Ogródek Robaczka cz.13
- Elwi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.13
Ha, Kasiu, ale znowu ucztę zafundowałaś dla oka i dla Piękne fotki kiedy ja takie nauczę się robić ? Dzisiaj znów ćwiczyłam - wybrałam jako "nadające się" więcej zdjęć niż poprzednim razem, więc jakiś postęp jest Przy okazji ćwiczyłam też fizycznie - a to przysiad, a to przyklęk, a to ... padnij
Tym razem pokazałaś ujęcia ogrodu, których jeszcze nie widziałam. Bardzo podoba mi się twój cis strzyżony w stożek I jaki duży Jak patrzę na Twój RH to jestem na 90% pewna, że mam tą samą odmianę, ale jak wiesz, mojemu jeszcze daleko do kwitnienia. Różnicę klimatu widać też po piwoniach - moje są zdecydowanie mniejsze
Róże posadziłam - to już takie niedobitki mi zostały, m.in. w doniczkach. I tak np. doniczkowa Crocus rose ma już pączki
Czy mam je obciąć? Jak sądzisz?
Pozdrawiam, Elwi
Tym razem pokazałaś ujęcia ogrodu, których jeszcze nie widziałam. Bardzo podoba mi się twój cis strzyżony w stożek I jaki duży Jak patrzę na Twój RH to jestem na 90% pewna, że mam tą samą odmianę, ale jak wiesz, mojemu jeszcze daleko do kwitnienia. Różnicę klimatu widać też po piwoniach - moje są zdecydowanie mniejsze
Róże posadziłam - to już takie niedobitki mi zostały, m.in. w doniczkach. I tak np. doniczkowa Crocus rose ma już pączki
Czy mam je obciąć? Jak sądzisz?
Pozdrawiam, Elwi
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Elwi, nie zniechęcaj się U mnie też z selekcją zdjęć bywa różnie. Jak mam dzień to wyjdzie prawie połowa dobrych, a czasem kilka albo wcale. Tak naprawdę jednak, gdybym chciała robić uczciwą selekcję, to niewiele by się nadawało do pokazania?ale przecież to nie forum fotografików
Moje piwonie mają dopiero czerwone kły - na zdjęciu są serduszki
Jeśli posadziłaś Crocus teraz, to lepiej przytnij pączki, niech się ukorzeni
Mam w ogrodzie kilka stożkowych cisów, w tym 3 duże. Wszystkie posadziłam na jesieni, to moja duma i radość bo wciąż żyją, więc chyba się przyjęły
Tutaj je widać lepiej - Trzech Muszkieterów wzdłuż ogrodzenia i kilka mniejszych na różnych rabatach
Dobranoc
Moje piwonie mają dopiero czerwone kły - na zdjęciu są serduszki
Jeśli posadziłaś Crocus teraz, to lepiej przytnij pączki, niech się ukorzeni
Mam w ogrodzie kilka stożkowych cisów, w tym 3 duże. Wszystkie posadziłam na jesieni, to moja duma i radość bo wciąż żyją, więc chyba się przyjęły
Tutaj je widać lepiej - Trzech Muszkieterów wzdłuż ogrodzenia i kilka mniejszych na różnych rabatach
Dobranoc
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W środę i czwartek było u nas słonecznie, ale okropnie zimno, w ogóle nie wychodziłam na dwór. Dopiero wczoraj trochę się pokręciłam po ogrodzie
Z łanu sasanek, który miał się pojawić w tym roku (w zeszłym chciałam Twój zmałpować ) pojawiło się 6 sztuk na przestrzeni 10 m-trochę mało W tym roku znowu posieję nasiona i małpowanie będzie bliższe oryginału w przyszłym roku Już się nie mogę doczekać
Z łanu sasanek, który miał się pojawić w tym roku (w zeszłym chciałam Twój zmałpować ) pojawiło się 6 sztuk na przestrzeni 10 m-trochę mało W tym roku znowu posieję nasiona i małpowanie będzie bliższe oryginału w przyszłym roku Już się nie mogę doczekać
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czytałam ostatnio, że sasanki zanikają po 4-5 latach, a u Ciebie czas rosną w jednym miejscu - chyba im tam dobrze u Ciebie, Kasiu
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
W 100% się zgadzam. Oczywiście dbam o jakość zdjęć, by nie były zamglone, rozmazane, niewyraźne i przedstawiały coś konkretnego, a nie nie-wiadomo-co , ale...U mnie też z selekcją zdjęć bywa różnie. Jak mam dzień to wyjdzie prawie połowa dobrych, a czasem kilka albo wcale. Tak naprawdę jednak, gdybym chciała robić uczciwą selekcję, to niewiele by się nadawało do pokazania?ale przecież to nie forum fotografików
Z sasankami tak chyba jest, a że ogród Kasi ma 4 lata, zaś sasanki posadzone z tego co pamiętam w drugim roku - rosną. U mnie jedna z kęp, sadzonych przeszło 3 lata temu, niknęła. Ale dosadzam regularnie następne, bo Kasine widoki skutecznie mnie zaraziły tymi puchatymi kwiatuszkami
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No właśnie, to nie fotograficzne forum, ale.......
