Mój ogród - 2014
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój ogród - 2014
Witam serdecznie po długiej przerwie wszystkich 'starych' znajomych, jak i nowych Wraz z wiosną postanowiłam założyć nowy wątek ogrodowy i pokazywać co tam w ogrodzie się dzieje.
Ci którzy pamiętają mnie sprzed kilku lat, wiedzą, że moją wielką miłością są hortensje, szczególnie bukietowe i drzewiaste. Z pewnością, gdy nastanie ich czas dużo tu o nich będzie
Tymczasem mamy upragnioną wiosnę, a wiosenne kwiatuszki, zwłaszcza bylinowe również ubóstwiam i z radością będę je pokazywać.
Na początek dzisiejszy widoczek z balkonu na część ogrodu. Skromnie troszeczkę, bo pogoda nie sprzyja robieniu zdjęć.
Ci którzy pamiętają mnie sprzed kilku lat, wiedzą, że moją wielką miłością są hortensje, szczególnie bukietowe i drzewiaste. Z pewnością, gdy nastanie ich czas dużo tu o nich będzie
Tymczasem mamy upragnioną wiosnę, a wiosenne kwiatuszki, zwłaszcza bylinowe również ubóstwiam i z radością będę je pokazywać.
Na początek dzisiejszy widoczek z balkonu na część ogrodu. Skromnie troszeczkę, bo pogoda nie sprzyja robieniu zdjęć.
- lojka 63
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Re: Mój ogród - 2014
No to jestem chyba jako pierwsza wedle komunistycznego zwyczaju goździk mi się należy. Piękne widoki już teraz a co dopiero po rozkwicie ale masz gdzie z kosiarka latać. ale ten domek to budowaliście czy z odzysku jakiś po poprzednikach?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiolu
Ale masz duży i piekny ogród,
oj będzie co ogladać,oj będzie
Ale masz duży i piekny ogród,
oj będzie co ogladać,oj będzie
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Jestem....i mam nadzieję na częste wizyty....Twoje i moje...hehhehe
Też się melduję! imponująca rabata!
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Witam pierwszych gości
Jolka - trawnik coraz bardziej nie na moje siły ... nie dość, że spory, to jeszcze na pochyłym terenie i trzeba zasuwać pod górkę.
Ten domek, to altanka robiona od podstaw. W poprzednim wątku, tutaj http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=75106 pokazywałam początek tej budowli. Potem jednak zniknęłam z forum i dalszej relacji nie było.
Aniu - spory jest, ale ile ma dokładnie, to nie wiem. To na zdjęciu to jedna połowa. Aby zrobić zdjęcie drugiej części musiała bym wyjść na dwór, a w tą pogodę nie chciało mi się
Grażynko - witaj Też mam taką nadzieję, a co z tego wyjdzie ... zobaczymy
Danusiu, - witam i zapraszam częściej
Wspominałam, że uwielbiam wiosenne kwiatuszki. Zapraszam więc na pierwszą ich odsłonę. To pierwiosnki, które co roku dokupuję. Część z nich przepada, a część ładnie rośnie i rozsiewa się, dając ciekawe kolorki.
Jolka - trawnik coraz bardziej nie na moje siły ... nie dość, że spory, to jeszcze na pochyłym terenie i trzeba zasuwać pod górkę.
Ten domek, to altanka robiona od podstaw. W poprzednim wątku, tutaj http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=75106 pokazywałam początek tej budowli. Potem jednak zniknęłam z forum i dalszej relacji nie było.
