Pasja - czas letni się zbliża :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pasja - czas wiosenny :)

Post »

Kasia, a będzie zdjęcie wymienionej pergoli? ;:65
Jarzmianki kupowałam na Florini, przyszły z rozwiniętymi 2-3 zielonymi listkami z dobrze rozrośniętą bryłą w doniczkach. Wzięłam 5 na próbę, ale teraz żałuję, że nie zamówiłam więcej.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Dziewczyny, nie tylko poniedziałek, są takie skoki ciśnienia, że po południu ledwo powłóczę nogami... ;:14
Aguś cieszę, się, że nie tylko ja tak mam :twisted: :lol: bałam się, że ze mną coś nie tak ;:173
Iwonko nic ciekawego, pergola na razie goła, stoi przy wejściu do ogrodu od strony furtki (bo tak można do mnie też wejść nie tylko przez dom). Ale przy demontażu starej musiałam obciąć clematis wcześnie kwitnący do połowy... ;:145 bo nie dało się go wyplątać...liczę, że wypuści nowe pędy i zakwitnie ;:173 Obfocę jutro jak nie będzie lało ;:108 Moje wszystkie jarzmianki ładnie się przyjęły i mają po kilka listeczków, z czego jestem ogromnie rada !

Do tego zauważyłam na glicynii jeszcze parę pączków kwiatowych i jestem ;:167 w tej wiośnie!
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu strasznie się cieszę że masz pąki na wisterii, czy to będzie jej pierwsze kwitnienie? Ile czasu czekałaś? Muszę chyba swoją postraszyć, bo ani drgnie. Czytam że jarzmianki w tym roku będą numerem 1 na forum, jestem bardzo ciekawa ich kwitnienia bo przyznaję że nie znam tej roślinki. Wiosenna skrzynia wygląda niesamowicie i od samego patrzenia dostałam zastrzyk energii do pracy na dzisiaj. :wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry, Kasiu!

Jak tam dziś samopoczucie? Wróciłam właśnie z obchodu po ogrodzie... zimno, ale tak ładnie, zielono :)
Co masz dziś w planach?

Pozdrowienia i miłego piątku!
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry dziewczyny! A raczej powinnam powiedzieć dobry wieczór!
Już mam gości Świątecznych i mój czas do buszowania po forum bardzo się skrócił :lol:
Weekend mam też zajęty, ponieważ idę na warsztaty kształtować osobowość ;:306 Więc do ogrodu zajrzę w poniedziałek. Pod koniec tygodnia dojedzie do mnie reszta Śląska i same wiecie ;:219 jak będzie...

Aniu moja wisteria kwitła od samego początku, ponieważ z tego co pamiętam, została zakupiona kwitnąca. Niestety teraz dopiero wiem, że to nie było dla niej odpowiednie miejsce (ogrodnik powinien wiedzieć to wcześniej...) zbyt wystawiona jest na wiatry, właściwie z każdej strony. Jeśli zima jest łagodna i jest dobrze przycięta , kwitnienie ma szansę ;:173 Po zimie sprzed 2 lat, myślałam, że już po niej....Ale wytrwała!
Jarzmianki ładnie rosną, listeczki wypuszczają i są solidnie podlane. Chociaż w czwartek miałam stracha, że grad który spadł w Piasecznie potłucze mi rośliny w tym pączki glicynii, ale na szczęście moją wieś ominął ;:173 Zastanawiam się czy Madzię lulkę zahaczył. Dziękuję za słowa sympatii skierowane w kierunku skrzyni :lol:

Aguś dzięki, że zajrzałaś! ;:196 Strasznie jest zimno i cieszę się, że nic nie robię w ogrodzie, bo dosłownie ręce grabieją..Pięknie zielono to prawda ;:173 Dzisiaj kochana biegałam za robotą w tę i z powrotem... A jutro jak pisałam powyżej oczyszczam swoje ego :;230
Miłego weekendu Aguś! Przepraszam, że nie dałam znać co do Melona, ale nie miałam auta, a dziś nie miałam czasu, żeby tam zajrzeć. Przejeżdżając jednak widziałam nieustający ruch w interesie!
Pozdrówki!
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dostałam taras do zrobienia ;:138 :tan :heja ! Jestem podekscytowana i jakbym mogła to poleciałabym już dzisiaj go robić ;:306 Juhu!!!
Towanda!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu podziwiam za ogrom pracy jaki u siebie wykonujesz a teraz za zlecenie ;:138 . Będziesz mogła pokazać zdjęcia tego robionego tarasu?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak, tak, tak. Jak się zabiorę do działania. Ale to już po świętach.
Marzenko dziękuję, dziś wsadziłam do ziemi lobelie :) Zdążyłam przed deszczem, a teraz się podlewają :)
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Super się zapowiada.Jeśli będziesz mogła relacjonować na bieżąco, to z pewnością materiał z prac bardzo się przyda na przyszłość.Często gdy za coś się zabieram nie do końca potrafię przewidzieć różniste przygody jakie na mnie czekają. Zawsze warto czerpać z doświadczenia innych, można się wiele nauczyć.Bo książki ... to nie wszystko.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu gratuluję zlecenia, jestem pewna, że wyjdzie świetnie. :D
Czekam na relację ;:65
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasiu, ja tez drzałam o glicynię w czasie gradu. W zeszłym roku zniszczył mi połowę pąków...
Oby tym razem zdążyła zajwitnąc bez takich 'niespodzianek'. Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

I ja gratuluję takich zleceń. Oglądając twoje gustowne zagospodarowanie tarasu, wierzę, że zrobisz pięknie :D
Ja jestem w trakcie dekorowania swojego i z przyjemnością czerpię pomysły :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, gratuluję! i ja mam taras do zrobienia - w dodatku, po sąsiedzku z Tobą :lol:
Będę działać po świętach, bo Melon nie ma jeszcze pełnej oferty kwiatów, a zależy mi na tych najładniejszych i najdłużej kwitnących.
Fajnie, prawda?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale macie dobrze, zazdroszczę takiej pracy.
Tak długo masz gości?
Z jednej strony współczuję.
Miło jest posiedzieć, pogadać, ale czasem trzeba po prostu odpocząć.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kasiu, jak taras? Działasz już? (może spotkamy się w niedzielę u Magdy ;:224 ) :tan
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”