......Kasiu mam dla Ciebie propozycję.
Nie dość, że robisz śliczne zdjęcia z reguły , to także ciekawie potrafisz opisywać każdy dzień spędzony w ogrodzie.
Proponuję napisz książkę, zamieść w niej swoje zdjęcia, opisując powszedni dzień ogrodnika a sukces będzie murowany.
Taką książkę w ładnym kolorowym wydaniu sama chętnie bym kupiła, bo już samo jej posiadanie i czytanie, nie mówiąc o oglądaniu, byłoby wielką przyjemnością, zwłaszcza na zimowe dni.
......Kasiu mam dla Ciebie propozycję.
Nie dość, że robisz śliczne zdjęcia z reguły , to także ciekawie potrafisz opisywać każdy dzień spędzony w ogrodzie.
Proponuję napisz książkę, zamieść w niej swoje zdjęcia, opisując powszedni dzień ogrodnika a sukces będzie murowany.
Taką książkę w ładnym kolorowym wydaniu sama chętnie bym kupiła, bo już samo jej posiadanie i czytanie, nie mówiąc o oglądaniu, byłoby wielką przyjemnością, zwłaszcza na zimowe dni.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
No zdjęcia rewelacyjne! Zresztą zawsze mi się podobały. Ja też staram się robić dobre i sprzęt mam, ale czasami braknie światła, czasu, albo po prostu zrobię coś na szybcika!
Twoje rewelacja!
Łany tulipanów zniewalające! Ty je podgrzewasz, czy co?
Twoje rewelacja!
Łany tulipanów zniewalające! Ty je podgrzewasz, czy co?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Plecy raczej nie powinny odpaść, ale tak się czuję. A już zaprawiona jestem w ogrodowych bojach Jak Ci się udało ogarnąć swoje róże? Mam o wiele mniej, a zdążyć nie mogę. Jutro pewnie nie ruszę ani rączką, ani nóżką I będę płakać na cały głos, że mam boleści
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Kasiu Ty wariatko! Już konwalię! Toż one majowe. Niezapominajki u mnie nawet pączka nie mają. Fajnie popatrzeć na te żywe kolorki na rabatach. Przeprowadzę się do Ciebie chyba po sąsiedzku też będę mieć tak szybko wiosnę
hej hej..... i jak tam było na kiermaszu? jakieś zdjęcia.....relacja....cuś........bo ja tu.....
- julieta
- 100p
- Od: 28 paź 2010, o 00:03
No, właśnie, bo ja teżShirall pisze:hej hej..... i jak tam było na kiermaszu? jakieś zdjęcia.....relacja....cuś........bo ja tu.....
Tulipany żółte i fioletowe z sasankami - miodzio Pięknie razem wyglądają. Żółte "wyciągają" kolor środka kwiatu sasanek.
Czekamy na relację z kiermaszu
Czekamy na relację z kiermaszu