Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Post »

Aniu jagodę kamczacką masz długo :?:jak Ci rodzi :?: ,ja w tym roku posadziłam ,może na drugi rok spróbuję pierwszych jagód :wit
Twoje wiosenne kwiatuszki pięknie przedstawione ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu tak jak Aga-aage pisała,dolomit albo wapno nawozowe na ten trawnik, wyjdzie Ci znacznie taniej :)
Pozdrawiam-Ewa
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Aniu wiosna sypnęła u Ciebie kwieciem :D Bociak dostojniak wrócił do domku i lustruje okolicę z wysokości.
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Dziś po kilkudniowej przewie idę na działkę. Chciałabym zastać takie kwitnienia, jakie obserwuję u Ciebie :wit Mnie polski krajobraz kojarzy sie z bocianami i wierzbami. Dlatego bociek zrobił na mnie wspaniałe wrażenie- taka forma patriotyzmu. ;:306 Na działeczce sfotografuję moje skromne okazy :D
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu masz takie śliczne hiacynty ;:215 ja mam tylko trzy sztuki w ogrodzie albo aż trzy ale jesienią na pewno to nadrobię ;:138 Bardzo podobają mi się w żółtym kolorze a tak na prawdę to wszystkie ładne są bo pierwsze kwiaty cieszą najbardziej.
Buziaczki zostawiam ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Aniu piękna kolorowa wiosna. Wszystko tętni życiem pcha się do słoneczka. Piwonie mimo, że bez kwiatów wyglądają przepieknie ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aniu dolomit reguluje kwasowość ziemi.
Mech lubi pojawiać się tam , gdzie : kiepska, słaba trawa, tereny wilgotne, miejsca zacienione, gleba o odczynie kwaśnym.
Mech nie lubi : wpychać się tam, gdzie trawa bujna ,o silnym systemie korzeniowym, gdy jest sucho, nie lubi słońca, nie lubi gleby o odczynie zasadowym.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hiacynty masz fajniutkie!! Połączenie z pierwiosnkami jest bardzo udane, pozwolę sobie zgapić te cudeńko.
A co by pasowało do tulipanów i narcyzów i kwitło przez całe lato?
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

anabuko1 pisze:dereń jeszcze kwitnie
czy to dereń jadalny?
w ub.r. kupiłem derenia i .... ponoć sześć lat mam czekać na owoce :(
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witam w piękny słoneczny dzioneczek, :bye:
dopijam kawusię,odpowiem wam,,a wieczorem do Was pozaglądam :D
fotki zostawiam i jadę na działeczkę, na razie tyram, ale po południu planujemy ognisko i kiełbaski w końcu weekend mamy :heja
Trochę nawet warzywnika posianego już mam ,przez mojego M w tym roku. :D
Obrazek
Obrazek
piortkowice-Patrycjo Dzięki za tak miłe słowa.coraz więcej roślinek zaczyna kwitnąć,zielenić się,rosnąć w górę.To nie była sasanka tylko Zawilec wieńcowy
Obrazek

gracha-Grażynko Jagodę kamczacką mam już z 6 lat,Jest .Mam 3 krzaczaki różne odmiany.ale już jakie nie pamiętam, bo wówczas nie zapisywałam nazw :evil:
Jeden krzaczorek jest już spory.Jagód ma dużo.
W ubiegłym roku jedliśmy i robiłam kilka razy ciasto jagodowe z tej właśnie jagody kamczackiej.zobacz tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=196
Obrazek

terlica-Ewo dzięki za informacje. ;:196 Wczoraj trochę poczytałam ale miałam mało czasu na tą lekture z dolomitem.Jutro niedziela wolne to poczytam więcej ;:108
perdii-GosiuWiosna pięknieje, coraz bardziej buzia się uśmiecha do różnych roślin i kwiatuszków ;:113
Bocianki wróciły to bardzo cieszy nas wszystkich.Polacy chyba bardzo lobią bociany.Cieszą nimi jak one już są.A ja mogę je sobie obserwować do woli ;:173
Obrazek

