Działka na Kaszubach - 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach - 2014

Post »

Piękną przylaszczkę (przylaszczki?) pokazujesz. Jakoś nigdzie nie mogę trafic tych kwiatów, miałam je dawno temu w ogrodzie, nawet dwie sztuki ale to było z 15 lat temu.. ;:224
No widzisz a u mnie hosty bardziej niezawodne niż żurawki! Hosty straciłam 2 a żurawek z 10.. Może ja coś źle robię?
Awatar użytkownika
Barbara25
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 3 lut 2014, o 14:56

Post »

Piękny ogród i świetne porównanie zdjęć domku i działeczki na 1 stronie ;:oj
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

No i znowu nowy kolorek do kolekcji :tan . Mamy już 'majtkowy',a teraz doszedł nam 'szmatkowy'.Super :heja
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Marysiu, choć nie przepadam za bratkami to takie szmatkowe chętnie bym przyjęła.
Moje przylaszczki mają dokładnie taki kolorek. Przy każdej kępce, pod korą zauważyłam maleńkie przylaszczeczki.. ;:138 Mam dwie takie fioletowe i chętnie zrobiłabym machniom na małą sadzoneczkę niebieskiej. ;:131
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Marysiu,

Sprana szmatka - bardzo wiosenna - mi tam się z tym nie kojarzy ;:306 ale mężczyznom wiadomo wszystko na opak.

Piękne przylaszczki i krokusiki. U mnie zarówno hosty jak i żurawki ładnie rosną, żurawki lepiej się czują się przy iglakach - mam ich sporo, w zeszłym roku kilka nowości, fajnie, że można je rozmanażać przez podział i łatwo się przyjmują.

:wit

Jak tam pod folią coś już rośnie ?
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam :),
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Patusiu - a mnie się zdawało że tam u Ciebie szybsza wegetacja niż u mnie. Miałam kiedyś znajomych po drugiej stronie Wisły jak Ty ( w Opaleniu) i u tej mojej znajomej zawsze wszystko szybciej kwitło niż u mnie :lol:
Kaniu - chyba się nie dziwisz, że chciałabym, żeby siewki miały takie kolory...
Paulo - widzisz, ja tak napisałam, bo u mnie żurawki lepiej sobie radzą, ładnie się rozrastają. A hosty tak sobie wegetują...niewiele urosły od posadzenia. Lepiej rosną te miniaturowe o drobnych liściach i nawet się rozsiewają ;:oj
Przylaszczki miałam na poprzedniej działce, rosły w ogródku moich rodziców - a tutaj mam je dopiero od trzech lat. Ale to takie urocze drobiazgi...bardzo cieszą wiosną!
Basiu - witaj :wit Jesteś u mnie pierwszy raz, prawda? Miło mi, że Ci się u mnie podoba - zapraszam częściej :lol:
Karinko - proszę sobie żartów ze mnie nie robić :;230 a bratki cudne były i bardzo długo kwitły.....
Ewo-Constancjo - jak je zobaczyłam w zeszłym roku na targach w Lubaniu - to nie było mowy o tym, żebym ich nie kupiła. Dlatego w tym roku czekam z zakupem bratków do Targów Wiosennych czyli do 12-13-go kwietnia. Może będą takie same, bo te siewki to pewnie dopiero w sierpniu pokażą kwiatuszki. A przede wszystkim to muszą podrosnąć, żebym mogła je bezpiecznie przesadzić.Na temat przylaszczek pw.
Agnieszko - no widzisz, u mnie właśnie te żurawki mają rosnąć u stóp srebrnych świerków i wysokich tuj. Czyli raczej stanowisko bardziej korzystne dla nich niż dla host. To znaczy kilka host tam na pewno posadzę i będę obserwować jak sobie radzą. Na początek nie więcej niż trzy. A na całą rabatę potrzebowałabym ponad 20 roślin. Trochę za duży koszt, żeby ryzykować.
A pod folią wykiełkowała rzodkiewka i sałata. Pomalutku zaczyna pokazywać się koperek. Czyli jest nadzieja na własne nowalijki. A pierwszy w tym roku twarożek z własnym szczypiorkiem już zaliczony w minioną niedzielę mniam mniam
A oto dowód rzeczowy :tan
Obrazek
---------------------------------------------------

Obrazek

A to nowe nabytki posadzone w sobotę - iryski pumila i rutewka orlikolistna lub orlik (to się dopiero okaże jak zakwitnie) od Anitki (nick Anitaaa) i wieczornik damski od Agnieszki ( nick Pelagia72)
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 17:40

Post »

Sadzenie pełną parą u Ciebie Marysiu :D ,moje nowe sadzonki jeszcze w przechowalni.Boję się nocnych mrozów. ;:65 .pielęgnuję tylko papryczki i pomidory na parapetach. :tan
Pozdrawiam Beata :wit
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Nowe nabytki widzę , ale się dzieje ;:215
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Piękne przylaszczki!Zauważyłam ,że mi trochę host wypadło,albo zjedzone przez nornice albo zmarzły :( Wykopałam mięciutki korzeń ;:202
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Fakt, pielić u Ciebie nie ma co, wszystko czyste! ;:170 ;:306
Bea
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko - na razie mam przerwę w działalności ogrodniczej, bo jestem u wnuczek w Warszawie.
Obawiam się o stan moich wysiewów ...bo L. zapomniał o podlewaniu :( więc pewnie niewiele siewek zodoła dożyć do mojego powrotu...Nic to, będę siała drugi raz najwyżej.
Patusiu - kolejne nabytki w drodze lub prawie na miejscu :lol: , tylko muszę wrócić do domu...
Ewo - szkoda host...moje jeszcze się nie pokazują...Może jak teraz pojadę to jakieś kły na wierzchu zobaczę.
Beo-Syringo - to co widać na ostatnim zdjęciu - świeżo przekopane, dlatego bez chwastów. Inne rabatki zachwaszczone w stopniu normalnym :;230
--------------------------------------------------
Jutro wracam...jak zwykle rozdarta, bo będę tęsknić za wnuczkami. A tutaj tęsknię za działką i inwentarzem żywym. Cóż nie można mieć wszystkiego....
Ogrodniczo wyżywam się na tarasie mojej córci. Wczoraj z dziewczynkami sadziłyśmy cebulki z Lidla w skrzyneczkach, dzisiaj zrobiłam postrzyżyny wrzosom, które ładnie przezimowały.
A po powrocie w niedzielę planuję wyjazd do siebie na wieś :lol:
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Czyste szaleństwo , cieszę się razem z Tobą, nie zapomnij się pochwalić ;:138
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Marysiu to Ty nawet jak do córki pojedziesz odpocząc to się ogrodowo spełniasz :wink: Oj jak ja już bym chciała z moją niunią sadzic już cebulki. A to mi na razie tylko w ziemi grzebie wyrywając kwiaty i głośno wcześniej wołając 'Siii! sii!' (tak ją nauczyłam, że nie wolno bo gorące jak piecyk- taki z tego pożytek że zanim coś wyrwie to się nasisia i jest czas na interwencję :) )
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”