Pelargonia... identyfikacja
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pelargonia... identyfikacja
Wiem, że o pelargoniach już było ale mam pytanie dotyczące konkretnej odmiany.
Mam coś takiego:
W porównaniu do zwykłej pelargonii sadzonki przyjmują się bardzo słabo
Ale ja o czym innym... Może ktoś przetestował w jakich warunkach liście są najbardziej atrakcyjne? Dużo słońca? Dużo cienia?
Mam coś takiego:
W porównaniu do zwykłej pelargonii sadzonki przyjmują się bardzo słabo
Ale ja o czym innym... Może ktoś przetestował w jakich warunkach liście są najbardziej atrakcyjne? Dużo słońca? Dużo cienia?
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
-
Co to za kwiatek
Grażynko, ale on u mnie jeszcze nigdy nie kwitł.Na zimę nie zostawiam go w gruncie bo przemarza.Wykopuję go i zimuję w piwnicy.On nie jest zwisający jak bluszczyk variegata tylko rośnie w kępkach.Bluszczyk kurdybanek ma ,z tego co pamiętam ,mniejsze listki i puszcza długie pędy.Ma bardziej meszkowate listki,a ten mój kwiatek gładsze.
-
Co to za kwiatek
Ja dostałam ją jako roślinę ogrodową.Koleżanka miała wysadzoną kępkami całą alejkę.Ale też dokładnie nie znała jej nazwy.Jedną kępkę trzymałam w domu,ale nie rośnie tak ładnie jak w ogródku .
-
Moja rośnie w bardziej w górę , w chwili obecnej jest dość duży z niej okaz . Na jesieni pobieram sadzonki wierzchołkowe , nie jest wytrzymała na mróz dlatego też ukorzenione sadzonki przetrzymuję w domu do wiosny , później po zimnej Zośce wystawiam do ogrodu . Liście naszych pelargonii są bardzo podobne do siebie , tylko tak się zastanawiam czemu Twoja nie kwitnie ? , może to jakaś inna odmiana A czy u Twojej znajomej kiedykolwiek zakwitła ?
-