Moje storczyki-Karnova

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje storczyki-Karnova

Post »

Wiki, jako, że napisałaś, że Dendrobium typu nobile jest łatwe w uprawie kwitnie bezproblemowo, mam pytanie : jak doprowadzasz do kwitnienia, przechładzasz, przesuszasz ?
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Aniu Witaj wybacz że dziś odpisuję. Hmmm w okresie zimowym podlewam raz na 2-2,5 tyg teraz gdy się robi cieplej raz na 1-1,5 tyg chyba że kwitnie wtedy staram się podlewać co tydzień. Co do przechładzania ogólnie swoje dendrobia trzymam koło okna które najczęściej rozszczelniam w okresie zimowymi, mają dostęp do światła. I szczerze powiedziawszy to tyle. Ten okaz bardzo mi się udał obecnie kwitnie i wypuszcza nowe pędy :heja Kwitnie dość długo co Mnie bardzo cieszy i do tego pachnie konwaliowo ;:167 A tak a propo Liodoro zakupione od Ciebie puściło dwa nowe pędy i nie wiedziałam że ono tak długo potrafi kwitnąć ;:167 Pozdrawiam ;:196
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Wiki, bardzo się cieszę, że dogadałas się z Liodoro i że fajnie odwdzięcza Ci się za opiekę ;:138 .
Dziękuję za informacje o Dendrobium, bardzo kusi mnie białe z różowym środkiem ;:173 .
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie wiem dlaczego upieram się i obstaję przy kolorowym Dendrobium Nobile skoro i Twoje białe równie ładnie się prezentuje ;:333
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Aniu kupuj śmiało jak dajesz radę z katlejami (idzie Ci to znakomicie) to z takim dend. sobie poradzisz ;:196
Arku ja natomiast teraz poluje na kolorowe ;:224 A co do białego powiem Ci kupiłam go bo chciałam zobaczyć jak się dogadamy a teraz widzę że jest nam po drodze :wink:
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Witajcie
Skoro dzień słoneczny to szkoda by nie było skorzystać i nie pokazać paru storczyków.
Większość podopiecznych puszcza korzenie, nowe pędy z czego się oczywiście ogromnie ciesze ;:108

Mini Mark Moje drugie własne kwitnienie tego storczyka z czego jestem bardzo zadowolona :tan

Obrazek

Ludisia która w końcu zaczęła współpracować ze Mną bo już miałam wątpliwości czy się dogadamy :wink:

Obrazek

I na koniec pokazywane już dendrobium nobile. Pachnie cudnie tak konwaliowo ;:167 Na zdjęciu nie widać ale szykuje już kolejne kwiaty :tan

Obrazek

Miłego oglądania. Pozdrawiam ;:168
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Alez Ci sie to dendrobium rozbrykalo, nie wiem jak to robisz ;:333 MM wypuscil Ci duzo paczkow - gratulacje ;:138
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
furious
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2010, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Hej Wiki :wit

A to norma MM że ma takie (hmm) spore odległości między pąkami? Małe kwiaty, a daleko od siebie, śmiszne to :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Aniu Co do dendrobium to fakt jakoś się dogadałam z nim i bardzo Mnie to cieszy :wink: Co do MM dziękuję ;:196

Tomku To chyba norma bo ostatnio tez tak miałam chyba że zmutował :;230
Moje storczyki - Karnova
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Śliczny MM ;:138 Gratuluję widzę, że masz jeszcze dużo pączków to się nim nacieszysz ;:215
Pięknie kwitnie to Dendrobium, masz rękę do nich ;:333
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Mogra
50p
50p
Od: 18 paź 2012, o 22:37

Post »

Cudny MM ;:167 Dendrobium też prześliczne ;:oj
Pozdrawiam Monika Obrazek
Awatar użytkownika
annamaria13
100p
100p
Od: 24 lip 2010, o 12:46

Post »

piękne dendrobium nobile ;:63 ;:63
pozrawiam anna_maria

mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Śliczne zdjęcie MM- bardzo podoba mi się kadr :wink:
Gratuluję pączuchów, kwiatuchów i współpracującej ludisi ;:138
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

MM prezentuje się pięknie. Dendrobium też jest cudne, na tym ciemny tle białe kwiaty wyglądają cudnie ;:138 .
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Callanthe dziękuję za miłe słowa ;:196 Co do MM mam taką nadzieję bo potrafi kaprysić.
Mogra dziękuję bardzo ;:196
annamaria13 dziękuję ;:196
kahim Przekaże Fotografowi który owe zdjęcia robił :wink: dziękuję za Niego. Co do ludisi ciesze się bo już Moja wiara podupadła a tu taka niespodzianka :tan
ajania Co do MM tego stan poprawia się pomału i myślałam że długo nic nie wypuści ale jest to współpracujący okaz :tan Dziękuję za miłe słowa ;:196

Pozdrawiam ;:168
Moje storczyki - Karnova
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”