Ogródek u Edzi
Re: Ogródek u Edzi
Agnieszka, u mnie wrzośce nie kapryszą (na razie), w przeciwieństwie do wrzosów. Okrywam je zimą w sytuacji, kiedy nie mają okrywy ze śniegu, przycinam po kwitnieniu i rzucam garść nawozu. Podczas kwitnienia są oblegane przez pszczoły .
Gosia, Ciechanów to moje dawne miasto wojewódzkie. Od Mamy mam niecałe 40 km do Pęchcina. Decyzję co do przyjazdu 2 maja podejmę na ostatnią chwilę, ponieważ w weekend majowy mam już wstępnie umówione spotkanie na targach w Olsztynie. Bardzo byłoby mi miło Was poznać.
Dziękuję za info .
Małgosia, zaglądam do nich co chwilę. Zaskoczył mnie kolor czerwony - jest bardziej malinowy, cudny .
Agusiu, mój sąsiad po drugiej stronie drogi (hurtownia) sprzedaje w sezonie kwiaty jednoroczne. W tym roku mieli zadziwiająco duży wybór kolorów drobnych bratków.
Przylaszczki to podopieczne mojego M. Rosną pod dereniem białym, mają raczej spartańskie warunki, ale na razie dają radę. Przylaszczkom towarzyszy zawilec, który powinien lada moment zakwitnąć .
Ewa, zakwasy, bóle krzyżowe - u mnie to też już przeszłość . W warzywniku pozostały mi do wysiania buraczki, a później tylko rozsady selera, pora, cukini i ziół.
W poniedziałek przycięłam żywopłot sąsiadów, opróżniłam kompostownik ze złota ogrodnika. Zasiliłam nawozami lub kompostem cały ogród, oprócz trawnika i drzew owocowych (to planuję dziś). Chciałabym pomyć donice i w końcu posprzątać pomieszczenie z narzędziami. Dzieci mają wolne od szkoły, co oznacza że z moimi planami może być różnie
Miłego dnia
Gosia, Ciechanów to moje dawne miasto wojewódzkie. Od Mamy mam niecałe 40 km do Pęchcina. Decyzję co do przyjazdu 2 maja podejmę na ostatnią chwilę, ponieważ w weekend majowy mam już wstępnie umówione spotkanie na targach w Olsztynie. Bardzo byłoby mi miło Was poznać.
Dziękuję za info .
Małgosia, zaglądam do nich co chwilę. Zaskoczył mnie kolor czerwony - jest bardziej malinowy, cudny .
Agusiu, mój sąsiad po drugiej stronie drogi (hurtownia) sprzedaje w sezonie kwiaty jednoroczne. W tym roku mieli zadziwiająco duży wybór kolorów drobnych bratków.
Przylaszczki to podopieczne mojego M. Rosną pod dereniem białym, mają raczej spartańskie warunki, ale na razie dają radę. Przylaszczkom towarzyszy zawilec, który powinien lada moment zakwitnąć .
Ewa, zakwasy, bóle krzyżowe - u mnie to też już przeszłość . W warzywniku pozostały mi do wysiania buraczki, a później tylko rozsady selera, pora, cukini i ziół.
W poniedziałek przycięłam żywopłot sąsiadów, opróżniłam kompostownik ze złota ogrodnika. Zasiliłam nawozami lub kompostem cały ogród, oprócz trawnika i drzew owocowych (to planuję dziś). Chciałabym pomyć donice i w końcu posprzątać pomieszczenie z narzędziami. Dzieci mają wolne od szkoły, co oznacza że z moimi planami może być różnie
Miłego dnia
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Edytko, a z której strony Ciechanowa mieszkałaś? U mnie też córcia ma wolne, ale nici z pomocy i prac wszelakich, bo obie strasznie zakatarzone jesteśmy.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Ania, witam Cię serdecznie
Mieszkałam między Mławą a Strzegowem (bliżej tego drugiego).
Za rok moja córa będzie się gimnastykować na testach VI-klas
Życzę Wam dużo zdróweczka
Mieszkałam między Mławą a Strzegowem (bliżej tego drugiego).
Za rok moja córa będzie się gimnastykować na testach VI-klas
Życzę Wam dużo zdróweczka
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
A bywałam przejazdem w tych okolicach moja córcia ma w tym roku już egzamin gimnazjalny, ale u nas podstawowa i gimnazjum połączone to ma dzisiaj dzień wolny.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj widzę że pracowicie u Ciebie... Ja się nie mogę doczekać pierwszego kompostu. Już nawet prawie uległam namowom męża i kupiłam przyspieszacz. Jednak ostatecznie postawiłam na swoim i powiedziałam . Jak to tylko będzie możliwe ściacham z pola wrotycz i wsypię.
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Edytko widzę że mamy córcie w takim samym wieku
moja najmłodsza w tym roku idzie jeszcze do komunii jako 8 latka
dziś mieliśmy pierwsza próbę, stoi pierwsza w szeregu matka załamka, ksiądz zadowolony
sasanki ślicznie ci kwitną
muszę w czwartek rozejrzeć sie u mnie na targu za nimi
Pozdrawiam wieczornie i miłego wieczorku życzę
moja najmłodsza w tym roku idzie jeszcze do komunii jako 8 latka
dziś mieliśmy pierwsza próbę, stoi pierwsza w szeregu matka załamka, ksiądz zadowolony
sasanki ślicznie ci kwitną
muszę w czwartek rozejrzeć sie u mnie na targu za nimi
Pozdrawiam wieczornie i miłego wieczorku życzę
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Edyciu masz piękna kwitnącą wiosnę ...moje przylaszczki już dawno przekwitły teraz wącham hiacynty
Śliczne sasanki mam tylko fioletowe czas to zmienić
Miłego !
