Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Aniu balkonowa kompozycja wygląda cudnie
A i ogrodowa wiosna jest piękna.... taka kolorowa i bujna.... sasanki uwielbiam , u mnie dopiero zaczynają kwitnąć, pokazały się pierwsze kwiatuszki.... u Ciebie już pełen rozkwit Prymule też niesamowite.... jakoś one zawsze u mnie słabo rosły..... pozostałe świetnie, a te ząbkowane były marne.... Twoje bogate pompony super
A i ogrodowa wiosna jest piękna.... taka kolorowa i bujna.... sasanki uwielbiam , u mnie dopiero zaczynają kwitnąć, pokazały się pierwsze kwiatuszki.... u Ciebie już pełen rozkwit Prymule też niesamowite.... jakoś one zawsze u mnie słabo rosły..... pozostałe świetnie, a te ząbkowane były marne.... Twoje bogate pompony super
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wielkokwiaty ucięłam nisko. Rabatowe podobnie, ale krzaczaste zostawiłam do wysokości najwyższego pąka. Prawda z tym niskim cięciem-w zeszłym roku ładnie przezimowała mi rabatowa Scarlet Hit i nie przycięłam jej. Marnie kwitła. Angielek nie mam zamiaru ciąć
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, mam takie same dylemat z cięciem róż. Na pewno za wysoko przycięłam Scarlet Moos.
Zdecydowanie gorzej przezimował angielki, te cięłam prawie do kopczyków, ale to młode krzewy, więc powinno im to wyjść na dobre.
Zdecydowanie gorzej przezimował angielki, te cięłam prawie do kopczyków, ale to młode krzewy, więc powinno im to wyjść na dobre.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Moje korony nie mają zamiaru pokazywać kwiatów .,więc z nich zrezygnuję .Chyba nie umiem im wybrać porządnego miejsca No cóż nie można mieć wszystkiego
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Dylematy z cięciem róż ma chyba każdy kto ma je u siebie w ogrodzie
wiosnę mamy prawie na takim samym etapie
ale donicowa kompozycja prima
Miłej niedzieli
wiosnę mamy prawie na takim samym etapie
ale donicowa kompozycja prima
Miłej niedzieli
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Pięknie! Naładowałam baterie Twoimi zdjęciami i tą informacją o mojej królowej. Mogę więc pakować się na działkę i działać! Dzięki!
Ania ciekawa odmiana piwonii...wrzuć fotkę jak zakwitnie, chętnie zobaczę. Tulipany Super Parrot posadziłam w tamtym roku...siedzą w koszyku ażurowym...nie wiem czy urosną tak okazałe jak ten na zdjęciu. Zimno jest od trzech dni, wzrost jest znowu zahamowany.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aniu śliczna kompozycja doniczkowa umila Ci widok na balkonie
Cięcie róż w tym roku to wielkie dylematy: ciąć spore już młode pędy czy zostawić w spokoju, bo większość róż nie ucierpiała.
Wybrałam po środku czyli krzaczaste cięłam pół na pół - część pędów przycięta nisko zwłaszcza nowe a stare zostawione do pierwszego kwitnienia kiedy to będą wycięte. Liczę że tym sposobem pierwsze kwitnienie się wydłuży
Cięcie róż w tym roku to wielkie dylematy: ciąć spore już młode pędy czy zostawić w spokoju, bo większość róż nie ucierpiała.
Wybrałam po środku czyli krzaczaste cięłam pół na pół - część pędów przycięta nisko zwłaszcza nowe a stare zostawione do pierwszego kwitnienia kiedy to będą wycięte. Liczę że tym sposobem pierwsze kwitnienie się wydłuży
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Aniu zachwyciłam się Twoim dzbankiem. Jak to fajnie można zrobić coś z niczego. Mi się bardzo podobają kredensy odnowione tą techniką. No, ale to większa i droższa robota A jeszcze bardziej podoba mi się Twoja balkonowa kompozycja. Cudowna. I te hiacynty, pewnie masz boski zapach w ogrodzie
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Wszystko pięknie rośnie, wiosennie i kolorowo. Te piwoniowe łebki rozkoszne
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aniu dylematy przycinania i mnie dopadły tej wiosny.
Róże tak pięknie wyglądały, ze cięłam oszczędnie zostawiając spore badyle.
Teraz jednak widzę, że nie wszystkim to posłużyło i mam na przyszłość rozeznanie, które ciąć nisko a które nie.
Róże tak pięknie wyglądały, ze cięłam oszczędnie zostawiając spore badyle.
Teraz jednak widzę, że nie wszystkim to posłużyło i mam na przyszłość rozeznanie, które ciąć nisko a które nie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Aniu, a ja poszalałam i mocno cięłam , nawet wielkie krzaki które od kilku lat prawie nie ruszałam
Ciekawe czy wyjdzie im to na dobre
Przeczytałam gdzieś, że do róż trzeba mieć ostry sekator i twarde serce
Piękne wiosenne kwiatuchy
Ciekawe czy wyjdzie im to na dobre
Przeczytałam gdzieś, że do róż trzeba mieć ostry sekator i twarde serce
Piękne wiosenne kwiatuchy
Fajne są te piwonie koperkowe. Takie główki w kryzach Też posadziłam Super Parrot, ale moje dopiero mają malutkie pąki głęboko w liściach... Mam je pierwszy raz. Podoba mi się ten pełny żonkil. Wykopujesz żonkile? Ja chyba w tym roku wykopię, bo mi starsze nie zakwitły wcale