Ogród Biedronki 641 2013r.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 2013r.
Witaj Alu,ale jest różnica w rozwoju roślin u Ciebie i u mnie,aż nie do wiary ,że masz tak cieplej,i tyle roślin już kwitnie pozdrawiam
Alu rośliny u Ciebie szybko rosną, wiosna jest bardziej łaskawa w Twoim ogrodzie. Pomidory już spore.Nie masz problemu z wyciąganiem ze skrzynek sadzonek?korzenie nie plączą się?Ja sadzę do kubeczków,i ustawiam w skrzynkach i w ten sposób nie muszę nosić pojedynczo.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu na cieszyłam oczy wiosennymi kwiatami u Ciebie i jest mi dobrze jak ja lubię wiosnę
ALU czy ta kokorycz masz ogrodową czy leśną bo kolorem przypomina leśną chyba że na foto tak wygląda. U mnie mam leśną i mocno się rozsiewa ale i kwitnie. Marzę o innym kolorze powoli ....... dużo widzę na forum w kolorach żółtym, różowym no ładne.
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam po krótkiej przerwie.
Marto wiele roślin mi kwitnie, bo mam dużo wiosennych.
Małgosiu nie nie mam problemu przy wsadzaniu pomidorów z ich wyciągnięciem. Mocno podlewam i każdego wyjmuje pojedynczo. Pojedynczo pikowane też mam na paletkach. Jednak wolę skrzynki, bo jest mi łatwiej je wynosić , hartować,a różnicy w ich wzroście nie widzę.
Aniu no to super. Zapraszam na nowe fotki.
Marysiu kokorycz ta ,o którą pytasz to kiedyś miała swoje imię. Była zamawiana ze szkółki. U mnie się nie rozsiewa.
Nowe fotki z dnia wczorajszego
Miłek wiosenny powoli zakwita.
Sangwinaria kanadyjska Multi Plex
Trójlisty w pąkach. Inne dopiero wychodzą i to jeszcze nie wszystkie.
Do słoneczka rosną tulipany i mam jedna kępę już takie.
Do wieczora. Miłego dnia. Idę do ogrodu, bo pracy mam jeszcze bardzo dużo.
Marto wiele roślin mi kwitnie, bo mam dużo wiosennych.
Małgosiu nie nie mam problemu przy wsadzaniu pomidorów z ich wyciągnięciem. Mocno podlewam i każdego wyjmuje pojedynczo. Pojedynczo pikowane też mam na paletkach. Jednak wolę skrzynki, bo jest mi łatwiej je wynosić , hartować,a różnicy w ich wzroście nie widzę.
Aniu no to super. Zapraszam na nowe fotki.
Marysiu kokorycz ta ,o którą pytasz to kiedyś miała swoje imię. Była zamawiana ze szkółki. U mnie się nie rozsiewa.
Nowe fotki z dnia wczorajszego
Miłek wiosenny powoli zakwita.
Sangwinaria kanadyjska Multi Plex
Trójlisty w pąkach. Inne dopiero wychodzą i to jeszcze nie wszystkie.
Do słoneczka rosną tulipany i mam jedna kępę już takie.
Do wieczora. Miłego dnia. Idę do ogrodu, bo pracy mam jeszcze bardzo dużo.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Aluś ,ale masz rarytaski,miłego dnia życzę ,dużo słoneczka i biegnę do ogrodu
Piękne są trójlisty Przyznam się że pierwszy raz widzę tą roślinę.Będę w tym roku musiała wypróbować Twojego sposobu pikowania pomidorów. Niedługo w końcu jadę na wioseczkę to zobaczę jak moje roślinki. Dużo słońca Tobie i sobie życzę
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Wiosna u Ciebie Alu w pełnej krasie i rarytaski różniste wypatrzyłam
Pracy w ogrodzie chyba nikomu nie brakuje o tej porze ...pomidorki masz już zaawansowane ...u mnie też sadzonki okupują parapety ale to domena eMa , przynajmniej z tym mam spokój ...
Pracy w ogrodzie chyba nikomu nie brakuje o tej porze ...pomidorki masz już zaawansowane ...u mnie też sadzonki okupują parapety ale to domena eMa , przynajmniej z tym mam spokój ...
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Alu,roślinki,których nie znam,piękne.
- Biedronka641
Martuniu dziękuję .Tobie też przesyłam i dużo
Małgosiu trój listy są piękne, tylko wolno rosną i kapryśne. Nie lubią przesadzania. Zobaczę czy w tym roku pokażą swoje piękno. Jeszcze nie wyszły wszystkie. Skoro nie znasz tych kwiatów to namawiam na ich posadzenie.
A pikowanie pomidorów do skrzynek też nie jest złe. Spróbuj. Tobie też przesyłam dużo . Dziś u mnie go nie było.
marpa witam Cię w moich skromnych progach. Obiecuję rewizytę, ale w tej chwili mam tak dużo pracy w ogrodzie,że nie da się tego opisać.Pomidorki. paprykę i inne wysiewy należą do mnie. Już powoli je wynoszę na pole, by się hartowały.
