Balkon, z wątkiem dziecięco-kocim
Re: Balkon, z wątkiem dziecięco-kocim
No dobra, czas na obiecaną sesję balkonową. Na początek skrzynki:
Wierzby hakuro z żagwinem w tle i mięta:
Porcja ziół i zawieszona latarenka:
Poziomki zaczynają kwitnąć:
A na koniec storczyk, którego Wam pokazywałam ostatnio. Kilka dni temu najpierw zrzucił wszystkie kwiaty (może zmarzł, bo stał koło otwartego balkonu?), a potem się namyślił i postanowił kwitnąć dalej:
Wysiewy pokażę następnym razem, bo już mi się i tak dużo fot tu zrobiło. ;)
Wierzby hakuro z żagwinem w tle i mięta:
Porcja ziół i zawieszona latarenka:
Poziomki zaczynają kwitnąć:
A na koniec storczyk, którego Wam pokazywałam ostatnio. Kilka dni temu najpierw zrzucił wszystkie kwiaty (może zmarzł, bo stał koło otwartego balkonu?), a potem się namyślił i postanowił kwitnąć dalej:
Wysiewy pokażę następnym razem, bo już mi się i tak dużo fot tu zrobiło. ;)
- Beatriceee
- 200p
- Od: 28 cze 2013, o 01:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ojej poziomki kwitną jakim cudem?
U mnie dopiero listki wypuszczają świeże, nowiutkie, sprasowane
Kusisz żagwinem ;)
Mam nasiona, chyba wysieję .
Co tu dużo pisać, przepięknie się robi podziwiam
U mnie dopiero listki wypuszczają świeże, nowiutkie, sprasowane
Kusisz żagwinem ;)
Mam nasiona, chyba wysieję .
Co tu dużo pisać, przepięknie się robi podziwiam
Pozdrawiam Beata
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
- szy---
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
Dużo masz już roślin, u mnie poziomka dopiero wpuszcza pąki kwiatowe.
- cuxia
- 200p
- Od: 7 maja 2012, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Uomajgad! Ale u Ciebie kolorowo!! Pęknie te wszystko wygląda!!!
A powiedz mi to wiaderko z hakuro to masz na taśmę przywieszone? jaka to taśma, trzyma się bez problemu?
Żagwin jest śliczny, ale chyba kwitnie dopiero w następnym roku, prawda?:(
A powiedz mi to wiaderko z hakuro to masz na taśmę przywieszone? jaka to taśma, trzyma się bez problemu?
Żagwin jest śliczny, ale chyba kwitnie dopiero w następnym roku, prawda?:(
Pozdrawiam, Kamila
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
A oranzeria?trzy_koty pisze:Moniko, to ja bym musiała jeszcze dokupić sobie własnego klona, bo mi doby zabraknie, żeby wszystko ogarnąć!
Hmm... ale już na przykład taki domek z ogródkiem, balkonem i tarasem... o, to by było po prostu IDEALNE połączenie... zacznę grać w totka.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Beatriceee, Szymon, poziomki u mnie kwitną, bo kupiłam sadzonki. Nasiona też mam wysiane, ale to dopiero kilka dni temu, więc nie liczę na plony z nich w tym roku. Szymek, gratuluję sukcesów - za chwilę będziesz miał kwitnące krzaczki!
A żagwin jest piękny, dostałam go od mamy i sama jestem ciekawa jak się będzie rozrastał? Marzy mi się, żeby zakrył tą donicę od hakuro... chociaż moją zdecydowaną faworytką jest ostatnio saxifraga - te drobne czerwone kwiatki rozczulają mnie za każdym razem. Aż żałuję, że kupiłam tylko jedną!
cuxia Zwykła taśma izolacyjna - akurat była pod ręką , a jest wystarczająco wytrzymała, jeśli ją kilka razy owiniesz. Nie wiem jak będzie wyglądać po kilku miesiącach działania słońca i deszczu... ale to ją przecież zawsze można łatwo wymienić na nową.
crazydaisy No masz, o oranżerii zapomniałam. I drugiej - na same storczyki.
A żagwin jest piękny, dostałam go od mamy i sama jestem ciekawa jak się będzie rozrastał? Marzy mi się, żeby zakrył tą donicę od hakuro... chociaż moją zdecydowaną faworytką jest ostatnio saxifraga - te drobne czerwone kwiatki rozczulają mnie za każdym razem. Aż żałuję, że kupiłam tylko jedną!
cuxia Zwykła taśma izolacyjna - akurat była pod ręką , a jest wystarczająco wytrzymała, jeśli ją kilka razy owiniesz. Nie wiem jak będzie wyglądać po kilku miesiącach działania słońca i deszczu... ale to ją przecież zawsze można łatwo wymienić na nową.
crazydaisy No masz, o oranżerii zapomniałam. I drugiej - na same storczyki.
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Oj, to Ty graj w jakies Eurocostam, bo zwyklego lotka moze nie styknac.
Kinga
- cuxia
- 200p
Kurcze to ja muszę się zabrać za szukanie takich wiaderek zresztą, obojętnie jakich i wtedy zioła powieszę sobie na barierkach !!!! Ktoś tu coś mówił o zmianach planów?
Pozdrawiam, Kamila
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
O, to żagwiny już kwitną? Mam żagwina z ubiegłego roku z nasion, przezimowałam go na zimnym parapecie, bo bałam się, że mi zmarnieje w skrzynce, no ale wygląda mizernie... Twój jest przepiękny Super pomysł z wiaderkiem i taśmą.
Moje pewnie są podpędzone w szklarni. ;) A co do wiaderek, też się obawiam, że na jednym się nie skończy... Kamila, pomysł z ziołami super, zastanawiam się, co jeszcze można tam upchnąć? Jest coś takiego małego a płożącego, żeby sobie ładnie zwisało?
- cuxia
- 200p
Lobielia zwisajaca ładnie wygląda w sumie dużo miejsca nie potrzebuje, a kwiatuszków ma mnóstwo! Zwisa sobie troszkę, ale nie tak do samej ziemi ;)
Pozdrawiam, Kamila
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Przyznam że przecudnie zaczyna się dziać na Twoim balkonie ładne kompozycje w skrzynkach
- Fajerka
- 200p
- Od: 22 mar 2014, o 11:55
Kolorowo i wiosennie Poziomki kwitna jak moje.
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.