Ogródek Robaczka cz.13
Re: Ogródek Robaczka cz.13
Kasiu...u Ciebie też była taka straszna burza z gradem?
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiek, nadrobiłam twój pędzący wątek. Wiosna pełną gębą, tyle kwiecia to tylko w prasie ogrodniczej ale najbardziej i tak czekam na judaszowca, którego u mnie raczej nie uchowam przy tak mroźnych zimach (ta ostatnia się nie liczy ) Piszesz, że u Niemców drogo, u nas na południu Słowacy jeżdżą do Polski na zakupy ogrodowe i roślinne, bo podobno przez pół ceny jak u nich. A ja myślałam, że wydajemy fortunę na ogrody i ceny mamy jak z kosmosu
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ty oglądasz pierwsze różane pąki, a ja czekam na pierwsze w pełni wykształcone liście. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie...Ale kiedy sobie przypomnę ekstremalne warunki w Anglii, chce mi się śmiać
Tymczasem cieszę się, że pierwszy raz słychać żaby Uwielbiam ich rechot, jednoznacznie kojarzy mi się z wiosną.
Tymczasem cieszę się, że pierwszy raz słychać żaby Uwielbiam ich rechot, jednoznacznie kojarzy mi się z wiosną.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobry wieczór
Po południu w Poznaniu przeszła pierwsza wiosenne burza! W ogrodzie dosyć mokro było wieczorem, więc tu też musiało popadać solidnie
Zapach po deszczu bezcenny?W zasadzie nie liczyłam, że uda mi się zrobić jakieś zdjęcia, bo już było dosyć ciemno, ale? dla chcącego.. ;-)
Słabe są, ale coś tam widać
Rozwkitła na całego tawuła Grefsheima, która przewiesza się malowniczo pod ciężarem kwiatów. Ten widok to ostatnia rzecz, która powstrzymuje mnie przed wykopaniem ostatnich 2 krzewów (miałam 6), bo zajmują sporo miejsca?ale te chyba zostaną
Po południu w Poznaniu przeszła pierwsza wiosenne burza! W ogrodzie dosyć mokro było wieczorem, więc tu też musiało popadać solidnie
Zapach po deszczu bezcenny?W zasadzie nie liczyłam, że uda mi się zrobić jakieś zdjęcia, bo już było dosyć ciemno, ale? dla chcącego.. ;-)
Słabe są, ale coś tam widać
Rozwkitła na całego tawuła Grefsheima, która przewiesza się malowniczo pod ciężarem kwiatów. Ten widok to ostatnia rzecz, która powstrzymuje mnie przed wykopaniem ostatnich 2 krzewów (miałam 6), bo zajmują sporo miejsca?ale te chyba zostaną
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu tawuły są zjawiskowe ( i jak zawsze przepięknie utrwalone na fotce ) ..... bardzo lubię te krzewy i cieszę się bardzo, że mimo braku miejsca zdecydowałaś się zostawić je w ogródku
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Kasiu, tawuły malowniczo wyglądają, a jak pięknie się fotografują...
tawuła jest piękna....no i ten zapach....mam kilka w wazonie i tak pięknie pachnie
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Kasiu, zostaw...... nie wyrzucaj. One są przepiękne w trakcie kwitnienia. Ja nie mogę się doczekać kiedy moja (przez Ciebie sadzona ) odrośnie po ostrym cięciu i będę mogła ją podziwiać. Ale..... coś mi się wydaje, że jedną ukwieconą gałązkę zobaczę.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To jeden z najładniejszych wiosennych krzewów Swojej pozwolę się rozbujać, choć początkowo nie miałam takiego zamiaru.
