Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4
Jolu, piękne widoki , zarówno ogrodowe jak i domowe
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie śliczne puszkinie!
Moje gdzieś wyginęły...nie wiem...pewnie przy pieleniu je latem powyrywałam...
Teraz jak byłam na działce, znalazłam tylko jakiegoś pojedynczego, smętnego kwiatka.
Papryka Ci już kwitnie ... moje dopiero wschodzą
Teraz jak byłam na działce, znalazłam tylko jakiegoś pojedynczego, smętnego kwiatka.
Pozdrawiam słonecznie - Baśka
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Jolu pięknie i kolorowo u Ciebie
Ale najfajniejsza to wiadomość o lipcowej niespodziance.
Gratuluję Wam Kochana z całego serca
Gratuluję Wam Kochana z całego serca
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
-
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 14:06
Witaj Jolu. Dawno mnie nie było Pięknie i wiosennie u Ciebie jak zawsze
- nika28
- 500p
- Od: 11 lip 2011, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Duże papryczki moje mniejsze ale za to pomidorki już duże mam a na Maskotce też już widzę pąki kwiatowe a foliak jeszcze przez M. nie ruszony
Puszkinie mam pierwszy raz w tym roku i na okoliczność kwitnienia zniżyłam się do ich poziomu i poniuchałam całkiem przyjemnie pachną
Puszkinie mam pierwszy raz w tym roku i na okoliczność kwitnienia zniżyłam się do ich poziomu i poniuchałam całkiem przyjemnie pachną
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Jolu
Puszkinie świetne są , a hojki poczuły wiosnę
Puszkinie świetne są , a hojki poczuły wiosnę
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Puszkinie pięknie kwitną No, no hoye dają czadu
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Witajcie.
U nas piękne słońce.Ale zimno.I siej tu człowieku warzywa....
Tydzień temu pewnie ,siałam warzywa a nawet rzodkiewka nie wschodzi...Zimno,sucho ,nie przykryte i guzik...
Ale i zielsko nie buja-jedyny plus
W czwartek siałam z Michałem groszek-a już na drugi dzień chodzilismy patrzeć,czy wschodzi .Dzieci .
Ale dobrze,niech się interesuje.Monika chodziła do szkoły,to jeszcze swoich zasiewów nie robiła.Kazała zostawić kilka zagoników .Chyba nie widziała jakiej są wielkości...
Za to podjadamy już szczypior zimowy.Szkoda,że tak mało kępek mam.Ale widzę,że fajnie się rozsiał,to postaram się nie wydeptać.A i czosnek zimowy ładnie wygląda i już zaliczył pierwsze pielenie.
Świerzych zdjęć na razie nie mam,więc pokarzę Wam coś z wcześniejszych.A póki co,odpowiem;
Trzynastka,tesia,
Puszkinię miałam wcześniej,ale na jesień dokupiłam jeszcze w Biedr.Bo bardzo mi się podoba.
Papryka tylko 1 tak wyskoczyła z pąkiem .Mam i ja mniejsze-to te słodkie.Bo siałam później.Ale widzę,że część nie wzeszła.Ale może to i lepiej
Nie wiem,gdzie ja się podzieję z nimi...
Aloesik,Blueberry,dziękuję kochani.
Moja wierzba ''pastorał'' sadzona z patyczka.Tu widać tylko czubek z baziami.Powiecie mi jak ją ciąć?
Prymulka
A tu wyproszony od forumka- papirus .Moje chciejstwo.Miałam kiedyś,a że dawne kwiatki wracają na nasze parapety...zatęskniłam za nim.I mam.Pięknie się przyjął i wypuszcza 2 nowe pióropusze.
A z lewej ,w maśle-moje szczypiory hippeastrum z własnego zapylania.
Na drugiej fotce-moje próby ukorzeniania hortensji bukietowych(część).Trochę kupiłam tu na forum.A część dostałam od Halinas z innego forum .Bardzo jestem ciekawa,czy mi się poszczęści z tymi patykami.Próbowałam już kiedyś,ale w zwykłej ziemi i nic mi z tego nie wyszło.Ale i cierpliwości chyba tyle nie miałam.
Te siedzą w wilgotnym piasku.Najpierw miały woreczki założone dość długo.Teraz już stoją bez.Szkoda,że kubeczki nie są przeźroczyste.Widać by było czy korzenie puszczają.Nie ruszę ich aż do maja
U nas piękne słońce.Ale zimno.I siej tu człowieku warzywa....
Tydzień temu pewnie ,siałam warzywa a nawet rzodkiewka nie wschodzi...Zimno,sucho ,nie przykryte i guzik...
