Ogródek Robaczka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.13

Post »

Kasiu...u Ciebie też była taka straszna burza z gradem? ;:219
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiek, nadrobiłam twój pędzący wątek. Wiosna pełną gębą, tyle kwiecia to tylko w prasie ogrodniczej :lol: ale najbardziej i tak czekam na judaszowca, którego u mnie raczej nie uchowam przy tak mroźnych zimach (ta ostatnia się nie liczy :roll: ) Piszesz, że u Niemców drogo, u nas na południu Słowacy jeżdżą do Polski na zakupy ogrodowe i roślinne, bo podobno przez pół ceny jak u nich. A ja myślałam, że wydajemy fortunę na ogrody i ceny mamy jak z kosmosu ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ty oglądasz pierwsze różane pąki, a ja czekam na pierwsze w pełni wykształcone liście. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie...Ale kiedy sobie przypomnę ekstremalne warunki w Anglii, chce mi się śmiać ;:306
Tymczasem cieszę się, że pierwszy raz słychać żaby :D Uwielbiam ich rechot, jednoznacznie kojarzy mi się z wiosną.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry wieczór :wit
Po południu w Poznaniu przeszła pierwsza wiosenne burza! ;:oj W ogrodzie dosyć mokro było wieczorem, więc tu też musiało popadać solidnie ;:333
Zapach po deszczu bezcenny?W zasadzie nie liczyłam, że uda mi się zrobić jakieś zdjęcia, bo już było dosyć ciemno, ale? dla chcącego.. ;-)
Słabe są, ale coś tam widać :D

Rozwkitła na całego tawuła Grefsheima, która przewiesza się malowniczo pod ciężarem kwiatów. Ten widok to ostatnia rzecz, która powstrzymuje mnie przed wykopaniem ostatnich 2 krzewów (miałam 6), bo zajmują sporo miejsca?ale te chyba zostaną ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu tawuły są zjawiskowe ( i jak zawsze przepięknie utrwalone na fotce ;:167 ) ..... bardzo lubię te krzewy i cieszę się bardzo, że mimo braku miejsca zdecydowałaś się zostawić je w ogródku :D
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Kasiu, tawuły malowniczo wyglądają, a jak pięknie się fotografują... :;230
x-S-l
---

Post »

tawuła jest piękna....no i ten zapach....mam kilka w wazonie i tak pięknie pachnie ;:167
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Kasiu, zostaw...... nie wyrzucaj. ;:185 One są przepiękne w trakcie kwitnienia. Ja nie mogę się doczekać kiedy moja (przez Ciebie sadzona :D ) odrośnie po ostrym cięciu i będę mogła ją podziwiać. Ale..... coś mi się wydaje, że jedną ukwieconą gałązkę zobaczę. ;:204
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To jeden z najładniejszych wiosennych krzewów :D Swojej pozwolę się rozbujać, choć początkowo nie miałam takiego zamiaru.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monika, ciekawa sprawa z tą terapią ogrodową?wiedzą o niej tylko zielono-wtajemniczeni :wink:
Żal mi tych wszystkich zestresowanych ludzi, którzy nie potrafią cieszyć się czasem spędzanym na łonie natury..można z niej czerpać nieograniczoną energię ;:138
Monia, tych porannych spacerów to Ci szczerze zazdroszczę?rano mam czas wyliczony co do minuty i nie jestem w stanie wygospodarować choćby chwili na obchód po ogrodzie, a szkoda... ;:185 Wstaję zwykle za późno, jeszcze później chodzę spać ;:223
Kasiu, super! Ale będziemy mieć spektakl ;:196
Małgosiu, skoro zakwitła w ubiegłym roku, po tak ostrej zimie, to po przycięciu teraz też powinna pokazać pąki. Na pewno nie ma?Może zrób jej zdjęcia i wrzuć to przeanalizujemy gremialnie ;:209
Asia, Twoja to chyba dawno sekatora nie widziała? ;:224 Muszę wpaść do Ciebie w lipcu i zrobić z nią porządek ;:134
Martuś, nie wiem czy u nas był grad, w Poznaniu nie widziałam, ale słyszałam, że pojawił się tylko w części miasta. Mam nadzieję, że u mnie nie było?zniszczeń w każdym razie nie zauważyłam. U Ciebie na działeczce wszystko ok?
Nifredilku, u Niemców drogo, jeśli się zarabia w złotówkach. Obiektywnie jednak rośliny są tańsze niż u nas. Dzisiaj byłam w dużym centrum ogrodniczymw Tarnowie Podgórnym. Kilka roślin, które oglądałam miały ceny w prostym przeliczeniu z euro, identyczne jak w Niemczech. To nieporozumienie na nasze warunki płacowe..
Ewa, pierwszy różany pączek dedykuję Tobie ;:196

