Witam w piękny słoneczny dzioneczek, :bye:
dopijam kawusię,odpowiem wam,,a wieczorem do Was pozaglądam
fotki zostawiam i jadę na działeczkę, na razie tyram, ale po południu planujemy ognisko i kiełbaski w końcu weekend mamy
Trochę nawet warzywnika posianego już mam ,przez mojego M w tym roku.
piortkowice-Patrycjo Dzięki za tak miłe słowa.coraz więcej roślinek zaczyna kwitnąć,zielenić się,rosnąć w górę.To nie była sasanka tylko Zawilec wieńcowy
gracha-Grażynko Jagodę kamczacką mam już z 6 lat,Jest .Mam 3 krzaczaki różne odmiany.ale już jakie nie pamiętam, bo wówczas nie zapisywałam nazw

Jeden krzaczorek jest już spory.Jagód ma dużo.
W ubiegłym roku jedliśmy i robiłam kilka razy ciasto jagodowe z tej właśnie jagody kamczackiej.zobacz tutaj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=196
terlica-Ewo dzięki za informacje.

Wczoraj trochę poczytałam ale miałam mało czasu na tą lekture z dolomitem.Jutro niedziela wolne to poczytam więcej
perdii-GosiuWiosna pięknieje, coraz bardziej buzia się uśmiecha do różnych roślin i kwiatuszków
Bocianki wróciły to bardzo cieszy nas wszystkich.Polacy chyba bardzo lobią bociany.Cieszą nimi jak one już są.A ja mogę je sobie obserwować do woli
Wolusiu Na pewno tez już masz kwitnienia i piękna wiosenkę u siebie.Ja rok rocznie ciągle dokupuje różne roślinki.Aby było tego więcej ,gęściej i piękniej. potem do Ciebie zajrzę co tam sfotografowałaś u siebie .Tak nasz polski sielski pejzażyk często kojarzy się z wierzbami ,bocianami ,łąkami
anym-Aneczko Ja chyba tez zaczynałam ^ lat temu od 3 sztuk hiacyntów. Ale tyle kolorków podoba mi się,że co roku chociaż ze 2 dokupię.I już się sporo uzbierało.
Ale typowo żółtego nie mam.Więc na jesieni trzeba taki dokupić.
asta6265-Aniu Wszystko teraz jest wiosenne piękne,inne niż kiedykolwiek ,a jak cieszy

Nawet czerwone wschody piwonii.
aage-AgusiuKochana dziękuję Ci za tak szczegółowe informacje,Trochę na razie o tym dolomicie poczytałam.Brak czasu na większa lekturę,ale jutro nadrobię,I już myślałam ,że następnym razem ( po upływie działania tych nawozów- czyli za miesiąc) dam dolomit,jak myślisz tak będzie dobrze??A gdzie najlepiej go kupować??
misiaczekm-Piotrze Zagapiaj ile tylko chcesz.Hiacynty co roku jakiś kolorek jeszcze dokupuję ,i tak wyszło,Ja tulipany w większości wsadziłam do liliowców.a jeszcze między nimi w tym roku już wysiałam cynie.trochę lili wsadziłam i na brzeg aksamitki
Any57 Tak, to dereń jadalny.Tak tez słyszałam,że tyle c trzeba czekać na owoce.Mam 3 rok,Ale większy kupiłam ,może w tym roku jakiegoś owcka zobaczę.Ale na nalewkę ze swoich owoców to może jeszcze poczekam do przyszłego roku.Ale robię ją co roku.Pychota.Właśnie dlatego posadziłam 2 derenie.