Ogródek u Edzi
Re: Ogródek u Edzi
Aga, mnie też podobają się takie zdjęcia. Ja jeszcze nie umiem dobrze wykorzystać światła, a zdjęcia robię na razie zwykłym pstrykaczem. Póki co brakuje mi czasu na naukę fotografowania, ale jak się obrobię z tym bałaganem ogródkowym i zgram się z zapracowanym eMem, to zacznę się przykładać
Agnieszka, zawsze boję się o rośliny po takich przymrozkach. Mimo, że są one przecież co roku. Te najbardziej niebezpieczne - majowe - mam nadzieję że się nie pojawią
Madzia, przymrozek fajnie prezentuje się do zdjęć, ale mocniejszy minusowo zawsze niepokoi. Na szczęście po wczorajszym rośliny odżyły bez problemu.
Muszę poczytać o tej roślince (wrotycz), bo nawet nie wiem jak wygląda i czy u nas występuje.
Ewa, oby taki przymrozek ominął kwitnienie drzew owocowych. Mam nadzieję, że wczorajszy nie zaszkodził dereniom jadalnym, które kwitną w najlepsze.
Dziś padało - normalny stan po moim wczorajszym podlewaniu
Ciekawa jestem kolorów wysianych przez Ciebie sasanek
Piotr, niestety przymrozki wiosenne spędzają sen z powiek ogrodnikom. Może nie będzie tak źle
Jagoda kamczacka
Porzeczka czarna
Dereń
Wczoraj podlewałam...
...a w nocy i rano padał deszcz
Dobrego dnia
Agnieszka, zawsze boję się o rośliny po takich przymrozkach. Mimo, że są one przecież co roku. Te najbardziej niebezpieczne - majowe - mam nadzieję że się nie pojawią
Madzia, przymrozek fajnie prezentuje się do zdjęć, ale mocniejszy minusowo zawsze niepokoi. Na szczęście po wczorajszym rośliny odżyły bez problemu.
Muszę poczytać o tej roślince (wrotycz), bo nawet nie wiem jak wygląda i czy u nas występuje.
Ewa, oby taki przymrozek ominął kwitnienie drzew owocowych. Mam nadzieję, że wczorajszy nie zaszkodził dereniom jadalnym, które kwitną w najlepsze.
Dziś padało - normalny stan po moim wczorajszym podlewaniu
Ciekawa jestem kolorów wysianych przez Ciebie sasanek
Piotr, niestety przymrozki wiosenne spędzają sen z powiek ogrodnikom. Może nie będzie tak źle
Jagoda kamczacka
Porzeczka czarna
Dereń
Wczoraj podlewałam...
...a w nocy i rano padał deszcz
Dobrego dnia
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogród w kroplach wody zachwyca jeszcze bardziej
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ale u Ciebie wszystko już ma duże listki . Z tym podlewaniem to też tak często mam. Jak rezygnuję bo przecież zapowiada się na deszcz to nie pada. A jak podlewam to pada..
- -Piotr-
- 200p
- Od: 2 mar 2014, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kwiecień jeszcze nas nie raz zaskoczy, ja włókninę mam jeszcze cały czas w pogotowiu
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ten dereń jest fantastyczny. Nie wiedziałam, że on taki spektakl urządza w kolorze żółtym. U mnie też padało w nocy, straszna ulewa była, ale konieczna, bo już myślałam o podlewaniu
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale u Ciebie wszystko szaleje ,super
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niezawodna wróżba-uprzedzaj, kiedy podlewasz
Te sasanki, które wysiałam wszystkie fioletowe-też pięknie Zimno się zrobiło i zaczyna wiać, ciekawe, czy jutro pogoda będzie lepsza.
Te sasanki, które wysiałam wszystkie fioletowe-też pięknie Zimno się zrobiło i zaczyna wiać, ciekawe, czy jutro pogoda będzie lepsza.
Aga, kochana dziękuję Ci bardzo za przemiłe słowa
Madzia, myślałam że tylko ja mam takie szczęście z tym podlewaniem
Piotr, ja też mam przygotowaną
Małgosia, dereń jest bardzo dekoracyjnym krzewem, najpierw żółte kwiatki, później czerwone owoce.
U mnie mogłoby jeszcze popadać, bo rabatki czują niedosyt
Patrycja, z dnia na dzień szaleństwo osiąga coraz większe rozmiary Choć w ostatnie chłodniejsze dni niektóre rośliny przystopowały.
Ewa, dam znać jak będę podlewać następnym razem
Fioletowy jest super i bardzo pasuje do sasanek
Niby jutro ma być słonecznie, ale chłodno.
