Dobry wieczór! Dzisiaj było pięknie, choć u nas dawało się odczuć powiew chłodu w powietrzu...Wyletniłam się i pluję sobie w brodę, bo mnie nogi rwą
Kasiu też ogromnie się cieszę, chociaż z tej minimalnej ilości

Ciekawe jak sąsiadowi zakwitnie

Zostały mi do posadzenia trzy jarzmianki, mam nadzieję, wsadzić je do gleby jutro

W szalonej skrzyni niedługo szaleństwo się skończy i będę, miała kolejne cebulki na rabaty

, a anemonki dziś otworzyły się całkowicie

Nie zdążyłam im zrobić zdjęcia
A ubiegłoroczne jarzmianki już Ci wykiełkowały?
Elu ten kocur to potworny dzienny leń i śpioch, za to na lumpki nocne leci jak na skrzydłach

Już nie mogę doczekać się kwitnienia niezapominajek

Oj będzie u mnie niebiesko!
Iwonko, ale dlaczego miałoby gnić? To są gotowce kupione w ogrodniczym, z zaczątkami pąków i wsadzone w doniczkach do skrzyni
Gdybym miała zimowy ogród to komponowałabym donice na jesieni, ale nie mam warunków więc komponuję z tego co mi wpadnie w łapki
Różanecznik karoliński kwitnie wcześnie, w zeszłym roku był ładniejszy, martwię się, że podgryza mi go opuchlak... załatwił mi już parę żurawek
Aguś ja tez zawsze chciałam mieć rudzielca, pierwsza jest tricolor, a ten całkowicie ryży

trafił się po prostu po sąsiedzku.
Wandziu to szybko się decyduj, bo za chwilę już wczesnowiosenne przekwitną i ruszą z pelargoniami

Korzonki jarzmianek są zdrowe więc będzie dobrze!
Madzia czy ja wiem czy glicynia pachnie? Nie przyszło mi do głowy, żeby je powąchać

Ale możemy się umówić na wspólne wąchanie

Co do jarzmianek nie ma za co, a co do bukszpanów, możemy się umówić na cięcie

Do jutra