Małgosiu czego nie znasz? Zawitaj do mnie kiedy będą w rozkwicie to na pewno będziesz je chciała mieć w ogrodzie.
Dziś pomimo,że było zimno, brak słoneczka ciężko pracowałam z mężem i podrobiłam dużo pracy w ogrodzie. Oczywiście wykorzystałam wolną sobotę męża. bo sama nie zrobiłam bym tego co zrobiliśmy w dwoje.
Otóż wysiałam dziś warzywa- marchewkę, buraczki, pietruszkę, szparagówkę, koper, rzodkiewkę,sałatę. Posadziłam czosnek wiosenny i cebulę. Wysiałam cynię w różnych odmianach, astry, maciejkę i troszkę wysadziłam cebulowych do gruntu.
Rozsypałam też troszkę nawozu pod kwiaty liczą,że spadnie zapowiadany deszcz. , który nie dotarł do mnie.
Do doniczek posadziłam cukinie.
Zerwałam dużo żonkili i zawiozłam na cmentarze.
Do jutro do wieczora. Miłego weekendu.
Małgosiu trój listy są piękne, tylko wolno rosną i kapryśne. Nie lubią przesadzania. Zobaczę czy w tym roku pokażą swoje piękno. Jeszcze nie wyszły wszystkie. Skoro nie znasz tych kwiatów to namawiam na ich posadzenie.
A pikowanie pomidorów do skrzynek też nie jest złe. Spróbuj. Tobie też przesyłam dużo . Dziś u mnie go nie było.
marpa witam Cię w moich skromnych progach. Obiecuję rewizytę, ale w tej chwili mam tak dużo pracy w ogrodzie,że nie da się tego opisać.Pomidorki. paprykę i inne wysiewy należą do mnie. Już powoli je wynoszę na pole, by się hartowały.
Małgosiu czego nie znasz? Zawitaj do mnie kiedy będą w rozkwicie to na pewno będziesz je chciała mieć w ogrodzie.
Dziś pomimo,że było zimno, brak słoneczka ciężko pracowałam z mężem i podrobiłam dużo pracy w ogrodzie. Oczywiście wykorzystałam wolną sobotę męża. bo sama nie zrobiłam bym tego co zrobiliśmy w dwoje.
Otóż wysiałam dziś warzywa- marchewkę, buraczki, pietruszkę, szparagówkę, koper, rzodkiewkę,sałatę. Posadziłam czosnek wiosenny i cebulę. Wysiałam cynię w różnych odmianach, astry, maciejkę i troszkę wysadziłam cebulowych do gruntu.
Rozsypałam też troszkę nawozu pod kwiaty liczą,że spadnie zapowiadany deszcz. , który nie dotarł do mnie.
Do doniczek posadziłam cukinie.
Zerwałam dużo żonkili i zawiozłam na cmentarze.
Do jutro do wieczora. Miłego weekendu.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Alu
Piękne hiacynty
a Sangwinaria kanadyjska Multi Plex bardzo ciekawa,orygilalna i ładniutka roślinka
Pokażesz ją jeszcze w większym rozkwicie,z przyjemnoćią i ciekawościa przyjdę do Ciebie ja obejrzeć
Piękne hiacynty
a Sangwinaria kanadyjska Multi Plex bardzo ciekawa,orygilalna i ładniutka roślinka
Pokażesz ją jeszcze w większym rozkwicie,z przyjemnoćią i ciekawościa przyjdę do Ciebie ja obejrzeć
- Biedronka641
Aniu
Oczywiście,że pokaże sangwinarię w pełnym rozkwicie,ale dziś nadal jest na takim samym etapie.
Obiecane aktualne fotki.
Omieg wschodni o pełnych kwiatach .
Też omieg,ale o pojedynczych.
Sasanka albańska
Jako pierwsze z szachownic zakwitły kostkowana i druga, której nazwy nie pamiętam.
Narcyzy nadal kwitną,ale widzę,że po 3 latach się wyradzają.
Nie widzę łodyżkowych. Czyżby powróciły do tych pospolitych?
Zagwin też rozpoczyna kwitnienie.
Teraz zmykam do ogrodu.
Oczywiście,że pokaże sangwinarię w pełnym rozkwicie,ale dziś nadal jest na takim samym etapie.
Obiecane aktualne fotki.
Omieg wschodni o pełnych kwiatach .
Też omieg,ale o pojedynczych.
Sasanka albańska
Jako pierwsze z szachownic zakwitły kostkowana i druga, której nazwy nie pamiętam.
Narcyzy nadal kwitną,ale widzę,że po 3 latach się wyradzają.
Nie widzę łodyżkowych. Czyżby powróciły do tych pospolitych?
Zagwin też rozpoczyna kwitnienie.
Teraz zmykam do ogrodu.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alu te drobne tulipanki świetne a trójlisty widzę pierwszy raz. Kolekcję rarytasów masz ogromną i jest się czym chwalić. Na szachownice zabrakło mi już słów zachwytu
Buziaczki zostawiam
Buziaczki zostawiam