Śliczne sasanki mam tylko fioletowe czas to zmienić
Miłego !
marzenia się spełniają! Dana
Witam serdecznie w środowy poranek
Plan wczorajszy wykonany: wszystko zasilone, pomieszczenie z narzędziami posprzątane, tylko donice czeka poprawka, bo ciężko usunąć te paskudne wykwity. Może macie jakiś dobry sposób na nie?
Nie zapowiada się u nas na deszcz, więc dzisiaj planujemy zamontować pompę do zbiornika z deszczówką. Podleję rabaty i trawnik, żeby nawóz się troszkę rozpuścił.
Ania, świat jest mały, prawda? Powodzenia dla córci na egzaminie
Madzia, kompost - to fantastyczna ziemia i nawóz dla roślin . Tylko trzeba uważać, żeby nie wrzucać chwastów i trawy z nasionami, bo potem czekają ogrodnika niemiłe niespodzianki.
Jakie działanie ma wrotycz na kompost?
Ula, moje sasanki mają po 1-2-3 kwiaty w kępce. Czekam z niecierpliwością na rozwinięcie się czerwonej (według mnie malinowej).
Skoro córy w tym samym wieku to za rok razem obgryzamy paznokcie . Na komunii córki musiałam występować publicznie w kościele. Zestresowałam się ogromnie, a dzieciaki - zero stresu
Dana, dziękuję za przemiłe słowa . Twojej wiosny mój ogród nie dogoni, ale nie będę już narzekać . I u mnie wszystko swoim tempem się budzi .
Sasanki kupowałam w trzech kolorach, a mam cztery za sprawą gratisika z jednego ze sklepów. Oby sobie jakoś u mnie poradziły.
Sasanka ciemnofioletowa
Ułudka
Jarzębina
Berberys
Wczorajsze późne popołudnie...
...i dzisiejszy poranek, który zmroził mi krew w żyłach
Miłego dnia
Plan wczorajszy wykonany: wszystko zasilone, pomieszczenie z narzędziami posprzątane, tylko donice czeka poprawka, bo ciężko usunąć te paskudne wykwity. Może macie jakiś dobry sposób na nie?
Nie zapowiada się u nas na deszcz, więc dzisiaj planujemy zamontować pompę do zbiornika z deszczówką. Podleję rabaty i trawnik, żeby nawóz się troszkę rozpuścił.
Ania, świat jest mały, prawda? Powodzenia dla córci na egzaminie
Madzia, kompost - to fantastyczna ziemia i nawóz dla roślin . Tylko trzeba uważać, żeby nie wrzucać chwastów i trawy z nasionami, bo potem czekają ogrodnika niemiłe niespodzianki.
Jakie działanie ma wrotycz na kompost?
Ula, moje sasanki mają po 1-2-3 kwiaty w kępce. Czekam z niecierpliwością na rozwinięcie się czerwonej (według mnie malinowej).
Skoro córy w tym samym wieku to za rok razem obgryzamy paznokcie . Na komunii córki musiałam występować publicznie w kościele. Zestresowałam się ogromnie, a dzieciaki - zero stresu
Dana, dziękuję za przemiłe słowa . Twojej wiosny mój ogród nie dogoni, ale nie będę już narzekać . I u mnie wszystko swoim tempem się budzi .
Sasanki kupowałam w trzech kolorach, a mam cztery za sprawą gratisika z jednego ze sklepów. Oby sobie jakoś u mnie poradziły.
Sasanka ciemnofioletowa
Ułudka
Jarzębina
Berberys
Wczorajsze późne popołudnie...
...i dzisiejszy poranek, który zmroził mi krew w żyłach
Miłego dnia
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Światło późnego popołudnia uwielbiam, wtedy najczęściej cykam
U ciebie taki poranek, jak i u mnie - rano było -6 - strach w oczach. Wyjeżdżając z garażu byłam pewna, że zmarzły mi i żonkile i bratki - pierwsze co zrobiłam po powrocie z pracy, to zmiana obuwia i obchód. Jak się cieszę, że wszystko żyje...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Wczorajsze popołudnie u Ciebie śliczne. Słonko już tak bardzo cieszy nasze . Te przymrozki też nie są brzydkie ale już tak mnie denerwują.... martwię się o roślinki jak nie wiem. Wrotycz podobno przyspiesza kompost. Gdzieś tu na forum dowiedziałam się że jest zawarty w przyspieszaczach. Stąd pomysł żeby go nawrzucać do kompostownika bezpośrednio pociachanego sekatorem. Spróbuję. U mnie tego pod dostatkiem na łąkach.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczoraj miałam -5 i to już mnie trochę wystraszyło. Bezpodstawnie
Sasanki są śliczne, swoje wysiałam dwa lata temu i pojawiło się kilka nowych roślin. W tym roku będzie powtórka, dosieję nowe
Sasanki są śliczne, swoje wysiałam dwa lata temu i pojawiło się kilka nowych roślin. W tym roku będzie powtórka, dosieję nowe
- -Piotr-
- 200p
- Od: 2 mar 2014, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeszcze nie raz takie wahania temperatury przyprawią nas o szybsze bicie serca.