- robaczek_Poznan
Monika, ciekawa sprawa z tą terapią ogrodową?wiedzą o niej tylko zielono-wtajemniczeni
Żal mi tych wszystkich zestresowanych ludzi, którzy nie potrafią cieszyć się czasem spędzanym na łonie natury..można z niej czerpać nieograniczoną energię
Monia, tych porannych spacerów to Ci szczerze zazdroszczę?rano mam czas wyliczony co do minuty i nie jestem w stanie wygospodarować choćby chwili na obchód po ogrodzie, a szkoda... Wstaję zwykle za późno, jeszcze później chodzę spać
Kasiu, super! Ale będziemy mieć spektakl
Małgosiu, skoro zakwitła w ubiegłym roku, po tak ostrej zimie, to po przycięciu teraz też powinna pokazać pąki. Na pewno nie ma?Może zrób jej zdjęcia i wrzuć to przeanalizujemy gremialnie
Asia, Twoja to chyba dawno sekatora nie widziała? Muszę wpaść do Ciebie w lipcu i zrobić z nią porządek
Martuś, nie wiem czy u nas był grad, w Poznaniu nie widziałam, ale słyszałam, że pojawił się tylko w części miasta. Mam nadzieję, że u mnie nie było?zniszczeń w każdym razie nie zauważyłam. U Ciebie na działeczce wszystko ok?
Nifredilku, u Niemców drogo, jeśli się zarabia w złotówkach. Obiektywnie jednak rośliny są tańsze niż u nas. Dzisiaj byłam w dużym centrum ogrodniczymw Tarnowie Podgórnym. Kilka roślin, które oglądałam miały ceny w prostym przeliczeniu z euro, identyczne jak w Niemczech. To nieporozumienie na nasze warunki płacowe..
Ewa, pierwszy różany pączek dedykuję Tobie
Graham Thomas
Anglicy mają wielowiekowe tradycje i doświadczenie w ogrodnictwie, ale o ekstremach guzik wiedzą ;-)
U nas to dopiero jest hardcore i walka z żywiołem Ty wiesz o tym najlepiej
Co tam jeszcze obfociłam w ciemnościach?
Pęcherznice już są zieloniutkie, a inne bordowe ;-))
Tulipanki trochę wymęczone po deszczu?jutro wstaną
Niezapomnajki kwitną - ta wysiała się w fudze kostki:
Przetaczniki są coraz większe - już widać zgrabne zielone kępki
Migdałek rozkwita..
Żal mi tych wszystkich zestresowanych ludzi, którzy nie potrafią cieszyć się czasem spędzanym na łonie natury..można z niej czerpać nieograniczoną energię
Monia, tych porannych spacerów to Ci szczerze zazdroszczę?rano mam czas wyliczony co do minuty i nie jestem w stanie wygospodarować choćby chwili na obchód po ogrodzie, a szkoda... Wstaję zwykle za późno, jeszcze później chodzę spać
Kasiu, super! Ale będziemy mieć spektakl
Małgosiu, skoro zakwitła w ubiegłym roku, po tak ostrej zimie, to po przycięciu teraz też powinna pokazać pąki. Na pewno nie ma?Może zrób jej zdjęcia i wrzuć to przeanalizujemy gremialnie
Asia, Twoja to chyba dawno sekatora nie widziała? Muszę wpaść do Ciebie w lipcu i zrobić z nią porządek
Martuś, nie wiem czy u nas był grad, w Poznaniu nie widziałam, ale słyszałam, że pojawił się tylko w części miasta. Mam nadzieję, że u mnie nie było?zniszczeń w każdym razie nie zauważyłam. U Ciebie na działeczce wszystko ok?
Nifredilku, u Niemców drogo, jeśli się zarabia w złotówkach. Obiektywnie jednak rośliny są tańsze niż u nas. Dzisiaj byłam w dużym centrum ogrodniczymw Tarnowie Podgórnym. Kilka roślin, które oglądałam miały ceny w prostym przeliczeniu z euro, identyczne jak w Niemczech. To nieporozumienie na nasze warunki płacowe..
Ewa, pierwszy różany pączek dedykuję Tobie
Graham Thomas
Anglicy mają wielowiekowe tradycje i doświadczenie w ogrodnictwie, ale o ekstremach guzik wiedzą ;-)
U nas to dopiero jest hardcore i walka z żywiołem Ty wiesz o tym najlepiej
Co tam jeszcze obfociłam w ciemnościach?
