Promyczkowy przed ogródek
- promyk
- 200p
- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Promyczkowy przed ogródek
I obiecane zdjęcia, i zapachniało hiacyntowo..... i żonkilki też królują oraz tulipany szykują się do kwitnięcia.
i moja ulubiona tawułka golden princess pokazuje pierwsze listki
i moja ulubiona tawułka golden princess pokazuje pierwsze listki
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
- marzenaruda
- 200p
- Od: 7 paź 2012, o 11:29
piękniusie te hiacynty Promyczku,
a na tej fotce między hiacyntami a żonkilami to białe to co to ?
a na tej fotce między hiacyntami a żonkilami to białe to co to ?
Pozdrawiam Marzena
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Sylwio masz takie dorodne kwiatostany u hiacyntów, czy to nowo posadzone cebulki czy już starsze. U mnie wypuściły w tym roku pędy kwiatowe ale są niewielkie i nie wiem czy nie trzeba ich wykopać po zaschnięciu.
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Sylwuniu hiacynty masz przepiękne ja czekam na moje trzy sztuki ale i tak się cieszę
- promyk
- 200p
- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
Witajcie serdecznie, jak zwykle ostatnio z opóźnieniem odpisuję ale jakoś tak wychodzi
Marzenko cieszę się że podobają Ci się moje hiacynty... a jaki zapach się rozchodzi po całej działce.... dobrze że to odkryta przestrzeń bo w domu to chyba by ból głowy wywołał. a co do tej roślinki to niestety nie wiem, ale to jest jakaś pospolita bylinka wieloletnia bo prawie w każdym ogródku w mojej okolicy rośnie......
Jolu widzę że i Tobie spodobały się moje hiacynty, bardzo mi miło z tego powodu. Te hiacynty są u mnie drugi rok i jeszcze ładnie kwitną, ale już nie tak dorodnie niż w zeszłym roku i tak się zastanawiam czy aby je nie wykopać i przesuszyć po przekwitnięciu, albo dość dobrze pod nawozić, żeby cebulka miała zapas energii na przyszły rok.
Aniu, hiacynty są śliczne i tak pięknie i intensywnie pachną że i trzy wystarczą żeby ucieszyć oko.. i nos..... a nas zielonozakręconych to cieszy nawet jedna cebulka czy jeden kwiatuszek, pamiętam jak w zeszłym roku cieszyłam się jak odkryłam jeden kwiatek na mojej magnolce.... a w tym roku mam nadzieję będzie ich kilka.
Marzenko cieszę się że podobają Ci się moje hiacynty... a jaki zapach się rozchodzi po całej działce.... dobrze że to odkryta przestrzeń bo w domu to chyba by ból głowy wywołał. a co do tej roślinki to niestety nie wiem, ale to jest jakaś pospolita bylinka wieloletnia bo prawie w każdym ogródku w mojej okolicy rośnie......
Jolu widzę że i Tobie spodobały się moje hiacynty, bardzo mi miło z tego powodu. Te hiacynty są u mnie drugi rok i jeszcze ładnie kwitną, ale już nie tak dorodnie niż w zeszłym roku i tak się zastanawiam czy aby je nie wykopać i przesuszyć po przekwitnięciu, albo dość dobrze pod nawozić, żeby cebulka miała zapas energii na przyszły rok.
Aniu, hiacynty są śliczne i tak pięknie i intensywnie pachną że i trzy wystarczą żeby ucieszyć oko.. i nos..... a nas zielonozakręconych to cieszy nawet jedna cebulka czy jeden kwiatuszek, pamiętam jak w zeszłym roku cieszyłam się jak odkryłam jeden kwiatek na mojej magnolce.... a w tym roku mam nadzieję będzie ich kilka.
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześ Sylwio
Myślałam, że Cię zgubiłam a ty w ogóle nie bywasz na forum.
Jestem ciekawa jak udało Ci się zagospodarować rabaty i czy różyczki się przyjęły.
W tym roku zakwitła mi róża od Ciebie. Mała jest ale śliczna.
Myślałam, że Cię zgubiłam a ty w ogóle nie bywasz na forum.
Jestem ciekawa jak udało Ci się zagospodarować rabaty i czy różyczki się przyjęły.
W tym roku zakwitła mi róża od Ciebie. Mała jest ale śliczna.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu