Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz.17
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz.17
Maryś dziś odkryłam na skarpie nowy rodzaj miodunki...właśnie taki sam co pokazałaś i przeniosłam ją na niziny...
cudowne ciemierniki... zdjęcia dużo u Ciebie już kwitnie...
a papug jak czuje się...
cudowne ciemierniki... zdjęcia dużo u Ciebie już kwitnie...
a papug jak czuje się...
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak czekałam na zdjęcia i w końcu się zagapiłam A widzę, że bylo na co czekać, bo ogród eksplodowal Ci kolorami I czy ja dobrze widzę, że nie masz miodunki kwitnącej na biało? Musimy nadrobić to niedopatrzenie Natomiast ciekawa jestem nazwy tej ostatniej, kwitnącej na niebiesko.
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Marysiu, wiosna u Ciebie piękna! Tyle kwiatków już kwitnie . Doczekałaś się .
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Marysiu, w końcu kolorowo zaczyna się robić. U mnie dzisiaj piękna pogoda, cieplutko. Już zaraz będą tulipany i narcyzy.
Pozdrawiam - Justyna
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu, ogród przygotował Ci wspaniałe przyjęcie. To niesamowite, prawda, zostawiłaś go w nieco mniej kolorowym stanie, a po powrocie ...mnóstwo miłych wrażeń. A ten robal co pożera kwiatki, to jakiś wyjątkowo nie lubiący czerwonego koloru, bo żółte środki zostawił, może prawicowiec
Marysiu - wróciłaś i od razu taka porcja wiosny
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dominiko jak Ci się coś podoba to pytaj i powiem co to
Gosiu pod miodunką są dwie kolejne
a to jest jeszcze jedna
Bogusiu sama jestem ciekawa, bo jest parę tych pierwiosnków, a podgryza tylko tego jednego regularnie zjada czerwone
Marysieńko od Motyczki moja Kochana jak miło, że jesteś i bardzo chciałabym żebyś zobaczyła mój ogród znowu, bo dzięki FO jest bogatszy
Aluniu a u mnie tak cieplutko i wczoraj i dzisiaj (20 st.) siałam w tunelu prawie cały dzień więc było bardzo ciepło. W połowie dnia zerwał się parę razy mocny wiatr, a wieczorkiem pokropiło. Mam nadzieję, że podleje ogród bo bardzo sucho!
Iwonko proszę łan
Michale ostróżki posadzone w świetnej formie papug wrócił do mnie, koty już mi wybaczyły ale wczoraj jeszcze były obrażone, a pies coś nie ma apetytu. Myśleli, że tęskni ale dalej je mniej. Dzisiaj dostała jajko i zawsze go pożerała a dzisiaj tylko polizała
Miodunka zapisana
Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa i poproszę też o deszcz bo sucho jak pieprz
Zuziu czerwona miodunka jest od Pati a pozostałe dwie to: Blue Ensign i Majeste , zaś ciemiernik Korsykański
Powoli się odnajduję i pracuję wg planu; dzisiaj siałam ale strasznie tego dużo
Marysiu z mazowieckiego moja skrzydlinka jest niewielka i chyba nie kwitła ale jest; zrobię zdjęcie
Agnieszko pomału wchodzę o tryby domowe. Najpierw podogadzałam rodzinie, bo dbali o roślinki i zwierzęta a teraz ogród, porządki zostawiam na potem będą od razu świąteczne
Zdjęcia będą oczywiście
Basiu przepadły mi tylko krokusy a reszta cieszy moje oczy
Misiu uwielbiam miodunki od zawsze, tylko kiedyś nie było tyle rodzajów. Papug wrócił do mnie czy chce czy nie
A Ty masz ciemierniki?
Pati myślałam, że będzie nowa część ale na razie cisza więc ciągniemy dalej. Nie mam białej ale Twoja czerwona jest urocza po prostu po powrocie uderzyła mnie swoją urodą chociaż część kwiatków już opadło Niebieska to Blue Ensign (podzielimy po kwitnieniu)
Asiu mimo że pracy dużo to serce rośnie
Justynko moje narcyzy wszystkie już kwitną, a tulipanów chyba wiele przepadło.....nie mam siły do tych nornic
Gosiu wiosna to cudowna pora roku i mimo, że ogród kwitnie przy ziemi to wszystko bardzo cieszy.