Pęcherznice już są zieloniutkie, a inne bordowe ;-))
Tulipanki trochę wymęczone po deszczu?jutro wstaną
Niezapomnajki kwitną - ta wysiała się w fudze kostki:
Przetaczniki są coraz większe - już widać zgrabne zielone kępki
Migdałek rozkwita..
- julieta
- 100p
- Od: 28 paź 2010, o 00:03
Oł, pierwszy różany pączek
- robaczek_Poznan
Agness, wiosną to prawdziwe królowe ogrodu?przepięknie kwitną! Szkoda tylko, że dosyć krótko?ale potem stanowią ładne tło w formie żywopłotu, a jesienią przebarwiają się równie uroczo?.
Irminko, wdzięczne są, prawda? Nawet po ciemku można je obfocić
Martuś, to prawda, aromat wyczuwalny na odległość!
Ewcia, one są naprawdę niezniszczalne. W ubiegłym roku dałam 2 sąsiadowi i 2 koleżance, obie sadziłam u nich w lecie. Przyjęły soę doskonale i nawet zdążyły wypuścić pędy kwiatowe Jestem pewna, że Twoja będzie ślicznie rosła i kwitła
ps. piękny awatarek
Ewa, ja moje tnę bez litości po kwitnieniu, ale dają radę ;-) To kolejny dowód na to, że krzewy lubią sekator
Jak przekwitną zrobię z nich bryły żywopłotowe, żeby nie właziły mi na róże Pozostawione jednak same sobie będą jak kipiące kwiatami kaskady! Gdybym miała miejsce, pozwoliłabym im szaleć
Wzajemnie, Sara
Juliet, a Twoje jeszcze nie pokazują? Aż mi się wierzyć nie chce ;-)) Eglantyne ??
Tradycyjny już raport z pączkowania glicynii
Pierwiosnki są niezmordowane
Tulipanki Ancilla już zamknęły czapeczki, idą spać
Serduszka - jutro zrobię lepsze zdjęcia, było dosyć ciemno
poduszki gęsiówki
Ostatnie kwiaty magnolii 'Stellata'
?. i pierwsze 'Susan'
Irminko, wdzięczne są, prawda? Nawet po ciemku można je obfocić
Martuś, to prawda, aromat wyczuwalny na odległość!
Ewcia, one są naprawdę niezniszczalne. W ubiegłym roku dałam 2 sąsiadowi i 2 koleżance, obie sadziłam u nich w lecie. Przyjęły soę doskonale i nawet zdążyły wypuścić pędy kwiatowe Jestem pewna, że Twoja będzie ślicznie rosła i kwitła
ps. piękny awatarek
Ewa, ja moje tnę bez litości po kwitnieniu, ale dają radę ;-) To kolejny dowód na to, że krzewy lubią sekator
Jak przekwitną zrobię z nich bryły żywopłotowe, żeby nie właziły mi na róże Pozostawione jednak same sobie będą jak kipiące kwiatami kaskady! Gdybym miała miejsce, pozwoliłabym im szaleć
Wzajemnie, Sara
Juliet, a Twoje jeszcze nie pokazują? Aż mi się wierzyć nie chce ;-)) Eglantyne ??
Tradycyjny już raport z pączkowania glicynii
Pierwiosnki są niezmordowane
Tulipanki Ancilla już zamknęły czapeczki, idą spać
Serduszka - jutro zrobię lepsze zdjęcia, było dosyć ciemno
poduszki gęsiówki
Ostatnie kwiaty magnolii 'Stellata'
?. i pierwsze 'Susan'
no nie wiem jak na działce bo nie dałam rady wejść, zamiast wejścia mam jezioro
może jutro mi się uda i wtedy zobaczę co i jak....
jej już serduszka.....
może jutro mi się uda i wtedy zobaczę co i jak....
jej już serduszka.....