Moja wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. C
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. C
Basiu spacerek się udał, dzięki niemu wiem, że mam u siebie cebulicę. Nie znałam jej nazwy. Najlepiej to mają Twoje Kociambry, mogą spacerować do woli. I urzekła mnie porzeczka krwista. Piękna jest!
Basiu i Dusiu cokolwiek to jest, to rzeczywiście posadzę gdzieś "na tyłach" i zobaczymy co z tych "cosi" wylezie. Dziękuję za pomoc i rady.
Basiu i Dusiu cokolwiek to jest, to rzeczywiście posadzę gdzieś "na tyłach" i zobaczymy co z tych "cosi" wylezie. Dziękuję za pomoc i rady.
- kajko278
- 500p
- Od: 20 sty 2013, o 17:32
Aniu siatka do zbrojenia posadzek się nada ,(wiem coś o tym,sprawdziłam w praktyce )Powojniki bajera
Moja działka na Kaszubach
KARINA:-)
KARINA:-)
Aniu trzymam kciuki za lilie
- aneczka1979
Kajko siatka do zbrojenia posadzek -zapamiętam. Póki co myślę o zrobieniu rusztowania, drabinki z gałęzi. Zaimpregnować je i na szpile do ziemi. Tylko nie wiem czy znajdę odpowiednie gałęzie. Mamy na tyłach działek stosy gałęzi co to je działkowicze ciachnęli. Muszę się dziś rozejrzeć.
Co do tych cosi jeszcze... mnie też to nie wygląda na cebule (nawet maleńkie ) tylko na kłącza. Może ktoś jeszcze tu trafi i się wypowie?
Co do tych cosi jeszcze... mnie też to nie wygląda na cebule (nawet maleńkie ) tylko na kłącza. Może ktoś jeszcze tu trafi i się wypowie?
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wsadz to do ziemi te jasne to na 100% malutkie lilie reszta - nie mam pojęcia Ja bym to zadołowała gdzieś w skrzynkach ogrodowych
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu lilie maja cebule,a to są kłącza...czyżby to liliowce małe były?
Clematisy wyborne i jakie duże,u mnie stoją jeszcze nie przesadzone,ziemię trzeba kupić
Clematisy wyborne i jakie duże,u mnie stoją jeszcze nie przesadzone,ziemię trzeba kupić
- aneczka1979
Oj Aniu coś długo tę ziemię kupujesz. :-P
Żabo nie mam skrzynek ogrodowych
Po obejrzeniu zdjęć poglądowych podsuniętych przez wujka Google skłaniam się ku stwierdzeniu,że są to liliowce. Postaram się jeszcze dziś posadzić, bo wyraźnie widać po czubkach wzrostu,że bidulki są wymęczone.
Żabo nie mam skrzynek ogrodowych
Po obejrzeniu zdjęć poglądowych podsuniętych przez wujka Google skłaniam się ku stwierdzeniu,że są to liliowce. Postaram się jeszcze dziś posadzić, bo wyraźnie widać po czubkach wzrostu,że bidulki są wymęczone.
Aniu!
Czerwone "dary" wyglądają na malutkie cebulki lilii. Takie maluchy potrafią mieć bardzo długie korzonki.
Biała roślinka jest kłączem.
Czerwone "dary" wyglądają na malutkie cebulki lilii. Takie maluchy potrafią mieć bardzo długie korzonki.
Biała roślinka jest kłączem.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Mnie się wydaje że te zielone to liliowce. Clemki suuperowe. Jeja jakie dorodne.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu ziemię dziś kupiłam i to 5 worów w B.... Sadzenie mnie czeka....
Te czerwone cebulki mają wyraźnie ślad po odciętych lub odłamanych łuskach. Z odciętych łusek rozmnaża się lilie.
Poczekaj do jutra na przesyłkę a zobaczysz jak wyglądają kłącza liliowców.
Poczekaj do jutra na przesyłkę a zobaczysz jak wyglądają kłącza liliowców.
- aneczka1979
Aniu aleś mnie ucieszyła tą jutrzejszą przesyłką! Im dłużej oglądam zdjęcia liliowców tym bardziej w nie przepadam...
Aniu 5 worów? czy aby nie za mało? Czekam na fotorelacje.
Madziu a ja już sama nie wiem co mi się wydaje.
Sara obiecuję, że każdą dokładnie obejrzę.
Zachęcona bardzo dobrą kondycją kuklika szkarłatnego, który przyjechał razem z królewiczami zajrzałam w byliny E-clematis. I to zdecydowanie był błąd! ...bo tam... moje wyszukiwane agastache, drakiew i kocimiętki aż w trzech rodzajach! I jak tu nie oszaleć?!
Aniu 5 worów? czy aby nie za mało? Czekam na fotorelacje.
Madziu a ja już sama nie wiem co mi się wydaje.
Sara obiecuję, że każdą dokładnie obejrzę.
Zachęcona bardzo dobrą kondycją kuklika szkarłatnego, który przyjechał razem z królewiczami zajrzałam w byliny E-clematis. I to zdecydowanie był błąd! ...bo tam... moje wyszukiwane agastache, drakiew i kocimiętki aż w trzech rodzajach! I jak tu nie oszaleć?!
Prrrr szalona!
Widzę, że wysadziłaś królewiczów z koni, sama na nie wsiadłaś i pognałaś w zakupową dal.....
Komentować tego nie będę , bo już w Biblii (która "jest świętą księgą Muzułmanów" - autentyczna odpowiedź mojej koleżanki z klasy na ustnej maturze z polskiego . O dziwo - zdanej.... ) napisano, że kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem .... Tak więc do jakiejkolwiek krytyki nie czuję się upoważniona....
Widzę, że wysadziłaś królewiczów z koni, sama na nie wsiadłaś i pognałaś w zakupową dal.....
Komentować tego nie będę , bo już w Biblii (która "jest świętą księgą Muzułmanów" - autentyczna odpowiedź mojej koleżanki z klasy na ustnej maturze z polskiego . O dziwo - zdanej.... ) napisano, że kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem .... Tak więc do jakiejkolwiek krytyki nie czuję się upoważniona....