Grażynko to jest bez koralowy sutherland gold (chyba )
Iwonka....jeszcze nie tak ładnie,jeszcze trzeba poczekać na ładne widoki a przede wszystkim wyplewić chwasty....
Any....o widzisz,to super macie wycieczkę,jakbyście byli zapraszam,lub proponuje krótkie spotkanie w ogrodzie zamkowym
Dziś byłam na targu....ale jeszcze mało jest do kupienia,a to co było to już mam....
kupiłam miłka i pierwiosnki,oraz bratki....
Epimedium pokazuje pączki kwiatowe,a moje miodunki strasznie liche...normalnie gdzie te kępy po jednej roślince wylazła .Pysznogłówka się rozrasta...ale która ? nie wiem....najprawdopodobniej czerwona,piwonia lekarska na wierzchu,i serduszka ma pączki
Marne to wszystko....ale kupiłam Humus Active-papka.....podziała ?????
Grażynko...ale cudna wiosenka u Ciebie I jak zwykle pisanki ta porą
Ja dzisiaj kupiłam znowu sasanki...mam nadzieję ,że przeżyją...ta od Ciebie papageno...opłakałam niestety
buźka ,miłego weekendu
Jak to marne.....poczekaj aż się rozwiną, to dopiero zobaczysz jakie masz kępki.
Humus już zastosowałam drugi raz a po pierwszym już widziałam efekty.
Poza tym dodatkowo działa jak szczepionka dla roślin, bo zabija patogeny grzybowe w ziemi.
Latem zastosuję po raz trzeci, bo moim zdaniem jesienią jest już za póżno.
Pobudza rośliny a one wtedy spokojnie powinny zasypiać.
Cześć Grazia powiedz jak ty to robisz że tak wszystko ci się udaje?Super kwiatuszki u mnie dużo prymulek zniknęło a przecież nie było ostrej zimy. Teraz muszę uzupełnić braki ale to po świętach chyba.
Jolu-co ty piszesz,co mi sie udaje ??? roślinki rosną jakby nie chciały,miodunek prawie wcale nie mam,za to chwastów od groma....ech Małgosia-dziękuję Iwonka...chwastów dużo bo nie mam kiedy wyplewić...jak miałam czas to padało,teraz jeszcze mokro a dziś by było nawet ale czasu brak. Wiola-cieszę się Grażynko-dzięki za informacje...będzie podlewanko-oby ze skutkiem Dorotka....dzięki,wiesz-ja też już nie mam tej sasanki
Dziś robiłyśmy palmy na handel w plu....mamy jutro kiermasz....mamy też pisanki,bukiety z tulipanów z krepiny....nie mam zdj....jak kol zrobi to wtedy.
Żebyś Ty widziała ile u mnie jest chwastów. Od miesiąca z nimi walczę i nie daję rady
Znasz odmianę tej magnolii ?Mnie kusi kupno jeszcze jednej, takiej co ma biało różowe kwiaty.
Piękna Twoja magnolia. Mogła byś napisać ile ona mniej więcej czasu kwitnie? Clematisy rosną, pierwiosnki pięknie kwitną. U mnie na razie tylko dwa wyszły.