Graham Thomas

Obrazek

Anglicy mają wielowiekowe tradycje i doświadczenie w ogrodnictwie, ale o ekstremach guzik wiedzą ;-)
U nas to dopiero jest hardcore i walka z żywiołem ;:172 Ty wiesz o tym najlepiej ;:180

Co tam jeszcze obfociłam w ciemnościach?

Pęcherznice już są zieloniutkie, a inne bordowe ;-))

Obrazek

Obrazek

Tulipanki trochę wymęczone po deszczu?jutro wstaną :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niezapomnajki kwitną - ta wysiała się w fudze kostki:

Obrazek

Przetaczniki są coraz większe - już widać zgrabne zielone kępki ;:138

Obrazek

Obrazek

Migdałek rozkwita..

Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Oł, pierwszy różany pączek ;:111 ;:167 ;:170
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness, wiosną to prawdziwe królowe ogrodu?przepięknie kwitną! Szkoda tylko, że dosyć krótko?ale potem stanowią ładne tło w formie żywopłotu, a jesienią przebarwiają się równie uroczo?. ;:196
Irminko, wdzięczne są, prawda? Nawet po ciemku można je obfocić :lol:
Martuś, to prawda, aromat wyczuwalny na odległość!
Ewcia, one są naprawdę niezniszczalne. W ubiegłym roku dałam 2 sąsiadowi i 2 koleżance, obie sadziłam u nich w lecie. Przyjęły soę doskonale i nawet zdążyły wypuścić pędy kwiatowe :D Jestem pewna, że Twoja będzie ślicznie rosła i kwitła ;:196
ps. piękny awatarek ;:oj
Ewa, ja moje tnę bez litości po kwitnieniu, ale dają radę ;-) To kolejny dowód na to, że krzewy lubią sekator 8-)
Jak przekwitną zrobię z nich bryły żywopłotowe, żeby nie właziły mi na róże :wink: Pozostawione jednak same sobie będą jak kipiące kwiatami kaskady! Gdybym miała miejsce, pozwoliłabym im szaleć ;:172
Wzajemnie, Sara :wit
Juliet, a Twoje jeszcze nie pokazują? Aż mi się wierzyć nie chce ;-)) Eglantyne ?? ;:224

Tradycyjny już raport z pączkowania glicynii 8-)

Obrazek

Obrazek

Pierwiosnki są niezmordowane ;:333

Obrazek

Tulipanki Ancilla już zamknęły czapeczki, idą spać ;:173

Obrazek

Serduszka - jutro zrobię lepsze zdjęcia, było dosyć ciemno :oops:

Obrazek

poduszki gęsiówki

Obrazek

Ostatnie kwiaty magnolii 'Stellata'

Obrazek

Obrazek

Obrazek

?. i pierwsze 'Susan'

Obrazek
*moje wątki*
x-S-l
---

Post »

no nie wiem jak na działce bo nie dałam rady wejść, zamiast wejścia mam jezioro :roll:
może jutro mi się uda i wtedy zobaczę co i jak.... :roll:
jej już serduszka..... ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”