łany tulipanów...glicynia...i inne rarytasy
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Z wiosna jesteś o miesiąc przede mną Serduszka u Ciebie lada dzień a u mnie dopiero rozwijają się listki.A Tulipanki jeszcze pączków nie pokazały,dopiero wychodzą praktycznie mówiąć
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu ależ już dużo odmian tulipanków Ci kwitnie....cudne są
Poidełko śliczności
Poidełko śliczności
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, ciekawa jestem co powiesz jak rozwinie listeczki.
Masz sieweczki gęsiówki ?
Przyjmę z radością , bo moje się chyba wyrodziły całkiem i tylko nędzne resztki już mi zostały.
Aż wstyd w ogóle je pokazywać.
Barwinki masz zarąbiste , tyle kwiatów mają, czym je zasilasz ?
U mnie bardziej się mnożą niż kwitną.
Masz sieweczki gęsiówki ?
Przyjmę z radością , bo moje się chyba wyrodziły całkiem i tylko nędzne resztki już mi zostały.
Aż wstyd w ogóle je pokazywać.
Barwinki masz zarąbiste , tyle kwiatów mają, czym je zasilasz ?
U mnie bardziej się mnożą niż kwitną.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- -Piotr-
- 200p
- Od: 2 mar 2014, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak pięknie u Ciebie, kolorowo i wiosennie.
A oczko już załatałem, i zalałem wodą... już nie przecieka
A oczko już załatałem, i zalałem wodą... już nie przecieka
Kasiu, ja tym razem wpadam z prośbą, żebyś poszperała w swoich fotkach Może masz zdjęcie jakieś siewki sasankowej... Mam na frontowej sieweczki "marchewkowe" i nie wiem czy to chwast, czy sasanka ( z zeszłego roku)
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witajcie!
Wróciłam dzisiaj zbyt późno na ogrodowe szaleństwa, ale spacer o zachodzie słońca zaliczyłam
Codziennie doglądam pączków glicynii, ba, nawet z nią gadam Róże mają już coraz większe liście i te śliczne, bordowe przyrosty. Najładniejsze zauważyłam na James Galway i A Whiter Shade of Pale
Ustawiłam na tarasie donicę z pienną Rosarium Uetersen, która też cała w bordowych listkach.
Teraz czekam na pierwszy pączek...
Agnieszko, sezon w tym roku rozpoczął nam się wyjątkowo wcześnie, więc czasu na poszukiwanie ogrodowej magii mamy mnóstwo
Juliet,u mnie bzy też dostały ciasne miejsce pod sosną, z braku innego Niestety na tarasie zapachu nie czuję, ale mam lilaki Meyera niedaleko, które w tym roku powinny zakwitnąć. Maj jednak bezapelacyjnie należy u mnie do glicynii, której słodki zapach roznosi się po całym ogrodzie..
Halinko, witaj! rozumiem tęsknotę za ogrodem?.sama tak mam gdy wyjeżdżam. Dlatego w sezonie nie planuję urlopów wyjazdowych ograniczając rozłąkę w ogrodem do niezbędnego minimum - pracy
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam!
Pauli, układ jest taki, że przychodzi szybko i zostaje jak najdłużej
Justynko, tulipanki w tym roku bardzo szybko wystartowały, oby kwitły jak najdłużej
Joasiu, barwinka mam posadzonego pod brzozą, porasta tam ziemię i jestem z niego bardzo zadowolona, bo pomaga mi w walce z chwastami. Mam tam posadzone "dzikie" róże, które sobie dadzą radę w ekstremalnych warunkach i niech sobie koegzystują z barwinkiem. On płytko się korzeni, więc wody róży nie zabierze.
Bardzo mi miło, że zdjęcia Ci się podobają, dziękuję
Marzenko, witak urodzinowo Na pokaz kwitnącej glicynii jeszcze trzeba poczekać, ale zapowiada się widowisko co najmniej takie jak ubiegłoroczne
Ewa-drewutnia, witaj! Wiosna w tym roku wyjątkowo szybko zawitała w nasze okolice, ale pewnie wkrótce nadrobi u Ciebie W tym roku zapowiada się wspaniały, długi sezon wegetacyjny
Agness, dziękuję Poidełko jest z piaskowca, ma funkcję fontanny. To mi przypomina, że czas wyciągnąć pompę
Jeszcze trochę wiosny?