Aniu - spory jest, ale ile ma dokładnie, to nie wiem. To na zdjęciu to jedna połowa. Aby zrobić zdjęcie drugiej części musiała bym wyjść na dwór, a w tą pogodę nie chciało mi się
Grażynko - witaj Też mam taką nadzieję, a co z tego wyjdzie ... zobaczymy
Danusiu, - witam i zapraszam częściej
Wspominałam, że uwielbiam wiosenne kwiatuszki. Zapraszam więc na pierwszą ich odsłonę. To pierwiosnki, które co roku dokupuję. Część z nich przepada, a część ładnie rośnie i rozsiewa się, dając ciekawe kolorki.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Te pełne pierwiosnki cudne.....i te na ostatnim zdjęciu
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Ten pełny - żółto pomarańczowy, to chyba od Ciebie, jeśli mnie pamięć nie myli Jak dla mnie, to one bardziej 'problemowe' od tych zwykłych.
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Pięknie zagospodarowana przestrzeń,a te pierwiosnki
Mam nadzieję Wiolu,że znajdziesz miejsce dla nowej znajomej,bo tak coś czuję ,że będę tu zaglądac z taką miną
Mam nadzieję Wiolu,że znajdziesz miejsce dla nowej znajomej,bo tak coś czuję ,że będę tu zaglądac z taką miną
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Wiolu szkoda ,że u Ciebie brzydka pogoda , u nas pięknie i ciepło , super rabatka z niecierpliwością czekam na następne fotki
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wiolu przybiegłam się przywitać, nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że wróciłaś i otworzyłaś wątek
Od razu wpadł mi w oczy mój ulubiony dzban pod drzewem.... jak miło, że wciąż jest i wspaniale zdobi ogródek....
Prymulki śliczne, masz piękne kolorki i tak ich dużo .
Będę z przyjemnością zaglądała i podziwiała Twoje ogrodowe piękności
Od razu wpadł mi w oczy mój ulubiony dzban pod drzewem.... jak miło, że wciąż jest i wspaniale zdobi ogródek....
Prymulki śliczne, masz piękne kolorki i tak ich dużo .
Będę z przyjemnością zaglądała i podziwiała Twoje ogrodowe piękności
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Wiolu te ostaniepierwiosnki sa bardzo ładne
Ale mnie urzekł ten 4 od dołu
Ale mnie urzekł ten 4 od dołu
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Beatko, ja ciągle jestem niezadowolona z nasadzeń i bez przerwy coś zmieniam, przesadzam, dosadzam, albo całkiem całkiem eksmituję. Nie mam wyobraźni przestrzennej i popełniam wiele błędów przy nasadzeniach. Jednak po kilku latach i tak jest lepiej niż było i cieszę się bardzo, że czasem komuś się spodoba.
Będzie mi bardzo miło, jak częściej będziesz zaglądać
Mariolu, u nas dziś zimno i deszczowo. Troszkę mi to pokrzyżowało plany bo planowałam rodzinny spacer po lesie, ale deszczyk był potrzebny.
Nowe zdjęcia wkrótce
Agniesiu, cieszę się, ze tak szybko mnie odnalazłaś. Lubię Twoje wizyty ... Zawsze dla każdego masz mnóstwo dobrego słowa, to bardzo miłe
Aniu, ten ostatni to pierwiosnek omszony. Nie spodziewałam się, ze tak ładnie przezimują, bo wiem z doświadczenia, że te 'wynalazki' są dużo bardziej kapryśne, od tych najzwyklejszych.
Nie znam nazwy tego o którym piszesz.
Będzie mi bardzo miło, jak częściej będziesz zaglądać
Mariolu, u nas dziś zimno i deszczowo. Troszkę mi to pokrzyżowało plany bo planowałam rodzinny spacer po lesie, ale deszczyk był potrzebny.
Nowe zdjęcia wkrótce
Agniesiu, cieszę się, ze tak szybko mnie odnalazłaś. Lubię Twoje wizyty ... Zawsze dla każdego masz mnóstwo dobrego słowa, to bardzo miłe
Aniu, ten ostatni to pierwiosnek omszony. Nie spodziewałam się, ze tak ładnie przezimują, bo wiem z doświadczenia, że te 'wynalazki' są dużo bardziej kapryśne, od tych najzwyklejszych.
Nie znam nazwy tego o którym piszesz.