A ten obżeracz to albo prawicowiec albo kocha żółtki
Edytko wspaniała wiosna ...a jak zakwitną drzewa owocowe
i tak pięknie pachną fiołki
ślicznie wyglądają żurawki!
oto kilka z nich
przekwitła już cieszynianka
to dzisiejsza praca:
i tak do zachodu słońca
Gosiu pod miodunką są dwie kolejne
a to jest jeszcze jedna
Bogusiu sama jestem ciekawa, bo jest parę tych pierwiosnków, a podgryza tylko tego jednego regularnie zjada czerwone
Marysieńko od Motyczki moja Kochana jak miło, że jesteś i bardzo chciałabym żebyś zobaczyła mój ogród znowu, bo dzięki FO jest bogatszy
Aluniu a u mnie tak cieplutko i wczoraj i dzisiaj (20 st.) siałam w tunelu prawie cały dzień więc było bardzo ciepło. W połowie dnia zerwał się parę razy mocny wiatr, a wieczorkiem pokropiło. Mam nadzieję, że podleje ogród bo bardzo sucho!
Iwonko proszę łan
Michale ostróżki posadzone w świetnej formie papug wrócił do mnie, koty już mi wybaczyły ale wczoraj jeszcze były obrażone, a pies coś nie ma apetytu. Myśleli, że tęskni ale dalej je mniej. Dzisiaj dostała jajko i zawsze go pożerała a dzisiaj tylko polizała
Miodunka zapisana
Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa i poproszę też o deszcz bo sucho jak pieprz
Zuziu czerwona miodunka jest od Pati a pozostałe dwie to: Blue Ensign i Majeste , zaś ciemiernik Korsykański
Powoli się odnajduję i pracuję wg planu; dzisiaj siałam ale strasznie tego dużo
Marysiu z mazowieckiego moja skrzydlinka jest niewielka i chyba nie kwitła ale jest; zrobię zdjęcie
Agnieszko pomału wchodzę o tryby domowe. Najpierw podogadzałam rodzinie, bo dbali o roślinki i zwierzęta a teraz ogród, porządki zostawiam na potem będą od razu świąteczne
Zdjęcia będą oczywiście
Basiu przepadły mi tylko krokusy a reszta cieszy moje oczy
Misiu uwielbiam miodunki od zawsze, tylko kiedyś nie było tyle rodzajów. Papug wrócił do mnie czy chce czy nie
A Ty masz ciemierniki?
Pati myślałam, że będzie nowa część ale na razie cisza więc ciągniemy dalej. Nie mam białej ale Twoja czerwona jest urocza po prostu po powrocie uderzyła mnie swoją urodą chociaż część kwiatków już opadło Niebieska to Blue Ensign (podzielimy po kwitnieniu)
Asiu mimo że pracy dużo to serce rośnie
Justynko moje narcyzy wszystkie już kwitną, a tulipanów chyba wiele przepadło.....nie mam siły do tych nornic
Gosiu wiosna to cudowna pora roku i mimo, że ogród kwitnie przy ziemi to wszystko bardzo cieszy.
A ten obżeracz to albo prawicowiec albo kocha żółtki
Edytko wspaniała wiosna ...a jak zakwitną drzewa owocowe
i tak pięknie pachną fiołki
ślicznie wyglądają żurawki!
oto kilka z nich
przekwitła już cieszynianka
to dzisiejsza praca:
i tak do zachodu słońca
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu jesteś, wiosna jest i zachody cudne też są, będzie coraz piękniej
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu witaj w domku piękny zachód słońca w B łan narcyzów powiększa się z roku na rok a ja dojechać nie mogę
Pierwiosnki oskubują wróbelki albo kosy u mnie jest to samo ale na gruzińskim
Pierwiosnki oskubują wróbelki albo kosy u mnie jest to samo ale na gruzińskim
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu Cudna wiosna u Ciebie
łan żonkili , cudne miodunki - nawet nie wiedziałam że są inne kolory żurawki - śliczne .
Ale nasiałaś chyba się napracowałaś , czy Ty wszystko trzymasz w szklarni ???
Zachody
Pozdrawiam
łan żonkili , cudne miodunki - nawet nie wiedziałam że są inne kolory żurawki - śliczne .
Ale nasiałaś chyba się napracowałaś , czy Ty wszystko trzymasz w szklarni ???
Zachody
Pozdrawiam
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Marysiu jak się cieszę, że wróciłaś tyle pięknych zdjęć z ogrodu pokazałaś. Łany narcyzów i ten ciemny ciemiernik.... a przylaszczki aż dech zapiera...przepiękna wiosna Ciebie
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu, a może pies ma ...robaki? Ja odrobaczam średnio raz na pół roku, ale w zeszłym roku zapomniałam...przeoczyłam termin i Pepsi nie miała apetytu, chodziła apatyczna, sierść była nijaka. Dostała pyranthelum i...wszystko wróciło do normy.
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Marysiu. Jak u Ciebie pięknie! Wysiewy. Co to takie wielkie wystaje z palet?