W moim ogródeczku
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródeczku
Reniu i u Ciebie wiosenka już na całego, widzę, że przybyły następne wrzosy, jak się rozrosną, to dopiero ekstra będzie to wyglądało, przypomniałaś mi o daliach, to znaczy o tym, że mam je włożyć do doniczek, ale takiej kolekcji jak Ty to nie mam, nawet z tymi, które mam będę miała problem, bo każdy kawałeczek już obsadzony, tak się zastanawiam czy nie dam ich w tym roku przed płot, ale jeszcze zobaczę, może gdzieś jednak upcham. Chlebek wygląda bardzo apetycznie
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Renatko wpadłam z rewizytą sorry że tak póżno, ale gdzieś mi się zapodziałaś, dorosły ogródek duzo miejsca i piekne nasadzenia najbardziej mnie ujęło wrzosowisko wielki szacun , kociaki
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Szkoda tej Twojej sosny. Niestety nie pomogę co jej jest. Z moim świerkiem też coś się niedobrego dzieje. Nie aż tak jak u Ciebie ale mimo wszystko jest kiepsko. A może napisz coś o podłożu? Nie ma za morko?
- Reniatka
- 100p
- Od: 28 sie 2013, o 14:16
Basiu, dziękuję bardzo za odpowiedź.
Zrobiłam dzisiaj nowe wyraźniejsze zdjęcie igieł. Sosna niestety niknie w oczach .
Sylwuś, wiosna u mnie zaczyna się pomału rozkręcać. świeci i nawet mniszki już zakwitły.
Ilonko, cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Wrzosowisko było u fryzjera i teraz wygląda tak:
Dalie zaczynają wypuszczać pierwsze listki.
Chyba oszalałam, że tyle ich kupiłam . Teraz nie mam wyjścia, muszę je gdzieś upchać.
Asiu, miejsca rzeczywiście dużo, tylko siły przerobowej trochę mało.
Madziu, sosna na pewno nie ma za mokro. Zaczęła chorować w zeszłym roku. M. opryskał ją preparatem na szkodniki, ale to nic nie dało. Basia mówi, że to grzyb, więc nic dziwnego, że oprysk nie pomógł. Wypróbujemy teraz oprysk na grzyby. Chcę wierzyć, że pomoże .
A teraz trochę reszta dzisiejszych fotek.
Sasanki, jedna nawet z jakimś smakoszem .
Trawa każe jeszcze na siebie czekać,
ale za to jagoda kamczacka już kwitnie .
I na koniec małe co nieco.
Tego czegoś nie siałam. Wyrosło zupełnie samo. Wydaje mi się, że to piwonia krzewiasta, która rośnie nieopodal. Jak myślicie?
Zrobiłam dzisiaj nowe wyraźniejsze zdjęcie igieł. Sosna niestety niknie w oczach .
Sylwuś, wiosna u mnie zaczyna się pomału rozkręcać. świeci i nawet mniszki już zakwitły.
Ilonko, cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Wrzosowisko było u fryzjera i teraz wygląda tak:
Dalie zaczynają wypuszczać pierwsze listki.
Chyba oszalałam, że tyle ich kupiłam . Teraz nie mam wyjścia, muszę je gdzieś upchać.
Asiu, miejsca rzeczywiście dużo, tylko siły przerobowej trochę mało.
Madziu, sosna na pewno nie ma za mokro. Zaczęła chorować w zeszłym roku. M. opryskał ją preparatem na szkodniki, ale to nic nie dało. Basia mówi, że to grzyb, więc nic dziwnego, że oprysk nie pomógł. Wypróbujemy teraz oprysk na grzyby. Chcę wierzyć, że pomoże .
A teraz trochę reszta dzisiejszych fotek.
Sasanki, jedna nawet z jakimś smakoszem .
Trawa każe jeszcze na siebie czekać,
ale za to jagoda kamczacka już kwitnie .
I na koniec małe co nieco.
Tego czegoś nie siałam. Wyrosło zupełnie samo. Wydaje mi się, że to piwonia krzewiasta, która rośnie nieopodal. Jak myślicie?
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
W moim ogródeczku
-
Reniu ja też swojego świerka właśnie na grzyba pryskałam. Pryskaj ją może też czosnkiem. On też działa antygrzybiczo a to zawsze naturalny oprysk. Wiadomo że w takim stadium to już trzeba chemię zastosować. Ale myślę że czosnek nie zaszkodzi.
-
Z okazji Wielkiejnocy życzę Ci: Wszystkiego dobrego, zmartwychwstania Pańskiego, smacznego jajka, mokrego poniedziałku, dobrego psikusa i Baranka symbolu Jezusa!!!
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Renatko nawet wrzosowisko po fryzjerze wygląda zjawiskowo. Jestem ciekaw czy już magnoli Ci zakwitła? Sasanki imponujące nie wyobrażam żeby mogłoby ich zabraknąć.
Szkoda sosny choroby grybowe okropieństwo ja niestety ale swoje 3 świerki muszę wyciać bo usychają a taka ładna ściana była.
Tulipany , pozdrawiam i jak się miewa Twoja sosna?
Szkoda sosny choroby grybowe okropieństwo ja niestety ale swoje 3 świerki muszę wyciać bo usychają a taka ładna ściana była.
Tulipany , pozdrawiam i jak się miewa Twoja sosna?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sylwia85
- 1000p
Renatko
- Sylwia85
- 1000p
Renatko, pozdrawiam cieplutko, co u Ciebie?
Imienniczko gdzie się podziewasz
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Witaj Reniu
Wracaj i pilnuj swoich włości, bo Ci je wykradną, jestem pierwsza w kolejce!
Pięknie u Ciebie, dzięki temu, że pokazałaś od początku tworzenie swojej zielonej oazy, widać jaki ogrom pracy włożyłaś w jej powstanie, chapeau bas , a mnie to niebywale dopinguje do walki z chwaściorami i czasem własną bezsilnością
Możesz mi zdradzić co to za fioletowa śliczność na zdjęciu nr 13, str. 7?
Ląduje na liście chciejstw 2015 , gdybym jeszcze znała nazwę
Ściskam i dalszych sukcesów życzę
Wracaj i pilnuj swoich włości, bo Ci je wykradną, jestem pierwsza w kolejce!
Pięknie u Ciebie, dzięki temu, że pokazałaś od początku tworzenie swojej zielonej oazy, widać jaki ogrom pracy włożyłaś w jej powstanie, chapeau bas , a mnie to niebywale dopinguje do walki z chwaściorami i czasem własną bezsilnością
Możesz mi zdradzić co to za fioletowa śliczność na zdjęciu nr 13, str. 7?
Ląduje na liście chciejstw 2015 , gdybym jeszcze znała nazwę
Ściskam i dalszych sukcesów życzę
- Sylwia85
- 1000p
Witaj Renatko
Co u Ciebie słychać? Jak się mają sprawy ogrodowe?
Co u Ciebie słychać? Jak się mają sprawy ogrodowe?