Wróciłam dzisiaj zbyt późno na ogrodowe szaleństwa, ale spacer o zachodzie słońca zaliczyłam
Codziennie doglądam pączków glicynii, ba, nawet z nią gadam Róże mają już coraz większe liście i te śliczne, bordowe przyrosty. Najładniejsze zauważyłam na James Galway i A Whiter Shade of Pale
Ustawiłam na tarasie donicę z pienną Rosarium Uetersen, która też cała w bordowych listkach.
Teraz czekam na pierwszy pączek...
Agnieszko, sezon w tym roku rozpoczął nam się wyjątkowo wcześnie, więc czasu na poszukiwanie ogrodowej magii mamy mnóstwo
Juliet,u mnie bzy też dostały ciasne miejsce pod sosną, z braku innego Niestety na tarasie zapachu nie czuję, ale mam lilaki Meyera niedaleko, które w tym roku powinny zakwitnąć. Maj jednak bezapelacyjnie należy u mnie do glicynii, której słodki zapach roznosi się po całym ogrodzie..
Halinko, witaj! rozumiem tęsknotę za ogrodem?.sama tak mam gdy wyjeżdżam. Dlatego w sezonie nie planuję urlopów wyjazdowych ograniczając rozłąkę w ogrodem do niezbędnego minimum - pracy
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam!
Pauli, układ jest taki, że przychodzi szybko i zostaje jak najdłużej
Justynko, tulipanki w tym roku bardzo szybko wystartowały, oby kwitły jak najdłużej
Joasiu, barwinka mam posadzonego pod brzozą, porasta tam ziemię i jestem z niego bardzo zadowolona, bo pomaga mi w walce z chwastami. Mam tam posadzone "dzikie" róże, które sobie dadzą radę w ekstremalnych warunkach i niech sobie koegzystują z barwinkiem. On płytko się korzeni, więc wody róży nie zabierze.
Bardzo mi miło, że zdjęcia Ci się podobają, dziękuję
Marzenko, witak urodzinowo Na pokaz kwitnącej glicynii jeszcze trzeba poczekać, ale zapowiada się widowisko co najmniej takie jak ubiegłoroczne
Ewa-drewutnia, witaj! Wiosna w tym roku wyjątkowo szybko zawitała w nasze okolice, ale pewnie wkrótce nadrobi u Ciebie W tym roku zapowiada się wspaniały, długi sezon wegetacyjny
Agness, dziękuję Poidełko jest z piaskowca, ma funkcję fontanny. To mi przypomina, że czas wyciągnąć pompę
Jeszcze trochę wiosny?
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Grażynko, już mi się podoba Gęsiówka u mnie dość mocno się rozrasta, więc wykopię Ci kępki, nie ma problemu. Nie wiem tylko kiedy najlepiej to zrobić, ale poczytam.
Barwinek mnie samą zadziwia. Rośnie pod żarłoczną brzozą, na bardzo ciężkiej, ubitej ziemii, której nawet nie staram się odchwaszczać?.nigdy nie dostał grama nawozu, ale jest podlewany. Rośnie chyba tylko siłą woli
Piotrze, gratuluję! Ja dzisiaj posadziłam miniaturową lilię wodną do mojej mini-sadzawki i teraz będę wyczekiwać pierwszych liści i ?.mam nadzieję, kwiatów
Bozuniu, zrób im fotki to zidentyfikuję Marchewkowe liście to niemal bankowo sasanki, u mnie co roku pojawia się kilka. Cudna roślinka
Barwinek mnie samą zadziwia. Rośnie pod żarłoczną brzozą, na bardzo ciężkiej, ubitej ziemii, której nawet nie staram się odchwaszczać?.nigdy nie dostał grama nawozu, ale jest podlewany. Rośnie chyba tylko siłą woli
Piotrze, gratuluję! Ja dzisiaj posadziłam miniaturową lilię wodną do mojej mini-sadzawki i teraz będę wyczekiwać pierwszych liści i ?.mam nadzieję, kwiatów
Bozuniu, zrób im fotki to zidentyfikuję Marchewkowe liście to niemal bankowo sasanki, u mnie co roku pojawia się kilka. Cudna roślinka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Kasiu chyba dopiero jak przekwitnie.
Teraz to za wcześnie, no i nie psuj sobie rabaty.
Najpierw musisz nacieszyć się kwiatami.
Pod brzozą mówisz.......hmmmmm......to chyba u mnie ma się za dobrze.
Teraz to za wcześnie, no i nie psuj sobie rabaty.
Najpierw musisz nacieszyć się kwiatami.
Pod brzozą mówisz.......hmmmmm......to chyba u mnie ma się za dobrze.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki