Nieśmiało, skromnie, balkonowo...
- cuxia
- 200p
- Od: 7 maja 2012, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nieśmiało, skromnie, balkonowo...
Ale śliczne drzewka!! Trzmielina bardzo mi sie podoba, nie wiem czy ja obcinać jeszcze bardziej, tez by mi było szkoda młodych listków! Goździk zrobił się z białego biało-różowy? jakim cudem?? Powiedz mi, miętę miałaś z sadzonki, taka kupną w sklepie ogrodniczym, czy sianą z nasion? Bo w tym roku wysiałam, ale niestety lipa wyszła a nie mięta jak ja trzymałaś zimą? na balkonie zwyczajnie czy gdzieś w piwnicy?
Bazylie prawie takie jak moje:) Hmmm jak to jest z bazylią, pikuje się po jednej czy po kilka do doniczki?
Bazylie prawie takie jak moje:) Hmmm jak to jest z bazylią, pikuje się po jednej czy po kilka do doniczki?
Pozdrawiam, Kamila
Ja też lubię tą trzmielinkę Wszystkie zioła mam z sadzonek, w sezonie kosztują grosze a mi sianie nie sprawia aż takiej przyjemności jak reszcie towarzystwa z forum ;) Postawiłam na zioła wieloletnie (mięta, melisa, oregano, szałwia, estragon, cząber, tymianek, szczypiorek, majeranek - o dziwo zimujący) i wszystkie na zimę przykryłam agrowłókniną. Przezimowały bardzo dobrze. Jeśli mogę doradzić to nie komponuj mięty z innymi roślinami, jest nieprawdopodobnie ekspansywna. Ja w tamtym roku posadziłam ją w donicy razem z melisą i w tym roku je rozsadzałam. Co do bazylii, ja pikuję po kilka do doniczki o śr. 14 cm ;)
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam!
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
Dzięki! To chyba przycięłam podobnie, moja już zdążyła zacząć kwitnąć. A te przycięte gałązki wstawiłam do wody - ciekawa jestem czy się ukorzenią... taki eksperyment.hugomir_a pisze:trzy_koty kilka stron wcześniej pokazywałam zdjęcie mojej hakuro jak budziła się do życia po zimie. Możesz porównać jak dużo ją podciełam
Cudnie masz, tak zielono! Nawet bez wszystkich majowych kwiatów jest wystarczający efekt, żeby sobie usiąść z kawką i wypoczywać.
- cuxia
- 200p
Dzięki piękne:) teraz już wszystko wiem Taki miałam zamiar z miętą, bo w zeszłym roku posadziłam wszystko byle jak w doniczki razem i jedno przelałam, drugie przesuszyłam.. W tym roku każde ziółko będzie miało swoją własną doniczkę W takim razie muszę zakupić sobie jeszcze miętę, cząbet, tymianek.. i majeranek może też sobie strzelę A co
Pozdrawiam, Kamila
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Piękna trzmielina i w dodatku w formie drzewka Mi niestety nie zimuje na balkonie, a tak ją lubię...
Smagliczkę wysiej koniecznie. Idę o każdy zakład, że Ci się spodoba i będziesz z niej zadowolona.
Smagliczkę wysiej koniecznie. Idę o każdy zakład, że Ci się spodoba i będziesz z niej zadowolona.
Tych ziół normalnie ci zazdroszczę u mnie coś nie chcą się trzymać
Basiu na południowym balkonie nie ma opcji, zeby zioła nie rosły ;)
Właśnie dostałam info z Fuksjany, ze przygotowują paczuszkę, a tam...:
Pelargonia Cotta Lilac Queen
Pelargonia Elegans
Pelargonia Chelsea Star
Pelargonia Unity
Pelargonia Twoodees x 2
Pelargonia Alpine Glow
Właśnie dostałam info z Fuksjany, ze przygotowują paczuszkę, a tam...:
Pelargonia Cotta Lilac Queen
Pelargonia Elegans
Pelargonia Chelsea Star
Pelargonia Unity
Pelargonia Twoodees x 2
Pelargonia Alpine Glow
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fiu fiu, ale będzie kolorowo
Zaraz zerknę na swoją pocztę, chociaż miejsca nie mam i mi się wcale nie spieszy do paczuszki
Zaraz zerknę na swoją pocztę, chociaż miejsca nie mam i mi się wcale nie spieszy do paczuszki
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
Gdzie tam Monia kolorowo - wszystkie oprócz Unity są białe
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
- Beatriceee
- 200p
- Od: 28 cze 2013, o 01:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Zapowiada się bardzo elegancko
Wschodzi dmuszek? Ja dziś posiałam.
Trzymasz go juz na balkonie czy wysiałaś w domu ?
Wschodzi dmuszek? Ja dziś posiałam.
Trzymasz go juz na balkonie czy wysiałaś w domu ?
Pozdrawiam Beata
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
Faktycznie białe kwiaty są eleganckie...ale mam mnóstwo innych pelargonii z jesiennych szczepek więc po wymieszaniu będzie kolorowo
Dmuszek jeszcze duma i się zastanawia, dzisiaj pierwszą noc wszystko zostało na balkonie, ale ogólnie to latam z donicami w tą i z powrotem
Dmuszek jeszcze duma i się zastanawia, dzisiaj pierwszą noc wszystko zostało na balkonie, ale ogólnie to latam z donicami w tą i z powrotem
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
Też latam. A dmuszka już właściwie miałam w ręce i nie kupiłam...
Będę podziwiać Twojego.
Kamila, to rozumiem, że pomysł z przyczepianiem doniczek z ziołami do balustrady się przyjął?
Będę podziwiać Twojego.
Kamila, to rozumiem, że pomysł z przyczepianiem doniczek z ziołami do balustrady się przyjął?
- cuxia
- 200p
Ewa i to bardzo ))
Białe kwiaty są bardzo ładne! Lubię takie balkony i w ogóle ogrody, gdzie właściciele trzymają się kolorystyki Chociaż kolorowo pstrokato też jest ładnie:)
Białe kwiaty są bardzo ładne! Lubię takie balkony i w ogóle ogrody, gdzie właściciele trzymają się kolorystyki Chociaż kolorowo pstrokato też jest ładnie:)
Pozdrawiam, Kamila