Madzia, myślałam że tylko ja mam takie szczęście z tym podlewaniem
Piotr, ja też mam przygotowaną
Małgosia, dereń jest bardzo dekoracyjnym krzewem, najpierw żółte kwiatki, później czerwone owoce.
U mnie mogłoby jeszcze popadać, bo rabatki czują niedosyt
Patrycja, z dnia na dzień szaleństwo osiąga coraz większe rozmiary Choć w ostatnie chłodniejsze dni niektóre rośliny przystopowały.
Ewa, dam znać jak będę podlewać następnym razem
Fioletowy jest super i bardzo pasuje do sasanek
Niby jutro ma być słonecznie, ale chłodno.
- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Witaj Edytko trafiłam do Ciebie z wątku Kasi -Robaczka i jestem zachwycona Twoim ogrodem.Porządek jaki lubię
Masz bardzo zróżnicowane i ciekawe rośliny.
Będę zaglądać częściej.
Zakupy ostatnie pierwsza klasa
Masz bardzo zróżnicowane i ciekawe rośliny.
Będę zaglądać częściej.
Zakupy ostatnie pierwsza klasa
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Edytko, a mogłabys cyknąć zdjęcie jarzębiny takie ogólne?
Chciałabym zobaczyć jak rośnie. Chodzi mi ostatnio po głowie
Chciałabym zobaczyć jak rośnie. Chodzi mi ostatnio po głowie
Ola, witam nowego gościa i serdecznie zapraszam w moje skromne progi, dziękując jednocześnie za komplementy . Gatunków i odmian roślin nie mam tak dużo, przekonały mnie o tym inne wątki na FO
Gosia, dla Ciebie sesja zdjęciowa moich jarzębin
Jarzębina pospolita nn posadzona jako patyczek, rośnie u nas od jesieni 2009r. Do tej pory nie kwitła (w poprzednim sezonie dwoma kiściami), ale w tym roku ma mnóstwo pączków kwiatowych. Wygląda na kolumnową, ale w tym roku liczę na to, że rozchyli się na boki pod ciężarem owoców
Jarzębina Pink Veil to młode drzewko, kwitnie obficie, jasnoróżowe owoce (kupiona w Pęchcinie).
Jarzębina Flanrock rośnie u nas na murkach ogrodzenia. Mieliśmy 4 drzewka tej odmiany, straciliśmy jedno , bo chorują na fytoftorozę (wszystkie kupione w Pęchcinie). Podlewamy, opryskujemy i zobaczymy co z nimi będzie.
Jarzębina pospolita Fastigiata to też młode drzewko o kolumnowej koronie, kwitnie obficie (zakup - Pęchcin).
Mamy też jarzębinę jadalną Krasawica (kupiona w Pęchcinie), ale o niej trudno mi się wypowiadać, bo to najmłodsze jarzębinowe drzewko. Ma ciekawe liście.
Gosia, dla Ciebie sesja zdjęciowa moich jarzębin
Jarzębina pospolita nn posadzona jako patyczek, rośnie u nas od jesieni 2009r. Do tej pory nie kwitła (w poprzednim sezonie dwoma kiściami), ale w tym roku ma mnóstwo pączków kwiatowych. Wygląda na kolumnową, ale w tym roku liczę na to, że rozchyli się na boki pod ciężarem owoców
Jarzębina Pink Veil to młode drzewko, kwitnie obficie, jasnoróżowe owoce (kupiona w Pęchcinie).
Jarzębina Flanrock rośnie u nas na murkach ogrodzenia. Mieliśmy 4 drzewka tej odmiany, straciliśmy jedno , bo chorują na fytoftorozę (wszystkie kupione w Pęchcinie). Podlewamy, opryskujemy i zobaczymy co z nimi będzie.
Jarzębina pospolita Fastigiata to też młode drzewko o kolumnowej koronie, kwitnie obficie (zakup - Pęchcin).
Mamy też jarzębinę jadalną Krasawica (kupiona w Pęchcinie), ale o niej trudno mi się wypowiadać, bo to najmłodsze jarzębinowe drzewko. Ma ciekawe liście.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Czytam i oglądam twoje jarzębiny z otwartą jest ich aż tyle?
Jakoś zawsze jarzębina kojarzyłam mi się z tą zwykłą z której pletliśmy w dzieciństwie korale.
Jak dobrze, że jest forum.
Jakoś zawsze jarzębina kojarzyłam mi się z tą zwykłą z której pletliśmy w dzieciństwie korale.
Jak dobrze, że jest forum.
Aga, są odmiany które mają owoce w różnych odcieniach czerwonego , żółtego, różowego, pomarańczowego i o białych owocach. Kolumnowe i pospolite. Lubię w jarzębinach kształt liści, ażurowość drzewka, oliwkową korę i owoce, którymi zajadają się ptaki