Wolusiu Na pewno tez już masz kwitnienia i piękna wiosenkę u siebie.Ja rok rocznie ciągle dokupuje różne roślinki.Aby było tego więcej ,gęściej i piękniej. potem do Ciebie zajrzę co tam sfotografowałaś u siebie .Tak nasz polski sielski pejzażyk często kojarzy się z wierzbami ,bocianami ,łąkami ;:167
Obrazek
anym-Aneczko Ja chyba tez zaczynałam ^ lat temu od 3 sztuk hiacyntów. Ale tyle kolorków podoba mi się,że co roku chociaż ze 2 dokupię.I już się sporo uzbierało.
Ale typowo żółtego nie mam.Więc na jesieni trzeba taki dokupić. ;:7
asta6265-Aniu Wszystko teraz jest wiosenne piękne,inne niż kiedykolwiek ,a jak cieszy ;:108 Nawet czerwone wschody piwonii.
Obrazek
Obrazek

aage-AgusiuKochana dziękuję Ci za tak szczegółowe informacje,Trochę na razie o tym dolomicie poczytałam.Brak czasu na większa lekturę,ale jutro nadrobię,I już myślałam ,że następnym razem ( po upływie działania tych nawozów- czyli za miesiąc) dam dolomit,jak myślisz tak będzie dobrze??A gdzie najlepiej go kupować??
misiaczekm-Piotrze Zagapiaj ile tylko chcesz.Hiacynty co roku jakiś kolorek jeszcze dokupuję ,i tak wyszło,Ja tulipany w większości wsadziłam do liliowców.a jeszcze między nimi w tym roku już wysiałam cynie.trochę lili wsadziłam i na brzeg aksamitki :D
Obrazek

Any57 Tak, to dereń jadalny.Tak tez słyszałam,że tyle c trzeba czekać na owoce.Mam 3 rok,Ale większy kupiłam ,może w tym roku jakiegoś owcka zobaczę.Ale na nalewkę ze swoich owoców to może jeszcze poczekam do przyszłego roku.Ale robię ją co roku.Pychota.Właśnie dlatego posadziłam 2 derenie.
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,piękne masz kolory w ogrodzie ,ale najbardziej zazdroszczę Ci boćka blisko domu,taki dostojny stoi ,pozdrawiam gorąco :wit ;:196
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witaj Aniu. ;:215 Chciałem się pochwalić, że liliowce od Ciebie pięknie wychodzą.
Pięknie wiosennie się zrobiło na Twojej działce.Bociek stoi na straży.
My Polacy rzeczywiście kochamy te ptaki, w przeciwieństwie do innych nacji, które traktują je jak zwierzynę łowną.W Górkach bocianów niet.Można spotkac je tylko w reklamach "Atlasu"/ :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Drzewa zaczynają kwitnąć,zbliża się piękny bajkowy czas ,jedyna taka niepowtarzalna śliczna pora roku ;:167
Obrazek
Obrazek
koziorozec-Martuś I ja się cieszę tym boćkiem na sąsiedniej prawie działce,widok wspaniały ,niepowtarzalny ;:173

Te panie każą długo na siebie czekać aby pokazać swoje piękno ;:113
Obrazek

semper-Jurku Witaj,Cieszę się ,że moje liliowce już wychodzą.Mam nadzieję,że jakiś Ci zakrwinie może.
Moje przesadzane,też .Jedna rabatę dopiero teraz robiłam.Także potem zobaczymy jak to wyszło..
Masz rację Polacy lubią bociany,opiekują się nimi,dbają,Też mnie złości jak inne nacje ( arabskie szczególnie) niewłaściwie je traktują.Celowniki jakieś treningowe sobie z nich zrobili, bardzo mnie to złości,że dzisiejszy świat jest taki pusty i zły w niektórych częściach świata ;:188
Szkoda,że nie masz w pobliżu boćków,wspaniały widok i wspaniałe móc je tak obserwować na co dzień
No i tulipanki , piękne kwiaty które teraz ubarwiają nasze ogrody ;:109
Obrazek
Obrazek

Mój amarylisek dopiero wypuszcza pąki zapomniany leżał sobie w piwnicy,dopiero jak zobaczyłam wasze w pąkach lub już kwitnące przypomniałam sobie o moim i zaczęłam go szukać ;:306
Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu brak mi słów .....piękne kwiaty i zdjęcia oczywiście ;:333 ;:333
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Aniu!! U Ciebie już kwitną drzewka owocowe!! Jak to pięknie wygląda... kiedy tak będzie u nas...

Tulipanki wypuściły kwiatki, teraz tam u Was w lubelskim musi być piękna wiosna...

Na Prusach dzień pochmurny i syberyjskie, przenikające do kości, zimno... Niby jest +8 na termometrze... ale odczuwalna to z -5..
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”