Ale i zielsko nie buja-jedyny plus
W czwartek siałam z Michałem groszek-a już na drugi dzień chodzilismy patrzeć,czy wschodzi .Dzieci .
Ale dobrze,niech się interesuje.Monika chodziła do szkoły,to jeszcze swoich zasiewów nie robiła.Kazała zostawić kilka zagoników .Chyba nie widziała jakiej są wielkości...
Za to podjadamy już szczypior zimowy.Szkoda,że tak mało kępek mam.Ale widzę,że fajnie się rozsiał,to postaram się nie wydeptać.A i czosnek zimowy ładnie wygląda i już zaliczył pierwsze pielenie.
Świerzych zdjęć na razie nie mam,więc pokarzę Wam coś z wcześniejszych.A póki co,odpowiem;
Trzynastka,tesia,
Tak to bywa z cebulowymi .Jak uschną,to trzeba się domyślać,gdzie są.Cynthia pisze:Jakie śliczne puszkinie!
Puszkinię miałam wcześniej,ale na jesień dokupiłam jeszcze w Biedr.Bo bardzo mi się podoba.
Papryka tylko 1 tak wyskoczyła z pąkiem .Mam i ja mniejsze-to te słodkie.Bo siałam później.Ale widzę,że część nie wzeszła.Ale może to i lepiej
Elciu ,bardzo Ci dziękuję.Oby tylko zdrowe się urodziłoelcia1974 pisze:....
Gratuluję Wam Kochana z całego serca.
Oj Martuś,rzeczywiście.Zaraz lecę do Ciebie na wątki .Mam nadzieję znaleźć jakieś fotki?martucham1 pisze:Witaj Jolu. Dawno mnie nie było....
Ja pomidory mogę mieć tylko w gruncie.Stąd później sieję.Już by się przydało pikowanie,ale ziemi nie mam...do tego-nie mam gdzie upchnąć .Hartować i nosić-jeszcze za wcześnie.U nas silne przymrozki rano .I w ogóle ,mimo zimno .nika28 pisze:...za to pomidorki już duże mam a na Maskotce też już widzę pąki kwiatowe a foliak jeszcze przez M. nie ruszony ...
Puszkinie mam pierwszy raz w tym roku i na okoliczność kwitnienia zniżyłam się do ich poziomu i poniuchałam ; całkiem przyjemnie pachną .
Nie wiem,gdzie ja się podzieję z nimi...
Aloesik,Blueberry,dziękuję kochani.
Moja wierzba ''pastorał'' sadzona z patyczka.Tu widać tylko czubek z baziami.Powiecie mi jak ją ciąć?
Prymulka
A tu wyproszony od forumka- papirus .Moje chciejstwo.Miałam kiedyś,a że dawne kwiatki wracają na nasze parapety...zatęskniłam za nim.I mam.Pięknie się przyjął i wypuszcza 2 nowe pióropusze.
A z lewej ,w maśle-moje szczypiory hippeastrum z własnego zapylania.
Na drugiej fotce-moje próby ukorzeniania hortensji bukietowych(część).Trochę kupiłam tu na forum.A część dostałam od Halinas z innego forum .Bardzo jestem ciekawa,czy mi się poszczęści z tymi patykami.Próbowałam już kiedyś,ale w zwykłej ziemi i nic mi z tego nie wyszło.Ale i cierpliwości chyba tyle nie miałam.
Te siedzą w wilgotnym piasku.Najpierw miały woreczki założone dość długo.Teraz już stoją bez.Szkoda,że kubeczki nie są przeźroczyste.Widać by było czy korzenie puszczają.Nie ruszę ich aż do maja
- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Jolu, gratulacje Widać, że sezon u Ciebie rozpoczyna się na dobre
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Jolu,
Ładnie puszczają się hoje. Takie wiosenne pędy uwielbiam najbardziej.
Trzymam kciuki za patyczki hirtensjowe, oby puściły korzonki.
Ładnie puszczają się hoje. Takie wiosenne pędy uwielbiam najbardziej.
Trzymam kciuki za patyczki hirtensjowe, oby puściły korzonki.
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Jolu, trzymam kciuki za hortensjowe badylki
Niezłą łączkę hipeastrową masz
Niezłą łączkę hipeastrową masz
Ja również trzymam kciuki za przedszkole.
A ogrodowe widoki bosskie
A ogrodowe widoki bosskie
- kasiuta74
- 500p
- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Jolu dawno mnie u Ciebie nie było a tu taka niespodzianka .Gratuluję
Kwiatuchy oczywiście Też pochwalę a za hortensjowe patyczki trzymam kciuki
Kwiatuchy oczywiście Też pochwalę a za hortensjowe patyczki trzymam kciuki